Foto: Nikola Mitic / STARSPORT

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, tokom gostovanja u emisiji "Indirekt" prisetio se nekih od brojnih anegdota iz svoje bogate karijere, a otkrio je i šta mu je posebno nedostajalo u vreme kada je igrao za Lacio i Inter.

PROČITAJTE JOŠ...

Stanković se pre godinu dana vratio u Crvenu zvezdu, ovog puta na klupu, što je opisao kao odluku koja je promenila sve:

„Jedna velika čast, pre svega, i ogromna obaveza. Pre svega, drago mi je što sam se vratio u moj klub, imam utisak kao da nikada nisam ni odlazio. Ta emocija koju ja imam, isto kao kada sam se kao petlić skidao i pravio prve fudbalske korake ispod južne tribine. Sada je 100% moj život. Želim da napravim nešto veliko sa Zvezdom“, rekao je Stanković.

Prisetio se legendarni fudbaler meča koji je odredio dalji tok njegove karijere.

„Kajzerslautern. To veče sam doživeo 80.000 navijača, kao jedan, i to je bio jedan, da kažem „klik“, kada sam se potvrdio kao fudbaler. To veče je ostavilo jedan ozbiljan trag, bila je potvrda svih odricanja, kiše, putovanja, treninga… Sećam se da sam prepešačio ceo Zemun, kupio novine, doručak i uživao“, evocirao je uspomene Stanković.

Iako je mnogo saigrača i trenera obeležilo njegovu karijeru, Stanković je istakao jedno ime:

„Zvonko Milojević. Sada kumovska, tada bratska veza… On je stao iza mene. Kada vas prvi golman reprezentacije i kapiten Zvezde dovozi i odvozi sa treninga…“

Bio je poznat kao beskompromisan boriac još dok je nosio dres Lacija i Intera, a takav stav je preneo i na klupu Zvezde.

„Kao što sam davao sve od sebe, čak i kada sam bio povređen, tako i sada, kao trener, gledam da dam sve od sebe. Pa će posle rezultati pričati. Neka ostvarim 10 posto igračke karijere, biću prezadovoljan“, rekao je Stanković.

Vratio se Zvezdin trener i na period kada je igrao u Italiji i otkrio šta mu je najviše nedostajalo:

„Klopa i društvo, ja sam društven čovek“, istakao je Stanković, da bi potom, na pitanje šta najviše voli od hrane, rekao:

„Lovačke šnicle sa pireom“, istakao je uz osmeh.

Kompletnu emisiju možete pogledati ispod:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar