Foto: Srdjan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda je polusezonu završila više nego uspešno, a prvo mesto na tabeli Superlige i prolaz u nokaut fazu Lige Evrope za navijače Zvezde dodatno je ulepšao i jedan statistički podatak.

PROČITAJTE JOŠ...

Veljko Nikolić slovi za izuzetno talentovanog fudbalera kom mnogi predviđaju ulogu nosioca igre tima sa Marakane, a o tome koliko poverenja Dejan Stanković ima u njega dovoljno pokazuje i broj utakmica i minuta koje je dobio ovaj 21-godišnjak.

Nikolić je od početka sezone u Superligi, kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, grupnoj fazi ovog takmičenja i Kupu Srbije odigrao ukupno 28 mečeva, i tokom tog perioda sakupio 2,049 minuta. Za to vreme postigao je tri gola, uz tri asistencije. Isti broj utakmica, uz nešto manji broj minuta, odigrao je Milan Gajić (1,887).

Od mladih igrača, pored Nikolića, veliku minutažu su imali i Njegoš Petrović (1,436 minuta) i Radovan Pankov (1,863 minuta).

Mladi Zvezdin vezista odigrao je više utakmica od Borjana (27), ali je čuvar mreže crveno-belih ipak fudbaler sa najvećim brojem odigranih minuta (2,460), dok iza njega sledi Miloš Degenek sa 2,201 minutom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar