Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni)

Još jedno ludo veče u Ligi šampiona mogli ste da pratite uz Nova.rs. U slučaju da je neko propustio da pogleda ove spektakularne mečeve, evo zbog čega je fudbal toliko voljen.

PROČITAJTE JOŠ

Benfika ne samo da je uspela da savlada Barselonu i servira joj novu porciju sramote, već je to uradila toliko moćno (3:0) da će u Kataloniji morati da uslede hitri rezovi. Kada je Nunjez pogodio u 2. minutu, navijači su se nadali da bi mogli da vide preokret, ipak pogodak Silve u drugom delu samo je značio da Barselona više nije ona prava.

Tačku na susret stavio je u 79. minutu Nunjez golom sa bele tačke.

U derbiju kola je Juventus uspeo da zatvori sve prilaze golu, a onda iz kontre vreba dobre šanse protiv Čelsija (1:0).

Pogodak vredan tri boda postigao je Federiko Kjeza nakon samo devet sekundi igre u drugom delu (najbrži gol u drugom poluvremenu svih vremena u Ligi šampiona).

Aktuelni prvak Evrope nije ličio na sebe, pa je do prave šanse stigao tek u 83. minutu kada je Romelu Lukaku silovito šutirao preko prečke.

Bruku u Ligi šampiona nije izbegao ni Mančester junajted. Iako remi sa Viljarealom, aktuelnim osvajačem Lige Evrope, ne znači paljenje svih alarma (1:1), činjenica da „crveni đavoli“ iz dva susreta imaju samo bod znači da nemaju prava na kiks do kraja grupne faze.

Bajern je relativno lako izašao na kraj sa Dinamom iz Kijeva (5:0). Dva puta je pogodio Robert Levandovski, koji nastavlja da igra u impresivnoj formi (60 golova na 70 mečeva Lige šampiona), a onda su se u strelce upisao i Liroj Sane, Čupo-Moting i Serž Gnabri.

Juventus – Čelsi 1:0 (Kjeza 46)

Stadion: Stadion Juventusa. Sudija: Hesus Đil Manzano (Španija).

Juventus: Ščesni, Aleks Sandro, De Liht, Bonuči, Danilo, Rabio (od 76. Mekeni), Lokateli, Bentakur (od 83. Kjelini), Kvadrado, Kjeza (od 77. Kin), Bernandeski (od 65. Kuluševski).

Čelsi: Mendi, Kristijansen (od 75. Barkli), Tijago Silva, Ridiger, Aspilikueta (od 62. Loftus-Čik), Žoržinjo (od 62. Šaloba), Kovačić, Alonso (od 46. Čilvel), Zijah (od 62. Hadson-Odoi), Haverc, Lukaku.

Liga šampiona, 2. kolo

Grupa E

Bajern – Dinamo Kijev 5:0

(Levandovski 12 p, 27, Gnabri 68, Sane 74, Čupo-Moting 87)

Benfika – Barselona 3:0

(Nunjez 3, 79p, Silva 69)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa F

Mančester junajted – Viljareal 2:1 (0:0)

(Teljes 60, Ronaldo 90+7 – Alkaser 53)

Atalanta – Jang bojs 1:0 (0:0)

(Pesina 68)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa G

Salcburg – Lil 2:1 (1:0)

(Adejemi 35 p, 53p – Jilmaz 63)

Volfsburg – Sevilja 1:1 (0:0)

(Stefen 49 – Rakitić 86)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa H

Zenit – Malme 4:0 (1:0)

(Klaudinjo 9, Kuzjaev 49, Sutormin 80, Vendel 90+4)

Juventus – Čelsi 1:0 (0:0)

(Kjeza 46)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa A

PSŽ – Mančester siti 2:0 (1:0)

(Gej 8, Mesi 74)

Lajpcig – Klub Briž 1:2 (1:2)

(Nkunku 7 –  Vanaken 22, Ric 41)

Grupa B

Porto – Liverpul 1:5 (0:2)

(Taremi 74 – Salah 18, 60 Mane 45, Firmino 78, 83 )

Milan – Atletiko Madrid 1:2 (1:0)

(Leao 20 – Grizman 84, Suarez 90+7)

Grupa C

Ajaks – Bešiktaš 2:0 (2:0)

(Bergois 17, Ale 43)

Borusija Dortmund – Sporting 1:0 (1:0)

Grupa D

Šahtjor – Inter 0:0

Real Madrid – Šerif 1:2 (0:1)

(Benzema 65p – Jahšibaev 25, Til 90)

 

Drugo poluvreme: Juventus – Čelsi 1:0 (Kjeza 46)

87′ Izjednačenje Sevilje

Ivan Rakitić upisao je pogodak sa bele tačke u 87. minutu i tako doneo izjednačenje protiv Volfsburga.

87′ Peti gol Bajerna

Čupo-Moting je pogodio za 5:0 protiv Dinama iz Kijeva. Nemci žele da pokažu svima da ove godine žele da vrate „ušati trofej“ u vitrine u Minhenu.

83′ Kako je samo malo falilo!

Zastalo je srce navijačima Juventusa, a mogli su da odahnu kada su videli da je silovit šut Lukakua završio tek malo iznad prečke. Belgijanac nije mogao da veruje šta je promašio jer je ovo bila najbolja šansa Čelsija na susretu.

FK Juventus, FK Čelsi
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

79′ Šamar za šamarom na obrazu Barselone

Benfika je stigla i do trećeg pogotka. Ovog puta je Nunjez pogodio sa bele tačke za 3:0.

69′ Ima li kraja brukanju Barselone?

Benfika je Kataloncima održala pravu fudbalsku lekciju u Portugalu. Drugi pogodak delo je Silve u 69. minutu, a deluje da bi Ronald Kuman mogao po povratku u svlačionicu i da se pozdravi sa saigračima. Nakon svega nešto će hitno morati da se promeni.

68′ Melje bavarska mašina

Nakon što je Levandovski obeležio prvo poluvreme, drugo prolazi u dominaciju Serža Gnabrija. Pogodio je za 3:0 u 68. minutu.

63′ Ne predaje se šampion Francuske

Nije se dugo čekalo da Francuzi odgovore na Salcburgu nakon drugog gola sa penala. Pogodak Buraka Jilmaza u 63. minutu za 2:1 bio je prvi gol iz igre na susretu.

60′ Izjednačenje Junajteda

„Crveni đavoli“ ne žele da još jednom razočaraju navijače. Aleks Teljes je sjajno pogodio na asisteciju Bruna Fernandeša za 60. minut.

53′ Drugi gol Salcburga

Austrijanci su stigli do 2:0 protiv Lila sa dva gotovo identična gola. Oba puta je strelac puta bio Adejemi i oba puta je to uradio sa bele tačke.

53′ Gol za Viljareal

Alkaser je pogodio na asistenciju Danhume i utišao „Old Traford“. Junajted se nalazi u očajnoj situaciji nakon što je u prvom kolu izgubio od Jang bojsa sa 1:0.

Foto: EPA-EFE/Peter Powell

49′ Volfsburg poveo

Pogodio je Stefen za 1:0 protiv Sevilje u 49. minutu.

46′ Eksplozija u Torinu

Taktika Alegrija se odmah isplatila u nastavku. Bernandeski je poslao sjajnu loptu, a Federiko Kjeza je sjajno pogodio pod samu prečku za 1:0 protiv Čelsija.

Prvo poluvreme: Juventus – Čelsi

45′ Kraj prvih 45 minuta

Nije to bilo posebno efikasno poluvreme, ali smo videli nekoliko sjajnih momenata.

38′ Zvižduci za poljskog golmana u Torinu

Ščesni je napravio grešku, a umalo je njegov propust kaznio Lukaku. Iako je Ščesni loše reagovao lopta je završila u gol autu, a onda je usledila salva zvižduka za golmana, ali i sa belgijskog napadača koji je prošle godine sa Interom prekinuo dominaciju Juventusa u Italiji.

35′ Salcburg vodi sa penala!

Na kraju je Salcburg dobio penal, a bez mnogo problema ga je realizovao Kaerim Adejemi i doneo prednost od 1:0. Šutirao je pod samu prečku.

32′ Gleda se VAR u Austriji

Nakon što je Svet Botman iz Lila napravio faul sudija je najpre sudio penal za Salcburg. Ipak, ubrzo je Meler, turski sudija, dobio informaciju iz VAR sobe da bi tu situaciju trebalo proveriti.

31′ Rabio preti

Navijači Juventusa su oduševljeno ispratili potez Rabioa kome je malo nedostajalo da postigne pogodak.

27′ Gol, šta ovaj čovek radi?!

Robert Levandovski je nezaustavljiv, a kao da je na teren izašao sa željom da napuni mrežu Ukrajinaca do vrha i tako se izjednači sa Sebastijano Aleom koji je već postigao pet golova u dresu Ajaksa. Ovog puta je Poljak postao neodbranjiv udarac uz samu stativu.

20′ Kakva prilika za Juventus

Sjurio se Kjeza poput munje ka golu rivala, a kada je konačno izašao 1 na 1 sa Mendijem ostao je bez snage. Barem je tako delovalo jer je uputio strašno loš udarac koji je prozujao pored same stative.

19′ Prvi karton u Torinu

Markus Alonso je zbog guranja za leđa dobio žuti karton, glavni sudija Manzano se nije dugo dvoumio kada je Španac napravio prekršaj.

16′ Kakva brzopletost Juventusa

Imala je „stara dama“ kontranapad tri na dva, ali je Adrijen Rabio poslao užasnu loptu ka saigraču. Uspeo je Mendi da istrči daleko od gol linije i tako otkloni opasnost.

FK Bajern
FotO: EPA-EFE/Lukas Barth-Tuttas

12′ Nastavlja se teror Levandovskog

Robert Levandovski je aktuelni vlasnik „Zlatne kopačke“, a nema nameru da je uskoro preda bilo kome. Protiv Dinama iz Kijeva je pogodio u 12. minutu iz penala što je bio njegov treći pogodak ove sezone u Ligi šampiona.

3′ Au, kakav šamar Barseloni

Trebalo je manje od 180 sekundi da navijači Barselone već počnu da gase televizore. Od odlaska Lionela Mesija Barselona ne liči na sebe, a novu ranu zadao je Nunjez golom u trećem minutu. Kakav je ovo bio početak fudbalske večeri.

2′ Krenuo je meč u Torinu

Derbi susret ove srede u Ligi šampiona igra se u Italiji. Nakon početnih muka, Juventus ima tri pobede u poslednja četiri susreta.

BONUS VIDEO Top 5 fudbalskih transfera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare