Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Fudbaleri Mančester sitija savladali su PSŽ rezultatom 2:1 u prvom meču polufinala Lige šampiona nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Kako je bilo očekivano, tako je i započelo. već u drugom minutu PSŽ je preko Nejmara naterao Edersona da reaguje kako bi sprečio gol. Uzvratio je Siti, i gotovo je sigurno da bi Kevin de Brujne zatresao mrežu da Markinjos nije uspeo da interveniše delić sekunde pre nego što je lopta stigla do Belgijanca.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon par minuta bez uzbuđenja, u 15. minutu Mbape je lepo primio loptu, umesto šuta odlučio da povratnim pasom „namesti“ šut Di Mariji koji je izblokiran. Iz kornera koji je usledio Markinjos je sjajno iskoristio prostor, skočio neometan i zakačio loptu tako da je završila u mreži.

U 20. minutu Bernardo Silva je probao sa peterca klizećim startom, ali je Navas bio odlično postavljen, pa je ostalo 1:0. U 40. minutu PSŽ je tražio penal nakon akcije Florencija i starta nad Nejmarom, ali je Brih pokazao da se igra nastavi, isto kao i nekoliko minuta ranije, kada su fudbaleri Sitija tražili opasnu igru posle visoko dignute noge Paredesa prilikom intervencije pre nego što je lopta stigla do Silve, a nakon velike greške Navasa koji je poslao pogrešan pas.

Poslednju veliku šansu u prvih 45 minuta imao je Foden, ali je njegov šut iz kaznenog prostora zaustavio Navas.

Drugih 45 minuta odlično je otvorio Mančester siti, a inicijativa se isplatila u 64. minutu, kada je nakon pasa Zinčenka kapiten Sitija uputio centaršut koji niko nije dirao, Navas loše procenio a lopta završila u mreži.

Sedam minuta kasnije nakon faula sa oko 25 metara Marez je preuzeo odgovornost, uputio pravu „bombu“ koja je prošla kroz živi zid, Navas nije uspeo da interveniše, pa je Siti došao do prednosti. Situaciju za PSŽ dodatno je zakomplikovao Gej bespotrebno zarađenim crvenim kartonom u 77. minutu nakon veoma grubog prekršaja nad Gundoganom, pa je Siti uspeo da sačuva vođstvo i dođe do vredne pobede pred revanš koji će biti odigran u Engleskoj.

Mogli su i do ubedljivijeg vođstva, no pokušaj de Brujnea u sudijskoj nadoknadi nije bio dovoljno precizan.

U drugom polufinalu nakon prvih 90 minuta meča između Real Madrida i Čelsija rezultat je 1:1.

Liga šampiona, prvi meč polufinala

Pari Sen Žermen – Mančester siti 1:2 (1:0)

Strelci: Markinjos u 15. za PSŽ, De Brujne u 64, Marez u 71. za Siti

Stadion: „Park prinčeva“; Poseta: Bez publike; Sudija: Feliks Brih

PSŽ; Navas, Florenci, Kimpembe, Markinjos, Baker, Gej, Paredes (od 83. Erera), Verati, Di Marija (od 80. Danilo), Nejmar, Mbape

Mančester siti: Ederson, Žoao Kanselo (od 61. Zinčenko), Ruben Dijas, Stons, Voker, Rodri, De Brujne, Gundogan, Foden, Marez, Bernardo Silva

90′ Počela je sudijska nadoknada

Meč je produžen za četiri minuta.

86′ Mogao je i kapiten Sitija da pocrveni

Startovao je nad Danilom nešto grublje, tražili su igrači tima iz Pariza isključenje, ali je Brih pokazao samo žuti karton.

83′ Paredes napušta igru

Na terenu je Erera.

80′ Danilo menja Di Mariju

Bio je prinuđen da menja Poketino, pojačao je odbranu, pa je na terenu Danilo umesto Argentinca.

77′ PSŽ ima igrača manje

Bespotrebno grub start Geja nad Gundoganom, otvorenim đonom je išao na nogu Gundogana. Brih je sačekao par trenutaka, a potom pokazao direktan crveni karton Geju.

75′ Nova šansa za Siti

Centaršut sa desnog krila, dobar pokušaj glavom, Navas je ponovo na pravom mestu i sprečio je treći pogodak u svojoj mreži.

74′ „Požuteo“ i Nejmar

Nervozni su igrači domaćeg sastava zbog dva naivno primljena gola, pa je Nejmar žestoko startovao nad Rubenom Dijasom, zbog čega je dobio javnu opomenu.

70′ Faul Geja, žuti za Paredesa i gol za Siti

Dobio je žuti karton Paredes nakon što je ispucao loptu posle faula Geja nad Fodenom, a Rijad Marez fantastičnim golom doneo preokret.

64′ De Brujne uz dosta sreće, 1:1!

Pokupio je de Brujne loptu nakon pasa Zinčenka, potom je pokušao da centrira kapiten Sitija, lopta je preletela sve u kaznenom prostoru, iznenadila Navasa i uz samu stativu ušla u gol. Tako je Siti „naplatio“ inicijativu od prethodnih nekoliko minuta tokom kojih se igralo mahom pred golom PSŽ-a.

61′ Prva izmena u Sitiju

Kanselo je napustio igru, Oleksandr Zinčenko je dobio šansu.

60′ Velika šansa za kapitena Sitija

Odličnu priliku imao je Kevin de Brujne, tačnije na odličan način je završio akciju iako je lopta išla iza leđa, no nije imao sreće, pa su polu-makazice otišle pored gola.

55′ Prva velika prilika u drugom delu

Nije bilo previše uzbuđenja, pokušaje kontranapada PSŽ-a Siti je uglavnom u startu sekao faulovima, ali je u 55. minutu Nejmar iskoristio prostor, poslao odličnu dugu loptu ka Mbapeu. Francuz se sjajno izborio, ušao u kazneni prostor, prišao do gol-aut linije, mogao je da uposli Veratija ali je zamalo zakasnio, potom je ipak uspeo da se izbori za prostor, uputi oštar centaršut, ali je Verati bio „kratak“.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Uvodni trenuci drugog poluvremena pokazuju da su igrači engleskog tima željni da što pre dođu do izjednačenja. O tome svedoči i visok presing preko čitavog terena, pa igrači PSŽ-a imaju problema da prenesu loptu na protivničku polovinu. Ipak, s obzirom na to da je odbrana Sitija pomerena znatno bliže sredini terena, jasno je da to znači i višak prostora, što igrači poput Nejmara i Mbapea itekako umeju da iskoriste.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Rezime prvih 45 minuta

PSŽ je bio znatno konkretniji, stvorio veći broj dobrih prilika, pa je moglo da bude i ubedljivije od jednog gola prednosti. Sa druge strane, Siti je imao jednu fantastičnu šansu preko Fodena u završnici prvog dela igre, pre toga je i Bernardo Silva nakon sjajnog pasa mogao sa peterca da ugrozi gol Navasa, ali je u oba navrata golman Parižana bio na visini zadatka i sprečio da lopta završi u njegovoj mreži.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

45′ Kraj prvog poluvremena

PSŽ vodi 1:0 golom Markinjosa u 15. minutu.

41′ Velika šansa za Fodena

Greška u dodavanju, pas Bernarda Silve i odlična pozicija za Fodena, mogao je da šutira gde želi, ali je Navas bio odlično postavljen i sprečio pogodak.

40′ Da li je PSŽ oštećen za penal?

Odlično je Florenci izbacio nekoliko igrača Sitija, lopta je stigla do Nejmara koji se sjurio ka petercu, tom prilikom je oboren, ali nije bilo najstrože kazne za Parižane.

33′ Pršti na terenu

Pogrešio je Navas u dodavanju, Siti je to iskoristio, lopta je upućena u kazneni prostor gde je išla ka Bernardu Silvi. Malo ispred njega je uspeo da odreaguje Paredes i to tako što je digao nogu visoko, ali Brih nije dosudio opasnu igru.

31′ Prvi žuti karton

Faulom je Kanselo zaustavio kontru PSŽ-a, pa je prvi igrač na meču koji je upisan u beležnicu Fekiksa Briha.

Trenutak kada je Markinjos zatresao mrežu Sitija

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

26′ PSŽ sve opasniji 

Nakon novog kornera i centaršuta Nejmara Paredes je glavom šutirao, ali je lopta zamalo završila pored gola. Gotovo momentalno po izvođenju lopte od strane Edersona PSŽ je imao šansu nakon greške odbrane gostiju, ali je ostalo 1:0.

20′ Odlična šansa za Siti

Bernardo Silva je odlično ispratio jedan centaršut, malo iskosa šutirao, ali je Navas bio odlično postavljen i sprečio gol.

15′ PSŽ vodi 1:0!

Sve je počelo sjajnim prijemom Mbapea koji je odlučio da ne šutira iz prve, već je loptu prosledio do Di Marije, ali je Argentinac izblokiran. Lopta je otišla u korner, Di Marija je uputio savršen centaršut, a Markinjos je glavom tek trznuo toliko da završi u mreži.

12′ Prvi korner za PSŽ

Di Marija je izblokiran, Nejmar izveo korner, lopta stigla do Mbapea, usledila je gužva u kaznenom prostoru, u međuvremenu je i Nejmar stigao do šesnaesterca, i upravo on je šutirao, ali je izblokiran.

Sa malim zakašnjenjem…

Evo i himne Lige šampiona, čisto ako ste propustili da je čujete.

3′ Žestok početak, i Siti napao

Odmah je uzvratio tim iz Engleske, ali je Markinjos uspeo da izbije loptu delić sekunde pre nego što je do nje stigao kapiten Sitija Kevin de Brujne.

2′ Prva šansa za PSŽ

Lopta u prostor Mbapea, šut Nejmara levom nogom, nedovoljno da Ederson bude savladan, ali dovoljno da „zagreje“ dlanove navijača svog tima.

Dobro došli na prenos prvog meča polufinala između Pari Sen Žermena i Mančester sitija na portalu Nova.rs!

20:57 Siti protiv Francuza

Na 32 utakmice u dosadašnjoj istoriji, Sti je protiv timova iz Francuske odneo 17 pobeda, 11 puta su remizirali, dok su samo četiri puta poraženi.

20:52 PSŽ protiv Engleza

U svojoj istoriji PSŽ je odigrao 23 meča protiv timova iz Engleske, uz sedam pobeda, osam remija i osam

20:50 Nejmar inspirisan protiv Gvardiole

Brazilac kao da ima motiv kada igra protiv nekadašnjeg šefa struke Barselone, pošto je postigao čak četiri gola na prethodnih pet mečeva protiv timova koje je vodio Gvardiola.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar