Foto: Starsport

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević prokomentarisao je nekoliko problema u svom klubu i srpskom fudbalu.

Čukarički je trenutno četvrti na tabeli Superlige sa 32 boda, četiri manje od TSC-a, osam od Partizana i čak 15 od Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo je sa Partizanom tim crno-belih sa Banovog brda odigrao dobar meč, ali je poražen 3:2 u oktobru.

„Za mene utakmica koju smo izgubili ne može da bude dobra. Igralo se ofanzivno na obe strane. Poveli smo sa 1:0, pa se povukli, primili dva gola potom. Napali smo, videli da možemo da igramo, izjednačili na 2:2, imali šansu da ponovo povedemo preko Ovusua, koji je krenuo sam na golmana sa polovine terena. Ne znam čega se igrači plaše, da li boje dresova Partizana ili Crvene zvezde. Nema potrebe za tim, treba samo da igraju fudbal“, rekao je Matijašević za zvanični sajt kluba.

Poslednjih dana su „večiti“ slali saopštenja u kojima su se žalili na suđenje u domaćem prvenstvu, izbor sudija i VAR.

„Svuda u svetu se veliki klubovi gledaju drugačije, Real Madrid, Barselona, PSŽ, Juventus, Milan. To je tako, ali veliki klubovi ne treba da se brukaju. I naše sudije su ljudi od krvi i mesa, nemam šta da im zamerim. Ali, mogu to da učinim kad postoji VAR tehnologija, i uvek ću im zameriti zbog toga. Prošle godine sam kazao da je suđenje bolje, nije ni ove sezone loše. Ali, problem je kad neko ima lošu nameru. Ne mogu da kažem reč sudiji Mitiću za meč protiv Novog Pazara. Ali, imao je još jedan čist jedanaesterac za nas, pa lepo se vidi kad se vrati snimak da je ruka odvojena od tela, da ide u gol, da pogađa igrača i da se vraća nazad. Tu mora da bude reakcije VAR sobe. Zašto neko ne želi da reaguje, to je pitanje za gospodina Filipovića, gospodu iz Saveza, koju ja zaista poštujem“, objasnio je nekadašnji igrač Crvene zvezde.

Foto: Starsport

Dodaje i da nisu samo Zvezda i Partizan oni koji se žale na rukovanje video tehnologijom u našoj ligi.

„VAR mora da reaguje, mora da pomogne sudiji, nebitno da li će svirati penal ili ne. Pa normalno da će biti saopštenja, i biće ih još više, ako ovako nastave. VAR je uveden da donese poboljšanje suđenja, u jednom trenutku je tako i bilo. Svi klubovi su se žalili, ne samo Crvena zvezda i Partizan, dakle nešto ne štima. Po mom mišljenju, ne štima VAR. Najmanji je problem zaustaviti utakmicu minut i posle je za toliko produžiti. Zaustaviš, pogledaš. Sudija ne mora da pita VAR stalno, ali VAR mora uvek da reaguje na te situacije.

Prebacio se potom i na primere iz prakse kao nedavno kad je Atletiko Madrid dobio jedanaesterac po završetku meča.

„Videli ste u Ligi šampiona penal sviran po završetku utakmice. Ako je pet penala na utakmici, svirajte svih pet. Odmah sam sa tribina kazao da je moje mišljenje da je bio penal za Novi Pazar, i to su na našem stadionu svi čuli na toj utakmici. Opet, gospodin Zdravko Jokić je u analizi kazao da penala nije bilo. Nisam sudija, neću time da se bavim, ali samo govorim da moramo da poboljšamo taj segment. Nebitno ko protiv koga igra, nek bude pošteno svima. Četvrti smo, ne žalimo se, tu su Novi Pazar, Vojvodina, Voždovac, zakuvalo se. Bolje je da imamo zanimljivo prvenstvo, znam zbog čega ovo pričam“, zaključuje Matijašević.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde pevaju sa fudbalerima posle debakla u Monaku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar