Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Barselona želi da se reši letošnjeg pojačanja.

Barselona želi da pojaa  svoje redove, a posle samo nekoliko meseci spremni su da se odreknu pojačanja od prethodnog leta koje nije zadovoljilo kriterijume u klubu.

Frank Kesi je do leta igrao za Milan, posle čega je prešao u Barselonu kao slobodan igrač, ali posle samo pola godine Katalonci pokušavaju da ga se otarase i spremni su da ga razmene.

PROČITAJTE JOŠ

Kesi bi mogao da se vrati u Italiju, ali zanimljivo u redove milanskog gradskog rivala Intera. Plan Barselone je da dobije Marčela Brozovića, hrvatskog reprezentativca koji ima ugovor do leta 2026, ali mu je, po svemu sudeći, dosta italijanskog fudbala posle skoro osam godina.

Njegovim dovođenjem Katalonci bi rešili jedan od najvećih problema koje Ćavi ima, a to je pronalaženje zamene za Serhija Busketsa, koji će na leto postati slobodan i spreman je da promeni timove.

Inter je platio Brozovića Dinamu osam miliona evra i od tada je odigrao 302 utakmice u kojima je postigao 30 golova i upisao 37 asistencija.

Inter je već neko vreme zainteresovan za Kesija, Brozović želi da igra u Barseloni, pa je potencijalna razmena najbolje rešenje za sve.

O ovom poslu prva je izvestila Marca, a da je Barselona poslala ponudu Interu za hrvatskog reprezentativca potvrdio je i novinar blizak Barseloni Žerar Romero.

„U ovom trenutku predlog Barselone nije napravio konkretan potez. Ostaje dakle ideja koju treba rešiti razgovorom sa igračima kako bi razumeli šta žele“, dodao je novinar Đanluka Di Marcio.

Brozović je zbog povrede zadobijene na Mundijalu u Kataru odigrao samo 10 utakmica u Seriji A, ali se vratio i biće važan do kraja sezone za tim Intera koji pokušava da sustigne Napoli na tabeli. bori se za trofej u Kupu, a ima važne utakmice u osmini finala Lige šampiona.

Što se tiče Kesija, on takođe ne igra dovoljno u Barseloni, a 26-godišnjak je ove sezone odigrao samo osam ligaških nastupa. Doduše, upisao je i šest nastupa u Ligi šampiona gde je postigao jedan gol.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar