Aleksandar Katai; Foto: Starsport

Crvena zvezda je u uzbudljivom meču savladala Spartak u Subotici u okviru trećeg kola Superlige Srbije rezultatom 3:1.

PROČITAJTE JOŠ

Poveli su crveno-beli u petom minutu preko Mirka Ivanića, da bi izjednačenje doneo Pankov autogolom u 25. minutu. Konačan rezultat postavljen je u 41. minutu, kada je gol Bena prvo poništen, a zatim posle gledanja VAR-a opravdano priznat.

Konačan rezultat je postavljenu nadoknadi, kada je na fenomenalnu aistenciju Kataija, Krstović ubacio loptu u praznu mrežu, a VAR potvrdio da nije bilo ofsajda.

Zanimmljivo je da je ovaj meč propustio prvi golman Crvene zvezde Milan Borjan kojem je zbog velikog umora Stanković dao odmor, pa je branio talentovani Gordić.

Utakmica je bila uzbudljiva od samog starta. Posle dve solidne akcije sa obe strane, usledio je i prvi pogodak u petom minutu. Posle kratke kombinacije sa leve strane, lopta dolazi do Ivanića koji sa nekih 18 metara precizno po zemlji postiže lep gol.

Foto: Starsport

To je vezisti crveno-belih bio treći gol na tri uzastopne utakmice. Imao je Ivanić nekoliko minuta kasnije još jednu priliku, ali je glavom šutirao tik pored stative. Zvezda je kontrolisala igru i ritam utakmice, a posle mirnijeg perioda, kada je usledio šok za ekipu Dejana Stankovića u 25. minutu.

Šimura je prošao po levoj strani i uputio oštar centaršut, a Pankov očajnom reakcijom loptu poslao u mrežu mladog Gordića i doneo izjednačenje.

To je osokolilo domaće fudbalere pa su ubrzo preko Srećkovića mogli i do potpunog preokreta, ali je njegov dobar udarac pogodio saigrača i šansa je propala.

Trgli su se crveno-beli posle toga i ponovo krenuli u napad, a to im je donelo novu prednost.

U 41. minutu Ben postiže gol glavom, koji je u prvom trenutku poništen zbog ofsajda. Međutim, posle gledanja VAR-a bilo je jasno da je Ben bio u dozvoljenoj poziciji u trenutku centaršuta Gelora Kange i odluka je promenjena.

Zvezda je u nastavku krenula ofanzivno i prvu šansu je imao Krstović koji je zamenio nevidljivog Dionija. Pokušao je i Kanga sa distance, a onda je u 64. minutu Krstičić poput Pankova zamalo postigao autogol, ali je ovoga puta lopta izbačena sa gol linije.

El Fardu Ben; Foto: Starsport

Stanković je zbog toga rešio da uvede Dragovića kako bi pojačao odbranu, a šansu su dobili i Falko i Srnić.

Pao je ritam u tim trenucima, Zvezda je iskusno čuvala loptu i kontrolisala dešavanja na utakmici.

Kada je dleovalo da će se tim rezultatom završiti meč, usledio je prvo veliki promašaj Krstovića, kada je umesto u praznu mrežeu, šutirao visoko preko gola.

Ipak, na početku nadoknade vremena, Katai je sjajno šrošao i onda majstoskom asistencijom petom izbacio kompletnu odbranu Spartaka i omogućio Krstoviću da loptu sa nekoliko metara ubaci u praznu mrežu.

Ponovo je i VAR bio na sceni jer se proveravalo da li je Katai bio u ofsajdu, ali je gol priznat i Zveda sa tri boda izbija na prvo mesto na tabeli.

Superliga, 3. kolo

Spartak – Crvena zvezda 1:3 (1:2)

(Pankov ag 25 – Ivanić 5, Ben 41. Krstović 90+1)

21:00 Radnik -Radnički Niš

Petak

Proleter – Novi Pazar 2:2 (0:1)

(Tomović 49, Ortiz 57 – Aganspahić 18, Dimić 47)

Napredak – Radnički 1923 1:0 (0:0)

(Rašo 61. ag)

Nedelja

18:55 Čukarički – Metalac

21:00 Partizan – Voždovac

Ponedeljak

19:00 TSC – Kolubara

Odloženo

Mladost – Vojvodina

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sva dešavanja ste mogli da pratite uživo na blogu Nova.rs.

Spartak – Crvena zvezda 1:3

Strelci: Ivanić 5′, Ben 41, Krstović 90+1′ za Crvenu zvezdu, Pankov 25′ ag za Spartak

Stadion: Gradski u Subotici;  Sudija: Aleksandar Živković

Spartak: Dujmović – Šimura, Bogićević, Ivančević, Milošević – Dunđerski, Hristić, Maričić, Srećković, Tufeigdžić – Bijelović.

Crvena zvezda: Gordić – Gajić, Pankov, Babić (od 65. Dragović), Rodić – Krstičić, Kanga (od 65. Srnić), Ivanić, Katai, Ben (od 65. Falko) – Dioni (od 46. Krstović)

90+3 KRAJ! Tri boda i trenutno prvo mesto za Zvezdu

Posle gola Krstovića više nije bilo dileme. Crvena zvezda je upisala tri boda u izuzetno uzbudljivoj utakmici i preuzela lidersku poziciju, makar na 24 sata.

90+1 Gooool! Krstović ovoga put a nije promašio

Fenomenalan prodor Kataija, koji je je petom izbacio odbranu i golmana i Krstoviću ostavio samo da ubaci loptu u mrežu, što ovog puta napadač Zvezde nije propustio.

88′ Neverovatan promašaj Krstovića

Mogao je Krstović sve da reši, ali je na odbijenu loptu promašio prazan gol. Ovo je bilo teško promašiti.

83′ Kakav pokušaj Kataija

Zvezdin vezista je sa oko 15 metara u padu leđima okrenut ka golu pokušao atraktivno da savlada Dujmovića, ali je bio neprecizan.

80′ Pao je tempo meča

Zvezda drži loptu, Spartak je samo preko Šimue sa distance uspeo da pripreti, ali je udarac bio loš.

74′ Peta izmena u Zvezdi, još jedna odbrambena promena

Izveo je Stanković i Rodića iz igre i šansu ukazao Gobeljiću u završnici utakmice.

65′ Dragović ulazi u igru, pojačava defanzivu Stanković

Nije zadovoljan strateg crveno-belih igrom svoje odbrane, pa je odlučio da iskusnog Dragovića uvede u igru. Pored te je izvršio još dve izmene. Falko je ušao umesto Bena, a Srnić umesto Kange.

64′ Zvezda zamalo postigla drugi autogol

Nenad Krstičić bi zatresao sopstvenu mrežu da na gol liniji uz stativu nije bio njegov saigrač.

55′ Dobar pokušaj Kange

Odlično partija Kange, mogao je i do gola. Krstović mu je dobro odložio loptu, a on je sa oko 20 metara uputio udarac, ali lopta ide pored desne stative Spartakovog gola.

Gelor Kanga, Foto: Starsport

50′ Atraktivan pokušaj Krstovića, prva šansa za Zvezdu u nastavku

Odlična akcija gostujuće ekipe. Kanga je sa desnog krila uputio sjajan pas na ivicu peterca gde je Katai posle vrhunskog prijema šalje ka Krstvoiću koji sa nekoliko metara pokušava petom, ali nije dobro zahvatio loptu i šansa je propala.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Spartak je krenuo sa centra. Stanković je napravio izmenu u napadu i umesto Dionija je uveo Krstovića.

45′ Kraj uzbudljivog prvog poluvremena

Videli smo dramatično prvo poluvreme. Zvezda je idealno otvorila utakmicu golom Ivanića, ali je Pankov nespretnom reakcijom doneo izjednačenje Spartaku koji je bio blizu preokreta. Gosti u finišu prvog dela dolaze ipak do prednosti nakon što im je prvobitno poništen gol. Međutim, imali mso prilike da vidimo sve blagodeti VAR tehnologije, jer je bilo jasno da je gol regularan.

Gol Bena

41′ Burno u Subotici, Zvezdi priznat gol posle VAR-a

Postigao je Ben gol koji je poništen zbog ofsajda, ali je posle gledanja VAR-a promenjena odluka jer je bilo evidentno da je igrač bio u dozvoljenoj poziciji. Kanga je uputio centaršut, a dvojica igrača Zvezde su bili u ofsajdu, ali ne i Ben koji je ubacio loptu u mrežu. Nije dugo trajalo pregledavanje snimka, jer je bilo jasno da je sve čisto.

38′ Au, kakva šansa za Kataija

Sjajno su kombinovali Ivanić i Katai, a popularni „El Magiko“ kje bio u odličnoj prilici, ali je traljavo šutirao i Spartak je izblokirao udarac.

31′ Spartak zamalo do preokreta

Odbila se jedna lopta posle kornera do Tufegdžića koji sa dvadesetak metara iz prve šutira, ali lopta na putu do mreže pogađa njegovog saigrača i odlazi daleko od gola, pa je Zvezda mogla da odahne.

Autogol Radovana Pankova

25′  Kakav šok za Zvezdu, Pankov postigao autogol

Šimura je prošao po levoj strani, a Pankov u želji da izbaci loptu postiže autogol i donosi izjednačenje Spartaku.

Foto: Starsport

17′ Zamalo drugi gol Ivanića

Odigrala je Zvezda odličnu akciju po desnoj strani, a na centaršut je sjajno naleteo Ivanić i sa 6-7 metara glavom šutnuo pored stative nemoćnog Dujmovića koji je bio samo posmatrač.

Ovako je Crvena zvezda povela

10′ Spartak igra riskantno

Ekipa iz Subotice je odlučila da izađe u visoki presing i izvrši pritisak na zadnju liniju gostiju, ali su time ostavili dosta prostora za kontre crveno-belih.

5′ Goooool! Ivanić ne staje

Mirko Ivanić je definitivno namestio nišanske sprave. Došla je lopta na nekih 17 metara od gola, a vezista Crvene zvezde je izuzetno preciznim udarcem doveo svoj tim u vođstvo.

1′ Počela je utakmica

Zvezda je prva krenula sa centra

Borjana nema u protokolu

Dejan Stanković je odlučio da odmori prvog čuvara mreže Milana Borjana i da ujedno iskoristi priliku da stavi mladog Gordića na gol i time reši pitanje bonusa.

Odigrane su dve utakmice trećeg kola Superlige Srbije

Superliga, 3. kolo

Petak

Proleter – Novi Pazar 2:2 (0:1)

(Tomović 49, Ortiz 57 – Aganspahić 18, Dimić 47)

Napredak – Radnički 1923 1:0 (0:0)

(Rašo 61. ag)

Subota

Spartak – Crvena zvezda 1:3 (1:2)

(Pankov ag 25 – Ivanić 5, Ben 41. Krstović 90+1)

21:00 Radnik -Radnički Niš

Nedelja

18:55 Čukarički – Metalac

21:00 Partizan – Voždovac

Ponedeljak

19:00 TSC – Kolubara

Odloženo

Mladost – Vojvodina

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar