Foto: Tanjug / AP Photo/Manu Fernandez

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su gradskog rivala Real sa 4:2 u osmini finala Kupa kralja, dok je Barselona eliminisala Unionistas.

Atletiko je slavio posle produžetaka, pošto je regularnih 90 minuta završeno bez pobednika – 2:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Atletiko je poveo sa 1:0 u 39. minutu kada je Brazilac Samjuel Lino bio precizan, dok je Real izjednačio pre kraja prvog poluvremena autogolom Jana Oblaka, golmana „jorgandžija“.

Igrao se 57. minut kada je Alvaro Morata ponovo doneo prednost madridskim crveno-belima, ali su „blankosi“, još jedanput uspeli da izjednače i opet u završnici tog dela igre.

Hoselu je na asistenciju Džuda Belingema u 82. minutu poravnao rezultat na 2:2, da bi u produžecima Antoan Grizman u 100. i Rodrigo Rikelme u 119. minutu zapečatili sudbinu Reala.

Meč pun tenzija obeležio je i veliki broj podeljenih žutih kartona kojih je do kraja bilo čak 13 na obe strane.

Iste večeri i tek nešto lakše, do četvrtfinala turnira prošla je i Barselona koja je pobedila Unionistas sa 3:1.

Alvaro Gomez je doveo svoj tim u vođstvo u 31. minutu, pa je Barselona kao gost morala da juri prednost i Feran Tores je izjednačio u 45. minutu na asistenciju Žoaa Feliksa.

U nastavku je slavni katalonski klub uspeo da preokrene protiv trećeligaša i da upiše pobedu golovima Žila Koundea i Alehandra Baldea.

Kounde je prvo zatresao mrežu protivnika u 69. minutu, a onda je asistirao Baldeu za pogodak u 73. i postavio je konačan rezultat.

BONUS VIDEO: Izjednačujući gol Egipta protiv Gane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar