Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde još jednom su potvrdili dominaciju u Superligi, upisavši i devetu pobedu u isto toliko odigranih kola. Nova recka crveno-belih je Mladost iz Lučana, koja je savladana na svom terenu s ubedljivih 4:0 (1:0).

PROČITAJTE JOŠ

Lučanci su do meča sa šampionom imali savršen niz od četiri pobede kao domaćini, ali je četa Dejana Stankovića bez problema odnela čitav plen.

Prvi gol na meču postigao je Željko Gavrić u 37. minutu na asistenciju Veljka Nikolića, i upravo se tim rezultatom se otišlo na poluvreme, uz potpunu dominaciju kluba s „Marakane“, a to se posebno odnosilo posle prvog gola.

U nastavku je ušao Gelor Kanga umesto Njegoša Petrovića, i to se ispostavilo kao pun pogodak trenera gostiju, jer je Gabonac upisao dve asistencije.

Prvo je Aleksandar Katai fantastičnim lažnjakom, posle odbitka u petercu Mladosti, uspeo maestralnim lažnjakom da prevari rivala, da bi zatim rutinski levom nogom zatresao mrežu iz neposredne blizine, a samo minut kasnije pogodio je Dijego Falčineli, što je njegov treći gol u poslednje dve utakmice.

Foto: Starsport

Italijan je sjajno glavom zatresao mrežu Lučanaca, posle asistencije Gelora Kange, prethodno je dvaput pogodio protiv Voždovca na „Marakani“ u pobedi rezultatom 6:0.

Konačnih 4:0 postavio je Radovan Pankov, koji je posle još jednog fantastičnog centaršuta Kange savladao golmana Mladosti.

Srpski prvak između eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona i plej-ofa za Ligu Evrope ima dva domaća izazova.

Prvi je položio sa „desetkom“, jer su crveno-beli na svom terenu deklasirali Voždovac 6:0 uz prelepe golove i prvenac Dijega Falčinelija.

U međuvremenu su saznali i da će za ulazak u Ligu Evrope gostovati Araratu u Jermeniju, 1. oktobra, a poslednju proveru imaće u Lučanima.

Meč između Mladosti i Crvene zvezde možete pratiti u blogu uživo na Nova.rs.

Mladost Lučani – Crvena zvezda 0:4 (0:1)

Stadion: Mladosti. Bez gledalaca. Sudija: Milan Ilić. Strelci: Gavrić 37, Katai 55, Falčineli 56, Krajišnik a.g. u 70. minutu.

Mladost: Zečević – P. Jovanović, Šatara, Mićević (od 46. Milošević), Cvetković (od 76. Perović) – Ješić, Krajišnik, Radivojević, Babić – L. Jovanović, Bojović (od 90. Kos).

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Pankov (od 76. Eraković), Degenek, Rodić – Petrović (od 53. Kanga) – Nikolić, Ivanić, Gavrić, Katai (od 64. Ben) – Falčineli (od 76. Pavkov).

KRAJ MEČA – NOVA UBEDLJIVA POBEDA ZVEZDE

90′ – Glavni sudija nije želeo da produži meč ni minut zbog ubedljivog trijumfa crveno-beilh.

81′ Bojović zamalo pogodio

Posle kornera za Mladost, Bojović je bio najviši u kaznenom prostoru Zvezde, pokušao je glavom da matira Borjana, a lopta je završila pored stative.

76′ – Kraj za Cvetkovića

Iskusni defanzivac zbog povrede morao je pre vremena da završi meč.

70′ – GOOOL!

Crvena zvezda ne staje. Ponovo je Gelor Kanga uputio idealan centaršut, a Pankov je glavom matirao golmana domaćih.

64′ – Ben zamenjuje Kataija

Stanković je iskusno rešio da odmori Kataija pred odlučujući meč na putu ka Ligi Evrope 1. oktobra protiv Ararata u Jermeniji.

62′ – Degenek zapretio

Miloš Degenek je iz velike udaljenosti uputio jak udarac, golman domaćih je uprkos teškim vremenskim uslovima uspeo da zaustavi njegov udarac.

59′ – BAKLJADA U LUČANIMA

Navijači Crvene zvezde oko stadiona organizovali su bakljadu.

56′ – GOOOL!

Dijego Falčineli je samo minut posle gola Kataija pogodio mrežu Mladosti. Fantastičan centaršut Kange s leve strane, znalački je glavom sa šest metara prosledio u mrežu Italijan.

55′ – GOOOL! 

Aleksandar Katai povisio je rezultat u Lučanima – 2:0. Prvo je Falčineli „tukao“ iz neposredne blizine i golman Mladosti je odlično odbranio, lopta se odbila do Kataija, koji je prodao lažnjak defanzivcu domaćih, da bi zatim usledila rutinski realizacija levom nogom.

53′ – Kanga ušao u igru

Dejan Stanković rešio je da izvede iz igre Njegoša Petrovića, koji se trudio i trčao na sve strane, ali bez konkretnog ofanzivnog učinka.

Umesto njega u igru je ušao Kanga.

48′ Katai pored gola

Desetka Zvezde oprobala je udarac s nekih osamnaest metara. Desnom nogom je lukavo, uputio nisku loptu Katai, ali je ona završila pored stative.

19.02′ – Utakmica je nastavljena

POLUVREME

Crvena zvezda vodi protiv Mladosti golom Željka Gavrića. Bez obzira na to što je Mladost hrabro ušla u meča sa šampionom, nije uputila nijedan udarac u okvir gola.

44′  – Zvezda niže šanse

Nakon što su crveno-beli došli do prednosti, počele su da se ređaju prilike pred golom Mladosti i prosto je neverovatno da prednost nije duplirana.

37′ – GOOOL!

Zvezda vodi. Željko Gavrić postigao je pogodak, na asitenciju Veljka Nikolića. Ovo je treći gol Gavrića ove sezone.

Prošao je Nikolić po levoj strani, uputio nisku loptu  peteraca, a Gavrić se najbolje snašao i levom nogom je poslao loptu iza leđa golmana domaćih.

35′ – Katai pored gola

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Oštar centaršut s leve strane uputila je desetka Zvezde, a lopta je prošla kroz srce kaznenog prostora i završila pored stative.

32′ – Cvetković na zemlji

Ne štede fudbaleri Zvezde rivala. Sada je Gavrić neoprezno startovao nad Cvetkovićem, koji je završio za zemlji.

Igra je na kratko prekinuta, Cvetković, inače nekadašnji fudbaler crveno-belih se pridigao, pa je meč nastavljen.

26′ – Zvezda jalovo napada

Šampion Srbije drži loptu, ali nema konkretno rešenje na putu do gola Mladosti. Najveći broj napada ide po desnoj strani gde je Gajić, nude se i traže loptu Petrović, Gavrić, Nikolić, ali kada treba da uposle Falčinelija tan pas bude „presečen“.

23′ – Pljušti kiša

Ozbiljan pljusak u Lučanima, teren će biti sve teži za igru.

18′ – Prekinuta igra

Falčineli je u kaznenom prostoru Mladosti nehotice nagazio Mićevića, kojem je morala da bude ukazana lekarska pomoć.

13′ – Falčineli izblokiran

Italijan je bio u sasvim solidnoj situaciji, mogao je da asistira, ali je odlučio da šutira i njegov udarac je bez problema izblokirao Šatara.

10′ – Zvezda steže obruč

Mladost je krenula dosta visoko i hrabro, da bi Zvezda nakon toga preuzela inicijativu i ne izlazi iz šesnaesterca domaćina.

U jeku napada srpskog šampiona, Gajić je zapretio s desne strane, golman je uspeo da interveniše.

5′ – Nikolić neprecizan

Oprobrao je udarac Veljko Nikolić, koji je šutirao s preko 20 metara, a lopta je otišla pored gola.

2′ – Mladost prva zapretila

Korner za Mladost na samom startu. Pokušao je domaćin preko Mićevića da ugrozi gol Borjana, ali je njegov udarac iz voleja završio iznad gola.

18.00 MEČ JE POČEO

17.54 – Strašna Mladost

Domaći tim do sada na svom terenu nije „prosuo“ ni bod. Četiri utakmice i isto toliko pobede uz gol-razliku 7:2.

17.50Falčineli najistureniji

Italijan koji je stigao iz Bolonje na pozajmicu je u prethodnom kolu protiv Voždovca dvaput pogodio, pa je očekivano da se i sada našao u špicu napada.

17.32 Zvezda maksimalna

Zvezda je od početka prvenstva upisala svih osam pobeda i u Lučanima igra za produžetak trijumfalne serije, uz gol razliku 27:3.

17.29 SASTAV MLADOSTI

Povratnik na klupu Mladosti, Nenad Milovanović, opredelio se za ovih startnih 11: Zečević, P. Jovanović, Šatara, Mićević, Cvetković, Ješić, Krajišnik, Radivojević, Babić, L. Jovanović, Bojović

17.25 SASTAV ZVEZDE

Trener Dejan Stanković odlučio se za postavu sa trojicom igrača ispod 21 godine: Borjan, Gajić, Pankov, Degenek, Rodić, Petrović, Nikolić, Ivanić, Gavrić, Katai, Falčineli.

17.20 DOBRO DOŠLI

Dobar dan i dobro nam došli na još jedan blog uživo, u kojem ćemo ovaj put pratiti meč 9. kola Superlige između Mladosti iz Lučana i Crvene zvezde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram