Foto: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Dušan Tadić i njegov Ajaks zabeležili su sjajan rezultat pošto su u polufinalu Kupa Holandije savladali AZ Alkmar sa 2:0, a u borbi za titulu igraće protiv PSV Ajndhovena.

Ajaks je put ka finalu tražio preko gostovanja četvrtoplasiranoj ekipi tamošnje Eredivizije, ali su „kopljanici“ odigrali sjajan meč i uspeli da došu do mesta u borbi za trofej.

PROČITAJTE JOŠ...

Tim iz Amsterdama je poveo u 11. minutu preko Stivena Bergisa, koji je odbitak sa ivice kaznenog prostora preciznim udarcem smestio u mrežu pogodivši prvo stativu, nakon čega se lopta odbila u gol.

Usledila je šansa za Entonija u 26. minutu, kada je snažnim udarcem pogodio prečku, a tim rezultatom je okončano i prvo poluvreme. U nastavku nije viđen preterano kvalitetan fudbal, Ajaks je kontrolisao dešavanja, a preko Dejvija Klasena, koji je iskoristio veoma lep pas i lepim udarcem pogodio mrežu, stigao do 2:0 i definitivnog prolaska u narednu rundu.

Finale protiv tima iz Ajndhovena zakazano je za 17. april u Roterdamu, a na megdan Tadiću i ekipi „filipsovci“ su stigli pobedom od 2:1 protiv Go Ahed Iglsa.

Ajaks je inače aktuelni osvajač Kupa, a ovo će biti prilika da po 21. put dođu do trofeja.

BONUS VIDEO Tadić o Mitrovom golu, krađi vremena i nervozi Portugala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar