Foto: EPA-EFE/Justin Tallis / POOL EDITORIAL USE ONLY.

Fudbaleri Arsneala odigrali su nerešeno sa Vest Hem junajtedom 3:3 u meču 29. kola Premijer lige i to nakon što su nadoknadili veliki zaostatak.

Vest Hem je u prvom poluvremenu vodio sa čak 3:0, ali su „tobdžije“ uspele da se konsoliduju i vrate se u igru. Tome su im pomogli i „čekićari“ svojim greškama i autogolovima.

PROČITAJTE JOŠ:

Vest Hem je do prvog gola stigao u 15. minutu kada je Džesi Lingard lepo opalio po lopti sa 16 metara posle povratne lopte Mihaila Antonija.

Lingardu je ostalo neoprostivo mnogo prostora u sredini, odakle mu nije bilo teško da pogodi ugao gola i „ubije pauka“.

Samo dva minuta kasnije u strelce se upisao i Džerod Bouven, on je pogodio posle brzo izvedenog prekida Vest Hema i nesmotrenosti golmana Arsenala Bernda Lena.

Asistirao mu je Lingard. I treći gol je Arsenal primio nekako naivno.

Agresivnost Vest Hema u pritisku na zadnju liniju „tobdžija“ se isplatila i Tomaš Souček je bio najviši u skoku posle jedne od izgubljenih lopti Arsenala i centaršuta Antonija.

Isti igrač je pogodio i svoju mrežu u 38. minutu kada je Arsenal smanjio zaostatak. On je skrenuo loptu ka svojoj mreži, a autogol je upisan i Krejgu Dosonu u 61. minutu.

On je zakucao loptu u svoju mrežu posle centaršuta Arsenala sa desnog krila zato što nije imao mnogo vremena da reaguje i iskontroliše udarac.

Konačno, Arsenal do boda stiže u 82. minutu kada je Aleksandre Lakazet postigao treći gol svog tima za 3:3. Lakazet je pogodio glavom na centaršut Nikolasa Pepea.

Arsenal posle ovog boda zauzima deveto mesto sa 42 boda, dok je Vest Hem na petoj poziciji sa 49 bodova.

Premijer liga, 29. kolo, zaostali mečevi:

Vest Hem – Arsenal 3:3 (3:1)

(Lingard 15, Bouven 17, Souček 32 – Součeg 38 ag, Doson 61, Lakazet 82)

Brajton – Njukasl 3:0 (1:0)

(Trosar 45+3, Velbek 51, Maupaj 68)

Fulam – Lids junajted 1:2 (1:1)

(Andersen 38 – Bamford 29)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar