Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Miloš Vazura, generalni direktor fudbalskog kluba Partizan, najavio je da će pojedinim fudbalerima tima iz Humske u narednoj sezoni biti smanjena primanja.

Vazura je na konferenciji održanoj pred početak sezone 2021/2022 koju Partizan otvara gostovanjem Proleteru u Novom Sadu rekao da pojedini fudbaleri imaju previsoka primanja i najavio da će biti određenih „rezova“:

PROČITAJTE JOŠ...

„Razgovaramo o smanjenju nekih ugovora. Polako. Ne možemo o tome da pričamo sa svima, ako neko nema veliku platu ili neki igrači opravdavaju to koliko su plaćeni. Idemo u tom smeru“, rekao je Vazura.

Osvrnuo se i na mogući priliv novca nakon transfera Umara Sadika iz Almerije, kao i sredstva od još nekoliko transfera bivših igrača:

„Očekujemo veliki transfer Umara Sadika gde Partizan ima ogromne procente. Partizan ne mora nikog da proda da bi dobio neki priliv. Imamo i Blekija Milenkovića, Vlahovića, možda ode Mitrović… Ne moraju da promene federaciju, jer je sad na snazi drugačije pravilo, može da ode u istu zemlju, a Partizan će dobiti tri procenta od transfera svakog fudbalera. Ako pričamo o Vlahoviću, može da bude posao vredan 60.000.000 evra što bi značilo da nama sleduje 1.800.000“, otkrio je Vazura.

Posebno je govorio o novcu koji bi mogao da stigne u Humsku ukoliko Umar Sadik napusti člana Segunde:

„Almerija je imala obavezu da u slučaju plasmana u Primeru mora da otkupi 30 procenata koje smo zadržali za 3.000.000 evra. Sad je to neobavezujuće, mogu kadgod hoće da kupe 30 procenata za 3.000.000, a onih deset odsto ostaje kad se odbije ono što su nam već Španci dali. U kontaktu smo, Sadik već ima nekoliko ponuda, a Partizan će sigurno, u najgorem slučaju, dobiti još 4.000.000 evra“, rekao je Vazura.

Kada je u pitanju slučaj Takume Asana, prema rečima generalnog direktora Partizana stanje tužbe koju je Partizan podneo je „ozbiljno“

„Podneli smo tužbu, advokati su mi rekli da se odgovor druge strane očekuje početkom avgusta. Slučaj prvo ide pred nadležne organe FIFA, tek posle se seli na Tribunal za arbitražu u sportu, kao poslednju istancu. Nije se Japanac u međuvremenu javio, međutim, pravnici su mi predočili da je naša tužba ozbiljna i da dobro stojimo po tom pitanju“, otkrio je Vazura.

Bonus video: Penal kojim je Italija došla do krova Evrope

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare