Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su Radnički iz Niša u meču 31. kola Superlige Srbije rezultatom 2:0.

Iako je Partizan uspeo da dođe do pobede, gotovo je izvesno da Aleksandar Stanojević neće biti srećan s obzirom na veliki broj promašaja njegovih pulena. Od šanse Jovića, kada je u kontri dao sebi prejak for i ostao bez lopte, preko šuta Ostojića nakon kornera, do pokušaja Holendera koji se okliznuo u trenutku kada je trebalo da šutira prošlo je samo četiri minuta.

PROČITAJTE JOŠ...

U sličnom ritmu crno-beli su nastavili i u ostatku meča, probao je Vujačić u 11. ali je pogodio stativu, potom je Kojić uspeo da spreči da lopta stigne do Asana u poslednjem trenutku u 21. minutu, šest minuta kasnije Holender je glavom probao ali je njegov pokušaj Kojić zaustavio… Najbolju šansu u prvih 45 minuta propustio je Urošević u 34. minutu nakon kornera i šuta Asana. Pokušao je bek crno-belih da skrene loptu u gol, ali je bio veoma neprecizan, pa je ostalo 0:0.

Nije promene bilo ni u 42. minutu, kada je Jović prelepim driblingom izborio prostor za centaršut, ali je Asano glavom šutirao pravo u Kojića.

No, uspeo je Partizan da povede pre kraja poluvremena pošto je u 44. minutu Asano nakon akcije i asistencije Holendera prosledio loptu u prazan gol.

Foto: Starsport

U drugom poluvremenu nastavili su sa promašajima, pa su Vujačić i Asano propustili dobre prilike pre nego što je u 57. minutu Holender sjajnim udarcem iz kaznenog prostora postavio konačnih 2:0.

Moglo je da bude znatno ubedljivije, ali su Pavlović, Štulić i Natho, koji su dobili šansu u drugom delu, promašili veliki broj prilika, pa je na kraju ostalo 2:0.

Crno-beli su se tako vraitli na pobednički kolosek i smanjili razliku u odnosu na Crvenu zvezdu na 12 bodova, dok je Radničkom ovo bio četvrti vezani poraz.

Foto: Starsport

Superliga Srbije, 31. kolo:

Partizan – Radnički Niš 2:0 (1:0)

Stadion: Partizana. Gledalaca: Bez publike. Sudija: Miloš Đorđić.

Strelci: Asano u 45. i Holender u 58. za Partizan

Partizan: Popović – Živković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Šćekić (od 71. Zdjelar), Jojić – Asano (od 62. Stevanović), Suma (od 62. Štulić), Jović (od 71. Pavlović) – Holender (od 62. Natho).

Radnički: Kojić – Aksentijević, Bjeličić, Ćirković – Petrović (od 58. Pantelić), A. Kovačević, Đuričin (od 58. Marković F), Đuričković (od 68. Živković), Trifunović (od 10. Gavrić) – Živković, Kasalica (od 68. Mitrović S).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Superliga Srbije, 31. kolo

Subota

Čukarički – TSC 0:0

Mladost – Spartak 1:0 (0:0)

(Bojović 55)

Voždovac – Proleter NS 1:1 (1:0)

(Hajdin 20 – Tomović 58 pen)

Nedelja

Javor – Crvena zvezda 1:5 (1:2)

(Luković 4 – Katai 8, 31, Milunović 65, Ben 72, Falko 82)

Partizan – Radnički 2:0 (1:0)

(Asano 44, Holender 57)

Ponedeljak

16.00: Inđija – Bačka

18.00: Rad – Novi Pazar

18.00: Vojvodina – Zlatibor

18.00: Radnik – Metalac

18.00: Napredak – Mačva

 

Kraj meča

Pobeda Partizana 2:0.

Počelo je zaustavno vreme

Igraće se još tri minuta.

89′ Promašaj Pavlovića 

Partizan ne uspeva da po treći put savlada Kojića,  poslednju u nizu prilika promašio je Pavlović koji je na asistenciju Natha petom šutirao preko prečke.

80′ Drugi zicer za Štulića, bez realizacije

Centaršut Živkovića išao je malo unazad, pa Štulić nije uspeo da šutira iz optimalne pozicije, ali je ponovo mogao bolje, a lopta je i ovog puta završila van gola.

78′ Dve šanse za Natha, jedna za Uroševića, ostaje 2:0

Bio je Izraelac u kaznenom prostoru, imao je čak dve situacije kada je mogao da ugrozi gol, oba puta je izblokiran. U nastavku akcije Urošević se prelepim lažnjakom oslobodio bloka, namestio na šut, ali je lopta završila pored gola.

74′ Odlična šansa za Radnički

Moglo je da bude 2:1 samo minut nakon Štulićevog promašaja, ali je na odličan centaršut Mitrović očajno reagovao i loptu poslao daleko pored stative, iako je bio sam na petercu.

73′ Štulić promašio zicer za 3:0

Pas u prostor izbacio je Štulića samog ispred Kojića, pokušao je da plasira loptu pored golmana NIšlija, ali je Kojić bio na visini zadatka.

71′ Menja i Stanojević

Na terenu nema uzbuđenja, ali ima izmena, pa su tako mesta zamenili Šćekić i Zdjelar, odnosno Jović i Pavlović.

68′ Nove izmene u Radničkom

Đuričkovića i Kasalicu zamenili su Živković i Mitrović.

63′ Promene u oba tima

Iz igre su kod Radničkog izašli Đuričin i Petrović, dok su šansu dobili Pantelić i Filip Marković. Sa druge strane, van terena su otišli Suma, Holender i Asano, dok su priliku dobili Štulić, Natho i Stevanović.

58′ Partizan vodi 2:0, strelac Holender

Nije izgledalo da će biti previše opasno po gol Radničkog kada je Holender iznenada dobio prostora za šut, uputio snažan udarac i pogodio mrežu rivala za 2:0.

56′ Radnički propustio dobru šansu

Moglo je da bude veoma opasno pred golom Popovića, ali je Kasalica uputio veoma loš pas u prostor ka Đuričkoviću, pa su defanzivci crno-belih uspeli da intervenišu pre nego što je postalo opasno po mrežu Popovića.

49′ Nova velika šansa za Partizan

Mogao je posle prekida Vujačić ponovo da pogodi mrežu Radničkog, ali je lopta završila preko gola, pa je ostalo 1:0.

Počelo je drugo poluvreme

Poluvreme

Crno-beli su imali inicijativu, vezali su nekoliko promašaja, pre svih Holender, Asano, Vujačić i Jović, ali nisu uspeli da dođu do vođstva sve do same završnice poluvremena. Sa druge strane, Radnički je u nekoliko navrata pripretio, ali nije uspeo da ugrozi mrežu koju čuva Popović.

45′ Gol za Partizan, Asano strelac!

Japanac u crno-belom dresu ispratio je akciju Holendera i nakon pasa reprezentativca Mađarske prosledio loptu u mrežu za svoj 17. pogodak u sezoni. Tom prilikom se povredio golman Nišlija Kojić, pa je morala da uđe lekarska ekipa, ali je ipak ubrzo bio u stanju da nastavi meč.

43′ Ziceri za Asana i Jovića

Probio je po levoj strani Jović, centrirao na drugu stativu gde je pronašao Asana, ali je njegov šut glavom zaustavio Kojić, dok je minut kasnije neprecizan bio Jović, koji je bio sam na drugoj stativi ali je loptu poslao pored gola.

Foto: Starsport

34′ Velika prilika za Partizan

Imali su crno-beli korner, lopta je stigla do Asana koji je pokušao udarcem sa ivice kaznenog prostora. Lopta je krenula ka Uroševiću koji je pokušao da je preusmeri u mrežu, ali ju je veoma loše zahvatio, pa je ona završila daleko od gola crno-belih.

32′ Korner za Nišlije 

Šut Gavrića izblokirao je jedan od igrača Partizana pa su gosti dobili udarac iz ugla, nakon kog je Asano loptu izbacio u novi korner.

Foto: Starsport

23′ Prva ozbiljna šansa za Radnički

Tekla je akcija Nišlija kada je lopta stigla do Đuričkovića nakon nekoliko sjajnih pasova. Uputio je nekadašnji fudbaler crno-belih udarac, ali je loptu na putu ka golu zaustavio Jojić, inače je pitanje da li bi Popović uspeo da spreči da lopta završi u mreži.

21′ Bez ozbiljnijih uzbuđenja u Humskoj

Partizan kontroliše dešavanja, pa je tek nakon 20 minuta lopta po prvi put stigla do golmana crno-belih Popovića, ali ne uspevaju, nakon početnog naleta tokom kog su tri puta ozbiljno pripretili, a Vujačić pogodio i stativu.

Foto: Starsport

10′ Izmena u Radničkom

Dobio je Trifunović nezogdan udarac od Jovića, nije mogao da nastavi meč, pa je umesto njega na teren ušao Gavrić.

9′ Pripretio i Holender

Dobio je loptu u prostor, pokušao da je usmeri ka golu Radničkog, ali je loše zahvatio pa je ostalo 0:0

5′ Prva velika šansa za Partizan

Pokušao je Bojan Ostojić glavom, ali je njegov šut završio preko gola.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar