Foto: EPA-EFE/Siu Wu

Fudbaleri Atletiko Madrida i Real Madrida prošli su u četvrtfinale Kupa kralja pošto su u mečevima protiv Luga i Arandine ostvarili pobede.

Atletiko je sa 3:1 bio bolji od Luga, dok je Real sa 3:1 izašao na kraj sa Arandinom. Oba madridska kluba su igrala na gostujućim terenima, što im nije smetalo da ostvare sigurne pobede.

PROČITAJTE JOŠ:

Real je, posle prvog poluvremena bez golova, sve rešio u nastavku kada je Hoselu s penala pogodio za 1:0 u 54. minutu, da bi Brahim Dijaz samo minut kasnije povisio na 2:0.

Rodrigo je u prvom minutu nadoknade postigao pogodak za 3:0, na asistenciju Dijaza, ali je Naćo Fernandez svojim autogolom postavio konačan rezultat.

Kada je reč o meču Atletika i Luga, „jorgandžije“ su imale nešto teži posao, pošto je Anhel Korea u drugom minutu pogodio za 1:0. To nije bilo nagoveštaj razbijanja slabijeg rivala pošto je Leandro Antoneti u 39. minutu izjednačio na 1:1.

Memfis Depaj je u 66. minutu vratio prednost Atletiku, a onda je na asistenciju Markosa Ljorentea potvrdio pobedu pogotkom u 74. minutu.

U ostalim mečevima Kupa kralja u subotu, Alaves je pobedio ekipu Betisa sa 1:0, Đirona je bila jača od Elčea sa 2:0, Hetafe je pobedio Espanjol sa 1:0, a Rajo Valjekano je izašao na kraj sa Ueskom sa 2:0 posle produžetaka.

Za Hetafe je čitav meč odigrao srpski reprezentativac Nemanja Maksimović.

BONUS VIDEO: Spektakularan volej Žoao Mendeša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar