Foto: YouTube/Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Mariborom 1:1, u prvoj kontrolnoj utakmici pred nastavak sezone u turskoj Antaliji.

Srpski prvak odlučio je da provede cele tri nedelje u Turskoj, zbog strožih kovid protokola na Kipru i otežane situacije sa koronom.

PROČITAJTE JOŠ

Debitantski gol je u crveno-belom dresu postigao dugo očekivani Ohi Omoidžuanfo, koji je u meču sa slovenačkim timom dobio svoju šansu.

Veliku priliku imala je Zvezda na samom startu, posle prekida da desne strane najviši u skoku bio je Pankov i glavom šutirao pod prečku, ali je golman Jug odličnom intervencijom sačuvao mrežu.

Ipak, Maribor je prvi poveo, lopta je prošla ispred Gobeljića i Pankova, kasnio je Eraković, a na vreme je utrčao Ognjen Mudrinski da matira Zorana Popovića za 0:1 u 19. minutu.

Samo sedam minuta je taj rezultat bio na snazi, Zvezda je izjednačila na 1:1 preko Ohija. Gol mašina iz Norveške upisala se u strelce na debiju, Omoidžuanfo se odlično snašao između dvojice čuvara, izdržao duel i spretno gurnuo loptu u metu.

Na samom startu drugog dela Dejan Stanković je izvršio izmene, ušli su golman Gordić, Srnić, Živković i Pavkov, a meč su završili Popović, Stanić, Falko i Ohi.

Nije bilo previše uzbuđenja, vredna pomena je pogođena prečka Kataija iz slobodnjaka u 61. minutu, nakon čega je bilo još izmena.

U igru su ušli Bakajoko, Đurić, Sanogo, Radulović, Stanković, Ibrahim i N. Mituljikić, a teren su napustili Gajić, Eraković, Pankov, Gobeljić, Krstičić, Ivanić i Katai. To znači da je Zvezda do kraja igrala sa velikim brojem mladih igrača.

Pred završnicu meča, u još jednoj prilici se našao Pavkov, ali je rezultat, postavljen još u 27. minutu prvog poluvremena ostao nepromenjen.

Posle duela sa slovenačkim timom, Zvezda će igrati i protiv LASK-a, Šahtjora iz Donjecka i Šahtjora iz Soligorska na pripremama u Turskoj.

BONUS VIDEO Mirotić navijačima Zvezde: Ja protiv vas lagano, uvek vam dam šansu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar