Danilo Pantić protiv Tikveša; Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana odigrali su prvu prijateljsku utakmicu samo dva dana po dolasku na pripreme u Tursku i savladali makedonski Tikveš preokretom u prvom poluvremenu rezultatom 2:1 (2:1).

Crno-beli će u Beleku, u koji su stigli u nedelju, odraditi drugi deo zimskih priprema, gde će se raditi na tatkičkom i tehničkom aspektu.

PROČITAJTE JOŠ

„Sledi nam adaptacija na vreme i terene, sve je to normalno za nas. U Beogradu smo odradili prvi deo priprema i napravili uvod u ono što nam sleduje. Vreme je nešto hladnije, ali će to biti samo povod igračima da više trče“, rekao je trener Aleksandar Stanojević i istakao da je u tome čar fudbala.

Partizan je meč počeo u sastavu: Lukač, Miletić, Vujačić, Saničanin, Smiljanić, Lutovac, Jojić, Pantić, Holender, Menig, Gomeš.

Za Tikveš su od početka igrali: Dinovski, Tasev, Petkovski, Rizov, Dončev, Najdovski, Gogov, Todorov, Kostovski, Mišov, Ajas Mert.

Crno-beli su uspešno završili prvu proveru na zimskim pripremama i slavili sa 2:1, iako je makedonski tim prvi poveo.

Posle veoma sporog ritma i bez većih prilika na obe strane, Tikveš je došao do prednosti sredinom prvog poluvremena, i to iz penala koji je skrivio Saničanin igrajući rukom. Siguran sa bele tačke bio je Ivanovski i matirao je golmana Lukača – 0:1.

Foto: FK Partizan

Nije dugo taj rezultat bio aktuelan, Menig je prošao po desnoj strani i zaobišao golmana Dinovskog, pa Jojiću nije bilo teško da iz prve pogodi praznu mrežu za 1:1.

Pred kraj prvog dela viđen je potpuni preokret… Danilo Pantić je kratko dodao do Rikarda Gomeša koji je iskosa sa leve strane pogodio dalji ugao za konačnih 2:1.

U nastavku nije bilo previše šansi, za crno-bele je u napadu zaigrao i mladi Baždar, ali nije uspeo da promeni rezultat.

„U kontrolnim duelima pokušati da vidimo neke druge stvari, pružićemo šansu i nekim mladim igračima. Primarni cilj u odnosu na zvanične duele je drugačiji, ali je rezultat uvek važan. Namera nam je bila da dve utakmice u sredini budu najjače. Dinamo iz Moskve je najteži rival svakako, a i Bašakšehir je veoma kvalitetan“, rekao je Stanojević.

Duel Partizana i Tikveša mogli ste da pratite i uživo uz Nova.rs:

BONUS VIDEO Nemanja Jović – novogodišnji intervju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar