Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Osmo kolo Superlige i osma pobeda Crvene zvezde - deklasirala je Voždovac 6:0 na svom stadionu "Rajko Mitić", a kao da je svaki gol bio lepši od prethodnog.

Srpski prvak je do ovog meča odigrao 10 utakmica ove sezone u svim takmičenjima, imao je devet pobeda i remi, ali nema mira na „Marakani“. Zvezda je ispala iz kvalifikacija za Ligu šampiona na penale od Omonije i preselila se u plej-of za Ligu Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

Tamo čeka boljeg iz meča Celje – Ararat, a pre puta u Sloveniju ili Jermeniju ima dva superligaška izazova. Prvi je protiv „zmajeva“ položila sa desetkom, a trener Dejan Stanković napravio je velike promena u odnosu na duel na Kipru.

Nije bilo Gobeljića i Milunovića, starteri su bili Gajić i Pankov, kao i Dijego Falčineli – prvi put u startnih 11 našlo se poslednje pojačanje crveno-belih. Italijan je na poverenju uzvratio prvencem u crveno-belom dresu, odnosno kao dvostruki strelac.

Nije Falčineli jedini bio u centru pažnje, već su blistale Zvezdine mlade nade kao što su Veljko Nikolić i Željko Gavrić, u reviji prelepih pogodaka na „Marakani“. Tačku je stavio Milan Pavkov za konačnih 6:0 i to u prvom takmičarskom meču ove sezone.

Goleada je počela u 17. minutu – Falčineli je probio led lepim i teškim volej udarcem, a samo tri minuta kasnije Gavrić je evrogolom najavio ubedljiv trijumf. Do kraja poluvremena Italijan je glavom efektno sproveo centaršut Kange iz kornera za 3:0. Još tri pogotka i u nastavku…

I opet dva gola u razmaku od tri minuta. Najpre je Veljko Nikolić spektakularno zatresao mrežu, za njim i Mirko Ivanić slanjem lopte pod prečku. Na kraju je sve začinio Pavkov, u svom stilu, na asistenciju Ivanića iskosa sa desne strane pogodio je dalji ugao za konačan rezultat.

SUPERLIGA, 8. KOLO

Vojvodina – Radnik 2:0

(Bojić 56, Čović 67)

Bačka – Napredak 0:0

Metalac – Mladost 1:1 (1:0)

(Katanić 10 – Ješić 85)

Radnički Niš – Čukarički 0:0

Novi Pazar – Inđija 1:0 (1:0)

(Tomić 7)

Rad – Javor 1:0 (0:0)

(Lazarević 74)

Spartak – Proleter 1:2 (1:1)

(Nikolić 20 – Babić 19, Mitrović 72)

Zlatibor – Partizan 0:1 (0:0)

(Natho 80pen)

Crvena zvezda – Voždovac 6:0 (3:0)

(Falčineli 17, 40, Gavrić 20, Nikolić 55, Ivanić 57, Pavkov 90)

Ponedeljak:

Mačva – Bačka 17.30

Foto: Printskrin flashscore.com

Meč Crvena zvezda – Voždovac mogli ste da pratite uz blog uživo na Nova.rs.

Crvena zvezda – Voždovac 6:0 (3:0)

Stadion: Rajko Mitić. Bez gledalaca. Sudija: Andrija Stojanović

Strelci: Falčineli u 17. i 40, Gavrić u 20, Nikolić u 55, Ivanić u 57. i Pavkov u 90. minutu

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Degenek, Pankov, Rodić (od 46. Eraković) – Petrović, Gavrić (od 73. Radulović), Nikolić, Kanga (od 62. Spiridonović), Katai (od 46. Ivanić) – Falčineli (od 62. Pavkov).

Voždovac: Preković – Stanković, Milović, Gajić, Živković – Putinčanin, Ajdinović – Cvetićanin (od 46. Stoisavljević), Milosavljević (od 87. Jakovljević), Stojčev (od 59. Đorić) – Vujnović (od 79. Mijailović).

KRAJ! Gol Pavkova i ubedljiva pobeda Zvezde

Crveno-beli su deklasirali Voždovac 6:0 u režiji dvostrukog strelca Dijega Falčinelija, a mrežu „zmajeva“ zatresli su sjajnim udarcima i Gavrić, Nikolić i Ivanić, te za kraj Milan Pavkov.

80′ Finiš meča

Ulazimo u samu završnicu utakmice, pitanje pobednika odavno je rešeno, Zvezda vodi 5:0 i grabi ka osmoj pobedi iz isto toliko superligaških utakmica.

73′ Poslednja izmena u Zvezdi

Na terenu je mladi Andrija Radulović umesto Gavrića, koji će ovu utakmicu pamtiti po svom fenomenalnom golu iz prvog poluvremena.

69′ Spiridonović, zamalo

Malo vremena bilo je dovoljno Srđanu Spiridonoviću da ugrozi gol Voždovca. Prihvatio je loptu na ivici kaznenog prostora i šutirao po zemlji malo pored Prekovićeve leve stative.

62′ Pavkov i Spiridonović na terenu

Posle dugo, dugo vremena na terenu Milan Pavkov, igra prvi meč ove sezone, a zamenio je dvostrukog strelca Falčinelija. Ušao je i Srđan Spiridonović umesto Kange.

57′ GOOOOOL – 5:0 za Zvezdu!

Revija sjajnih golova na „Marakani“, dva pogotka u tri minuta i „petarda“… Jednu ničiju loptu, opet iz prve, ovaj put je Mirko Ivanić sa 18 metara majstorski poslao u gornji u desni ugao.

55′ GOOOOL! Zvezda vodi 4:0

Golčina Veljka Nikolića! Posle kornera Kange odbrana Voždovca izbacila je loptu na samu ivicu kaznenog prostora odakle je Zvezdin vezista maestralno, iz prve, pogodio gornji levi ugao.

46′ Dve izmene Dejana Stankovića

U pauzi je trener Crvene zvezde napravio dve izmene – ušao je Strahinja Eraković umesto Rodića i zauzeo mesto levog beka, dok je Mirko Ivanić na terenu umesto Kataija.

45′ POLUVREME Crvena zvezda – Voždovac 3:0

Magija Željka Gavrića sa 25 metara i dva lepa pogotka Dijega Falčinelija za ubedljivo vođstvo crveno-belih prilikom predaha na „Marakani“.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

40′ GOOOL! Zvezda vodi 3:0

Drugi pogodak Falčinelija, i na meču i ukupno u dresu Zvezde. Kanga je izveo korner iz levog ugla na prvu stativu gde je italijanski napadač pravovremeno utrčao i udarcem glavom se još jednom upisao u strelce.

38′ Katai izblokiran

Dobro se razumeju Katai i Falčineli, odigrali su dupli pas posle kojeg je Zvezdina „desetka“ probala iskosa sa leve strane da ugrozi gol Voždovca, ali je izblokirana.

26′ Katai centrira, Falčineli kasni

Dobra prilika za Zvezdu, Katai je u svom stilu centrirao sa levog krila, a Falčineli zamalo zakasnio da sprovede loptu u mrežu.

20′ GOOOL! Majstorija Gavrića

Kakav pogodak Željka Gavrića! Katai mu je dodao posle kornera, a supertalentovani krilni napadač je sa oko 25 metara poslao „projektil“ prilikom kog je lopta zakačila i prečku i stativu, i odsela iza leđa Prekovića.

17′ GOL! Vodi Zvezda 1:0!

Prvenac Dijega Falčinelija u dresu Crvene zvezde. Sjajan gol… Rodić je centrirao sa levog krila, a italijanski napadač je iz prve uhvatio volej i iz teške pozicije zatresao mrežu.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

14′ Prvi pokušaj Voždovca

Tek sad se Voždovac malo oslobodio pritiska srpskog prvaka i zapretio. Stojčev je odigrao do Milosavljevića koji je sa 22-23 metra šutirao takođe iznad gola, poput pokušaja domaćina.

10′ I Katai neprecizan

Još jedna dobra prilika za crveno-bele u kojoj se našao Katai, na dodavanje Falčinelija poslao je loptu preko gola Prekovića.

6′ Gajić – preko gola

Prva dobra šansa na meču… Rodić je centrirao sa leve strane na drugu stativu odakle je Gajić iz prve šutirao, neprecizno iznad prečke.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

4′ Katai zaustavljen

Probao je da prođe Aleksandar Katai po levom krilu, ali je u duelu izguran i ništa od napada Zvezde.

1′ Šestorica gostujućih rezervi

Voždovac ima samo šetoricu igrača na klupi za rezerve na „Marakani“…

1′ POČELA JE UTAKMICA

20.50 Završene su tri utakmice

Ovo osmo kolo Superlige ne završava se večeras, već sutra duelom Mačve i Bačke. Što se tiče nedeljnog programa, završene su tri utakmice, a pobede su zabeležili Rad, Novi Pazar i Proleter.

20.43 Partizan vodi na gostovanju Zlatiboru

Od 19 časova počeo je meč Zlatibora i Partizana, i crno-beli su poveli u Užicu golom Bibrasa Natha iz penala u 80. minutu.

20.38 Pavkov na klupi

Prvi put ove sezone Milan Pavkov je u kombinaciji za tim Crvene zvezde, šansu čeka sa klupe.

20.30 Šest izmena Dejana Stankovića

Pola tima promenio je trener Zvezde u odnosu na meč sa Omonijom na Kipru. Nema Gobeljića i Milunovića, pa su mesta u odbrani zauzeli Gajić i Pankov. Nema ni Alekse Vukanovića, već je u špicu prvi put kao starter Dijego Falčineli.

Tri promene su na sredini terena… Umesto Sanoga, Bena i Ivanića igraće mlade nade Veljko Nikolić, Njegoš Petrović i Željko Gavrić.

20.25 DOBRO DOŠLI

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar