Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Liga šampiona donela nam je nove parove osmine finala i nema sumnje da nas čekaju novi spektakli, ali malo ko se nadao da će sve pasti u senku skandala.

PROČITAJTE JOŠ

Tačno u 12.00, počeo je žreb za Ligu šampiona i doneo ono najlepše, najavu nokaut faze, ali malo ko je očekivao da će se ukrstiti Ronaldo i Mesi, to se i dogodilo u izvlačenju poslednjeg para! Na kraju, ipak je žreb poništen jer su greškom prvo spojeni Mančester junajted i Viljareal.

Zašto je to greška?

U osmini finala imamo 16 najboljih, uz pravila žreba koja posebno važe – ekipe koje dolaze iz iste zemlje ne mogu igrati jedni protiv drugih u prvoj rundi eliminacije, isto važi za timove koji su bili zajedno u grupi, a to je slučaj Junajteda i Viljareala.

Izvesno je da će biti sudara titana i ozbiljnih dvomeča, a prema poništenom žrebu, izdvojili bi se dueli Parižana i Đavola, Atletika i Bajerna, Čelsi je u odbranu titule trebalo da ide protiv Lila, Dušan Tadić bi se sa Ajaksom suočio sa Interom.

PAROVI KOJI SU PONIŠTENI

Benfika – Real

Viljareal – Mančester siti

Atletiko Madrid – Bajern

Salcburg – Liverpul

Inter – Ajaks

Sporting – Juventus

Čelsi – Lil

Mančester junajted – PSŽ

Uloge nosilaca imali su Ajaks, Bajern, Juventus, Liverpul, Lil, Mančester Siti, Mančester junajted i Real Madrid, dok su na drugoj strani Atletiko Madrid, Benfika, Čelsi, Inter, PSŽ, Salzburg, Sporting Lisabon i Viljareal.

Prve utakmice osmine finala su na rasporedu 15. i 16. februara, dok će se revanši igrati 8. i 9. marta.

Četvrtfinala će se igrati od 5. do 13. aprila, polufinala su na programu 26. i 27. aprila, odnosno 3. i 4. maja.

Finale se igra u Sankt Peterburgu, 28. maja 2022.

BONUS VIDEO Novi gol Dušana Tadića za pobedu Ajaksa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar