Vičenco Jakvinta
Vičenco Jakvinta; Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Bio je jedan od generacije Italije koja se zlatnim slovima upisala u sve istorijske knjige, a onda je usledio njegov neverovatni pad. Sunovrat jedne karijere i život iza rešetaka.

Bivši fudbaler Juventusa je 2006. godine osvojio Svetsko prvenstvo, ali od tada mu nisu cvetale ruže. Najblaže rečeno…

PROČITAJTE JOŠ

Vinčenco Jakvinta danas ima 42 godine, a u međuvremenu je dve morao da provede u zatvoru.

Osuđen je na kraju zbog nelegalnog posedovanja oružja, te je dve godine proveo iza rešetaka. Ipak, bilo je to još i dobra opcija sa ozbirom na to da je malo falilo da bude osuđen i za pomaganje čuvenoj kalabrijskog mafiji Ndrangeti.

„Ja sam poznata osoba. Pištolje sam tada kupio za budućnost, da ih imam kada budem u fudbalskoj penziji… Voleo sam da idem u streljanu kada god bih imao slobodnog vremena“, rekao je na suđenju te 2018. godine bivši napadač Juventusa i Udinezea.

Ranije je tvrdio da su tužitelji uništili život i njemu i čitavoj porodici.

„Ovo je sramotno. Uništili su mi život i patim kao pas već godinama. Ne samo ja, već i moja porodica, a niko nije uradio ništa pogrešno. Naša porodica uopšte ne zna šta je mafija“, tvrdio je on.

Odslužio je zatvorsku kaznu, a onda potpuno promenio stil života. Vreme je posvetio porodici, a često objavljuje takve fotografije na Instagram profilu.

Očekivano je promenio i imidž, pustio je bradu i odlučio se za nešto drugačiju frizuru i retko ko uspe da ga prepozna iako je član zlatne generacije italijanskog fudbala.

Izbegava da se pojavljuje u javnosti zbog narušenog imidža. Ostaće upamćeno i da je u sezoni 2007/2008 godine bio najbolji strelac Serije A, a da je sa Juventusom osvojio i titulu u sezoni 2012/2013.

BONUS VIDEO Stampedo i horor na fudbalskoj utakmici, poginulo više od 100 navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar