Foto: printscreen/instagram/biljanacity

Biljana Obradović, PR fudbalskog kluba Partizan, opisala je kroz kakvu je životnu dramu prošla zbog tumora pankreasa.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je imala sreću da problem otkrije na vreme, što joj je pomoglo da prevaziđe sve relativno brzo, iako je sam tumor bio zaprepašćujuće veliki, poput fudbalske lopte.

„Tumor pankreasa nije isto što i rak, iako su mnogi skloni da čim čuju za tumor pomisle da je u pitanju maligna pojava. Srećom, moja bolest nije bila maligna. Tumor koji je bio veličine 600 grama, 11 centimetara – to je kao jedna fudbalska lopta. Kada je urađena anamneza onda su videli da je došlo polako do ‘raslojavanja’, što ja kažem – zaista me je Bog pogledao da ja to uklonim u pravo vreme, jer da smo sačekali nekoliko meseci, ne bih znala u kom pravcu bi to moglo da se razvije“, rekla je ona.

Osećala je umor iako redovno trenira, tek kasnije je otkriveno šta je uzrok. Radila je različite analize i kada ju je ginekolog poslao na ultrazvuk stomaka, otkriveno je da ima nešto ogromno na stomaku.

Gastroenterelolog, profesorka Mira Smiljković, rekla joj je: Ti, Biljana, imaš tumor pankreasa, moraš na hitnu operaciju kako znaš i umeš.

Foto: Printscreen/instagram/biljanacity

„Kada mi je saopštila doktorka, u tom trenutku to me je zaista slomilo i baš sam se isplakala. Sećam se trenutka kad sam ispred ordinacije zvala mamu. Njoj uopšte nije bilo jasno o čemu se radi. Na poslu sam krila duže vreme, znali su samo neki od mojih pretpostavljenih. Nisam govorila nikome, a kad sam rekla svi su mislili, ona ima neku cistu, kao to je šala, tra – la – la. Ja sam i dalje gurala dva posla, ćutala, čak nije znao skoro niko iz fudbalskog kluba“, rekla je Obradovićeva kao gost RTS Ordinacije.

Biljana je operisana nakon mesec i po dana, ima rez od 20cm preko stomaka, četiri sata je trajao operacioni zahvat, a sada se šali da će tetovažom to pokriti.

„Ja sam ovako nežne građe ali sam tamo bila čvrsta i nisam plakala, ali ja nisam mogla da hodam, polako sam hodala, nisam mogla sama da odem do kupatila, ogroman je rez, imate kateter i tako dalje. Sve to što sam ja zatrpala negde u svojoj podsvesti bi me verovatno slomilo, što je i normalno“, priznaje Biljana Obradović.

BONUS VIDEO Sudar Hamiltona i Ferstapena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare