Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Derbi će se pamtiti po golu Bukarija i po promašaju Rikarda, ostalo je za zaborav.

Duel Partizana i Crvene zvezde u Humskoj, 168. po redu otkako postoji „večiti derbi“, fudbalska javnost dočekala je svesna da bi taj meč mogao da bude prekretnica sezone i za jedne i za druge.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizanu je pobeda bila neophodna kako bi se vratio u šampionsku trku, dok su crveno-beli imali šansu da već u devetom kolu Superlige Srbije praktično reše pitanje šampiona, s obzirom da bi sa tri boda prednost u odnosu na crno-bele povećali na +10.

Iako su do kraja sezone najverovatnije ostala još dva derbija, teško je zamisliti da bi crno-beli uspeli to da nadoknade.

Motiva su imali i jedni i drugi, ali je po treći put zaredom, kada su mečevi u Humskoj u pitanju, duel okončan remijem, 1:1.

Rezultat apsolutno po meri Zvezde, i to će se pamtiti. Kao i golčina Osmana Bukarija za 1:0 u 27. minutu. Sve drugo je upitno, bar kada su utisci sa nečega što bi trebalo da predstavlja najveću svetkovinu srpskog fudbala u pitanju.

Foto: FK Crvena zvezda

Dakle, šta smo videli u Humskoj? Apsolutni utisak večeri jeste sjajan gol Osmana Bukarija.

Igrač iz Gane je nakon izbačene lopte iz kaznenog prostora uhvatio gotovo savršen volej i, uz malu pomoć stative, pogodio mrežu Aleksandra Popovića.

Uprkos tome što Zvezda nije uspela da slavi, o njegovom pogotku će se pričati, pogotovo jer je možda i najlepši gol u 21. veku, kada su dueli Partizana i Zvezde u pitanju, a mnogi su ga svrstali rame uz rame sa majstorijom Nebojše Krupnikovića sa 99. derbija (okončan rezultatom 2:2 18. maja 1995. godine u Humskoj).

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Kada je u pitanju ostalo… Zvezda je odigrala pola sata dobrog fudbala. Imala nekoliko solidnih šansi, ali je nedostajala realizacija, što posebno boli navijače tima sa Marakane, s obzirom na to da su malo pre derbija ostali bez Ohija Omoidžuanfa, a pre njega je klub napustio Milan Pavkov, te je teret realizacije pao na Aleksandra Pešića koji ima problem sa povredom.

Što se Partizana tiče, želja koju imaju izabranici Gordana Petrića je bila na nivou na kom bi pozavideli i mnogo veći klubovi, o čemu govore i reči samog trenera crno-belih da su „igrači dali više od 100 posto sebe“.

Foto: Starsport

Sve ostalo je upitno. Uspeli su crno-beli da odigraju nerešeno najviše zahvaljujući nesmotrenosti Aleksandra Kataija koji je bez potrebe faulirao Marka Živkovića za penal.

Da nije bilo toga, crno-beli bi teško stigli do pogotka, s obzirom na to da su crveno-beli, čak i u momentima naleta rivala, kontrolisali situaciju.

Na kraju, 1:1 po meri Zvezde – bod se piše, titula je za korak bliža, Bukari ušao u nezaborav. Sve ostalo se zaboravlja.

BONUS VIDEO: Bakljada navijača Partizana pred početak derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar