Foto: FSS

Futsal reprezentacija Srbije je doživela težak poraz u drugom kolu Evropskog prevenstva od Ukrajine rezultatom 1:6.

PROČITAJTE JOŠ

Ovim porazom, šanse Srbije za plasman u četvrtfinale svedene su na teoriju, a biće potrebno i poklapanje drugih rezultata. Portugal do kraja mora da pobedi Holandiju i Ukrajinu, a zatim da naš tim u poslednjem kolu savlada domaćina sa minimum devet golova razlike.

Obe selekcije su imale izostanke zbog koronavirusa, ali je daleko više imao problema naš rival. Treba dodati da je u Ukrajini velika kriza i da je zemlja na ivici raspada, pa je to bila dodatna otežavajuća okolnost za rivale.

Srbija je od samog početka pravila velike greške u odbrani i već u drugom minutu dozvolila Ukrajini da povede sa 1:0. Svarič je nakon promašene prilike u drugoj šansi bio neumoljiv i najavio katastrofu u prvom poluvremenu našeg futsal tima.

Srbija je krenula u ofanzivu, ali je Ukrajina pretila iz kontri i posle jedne takve izborila korner, a Vasić nespretnom intervencijom nakon udarca iz ugla savladao svog golmana Momčilovića i doneo veliku prednost rivalu.

Foto: Fudbalski savez Srbije
Foto: Fudbalski savez Srbije

To je osokolilo Ukrajince, omogućilo im da igraju na kontranapade, a Abakšin je majstorskim potezom u 15. minutu doneo velikih 3:0.

Kao da to nije bilo dovoljno, Srbija je još jednom lošom intervencijom u odbrani dozvolila priliku koju Ukrajina nije propustila.

Naša ekipa je krenula u nastavku na sve ili ništa u pokušaju da makar smanji rezultat i omogući da u nekom krugu bude u konkurenciji za plasman dalje

Igrali su dobro naši momci u drugom poluvremenu i stvarali šanse, ali su promašivali i moguće i nemoguće. Kocić je imao situaciju jedan na jedan, Rakić je pogodi prečku sa dva metra i još gomila drugih promašaja.

To je Ukrajina kaznila iz kontranapada i sa dva gola došla do velikih 6:0, a naši su samo uspeli da preko Tomića postignu počasni pogodak.

Sledeći meč naš tim igra u petak protiv Holandije.

Grupa A, 2. kolo

Srbija – Ukrajina 1:6 (0:4)

(Tomić 39 – Svarić 2, 34, Vasić ag 6, Abakšin 15, 20, Korsun 39)

Portugal – Holandija 17.30

Standings provided by SofaScore LiveScore

Srbija- Ukrajina 1:6

Strelci: Tomić 39 – Svarič 2,34 Vasić ag 6′, Abakšin 15′, Čenijavski 20, Korsun 39

Dvorana: Zigo Dom, Amsterdam, Sudije: Nisen, Kovač, pelisije, Zahovič

Srbija: Momčilović, Vasić, Ramić, Tomić, Petrov, Vulić, Aleksič, Kocić, Pršič, Rakić, Milosavljević, Stojčevski.

Ukrajina: Cipun, Farenjuk, Korsun, Šoturma, Svarič, Savenko, Lebid, Sirji, Černijavski, Abakšin

Sve detalje ste mogli da pratite na blogu Nova.rs.

40′ Gooool. Evo gola i za Srbiju

Konačno smo zatresli mrežu. Tomić je postigao gol, ali verovatno prekasno.

39′ Blamaža Srbije, potpuni debakl – 0:6

Krenuli su naši bez golama, ali posle promašenih stopostotnih šansi, usledio je gol preko celog terena.

34′ Debakl, katastrofa… – 0:5

Tražio je Majes tajm-aut, najavio ofanzivu, aumesto toga sevnula je kontra i posle nekoliko dodavanja Svarič je poslao loptu u praznu mrežu.

30′ Au, kakav promašaj, pa šta radite momci

Pršić je fenomenalnim driblingo sebe izbacio u stopostotnu šansu, ali je umesto udarca pokušao da asistira i upropastio odličnu priliku.

27′ Pokušaj Aleksića, Cipun čini čuda

Solo akcija, prebacio je loptu sa desne na levu nogu, gađao pod prečku, ali Cipun upisuje još jednu odbranu.

25′ Kakva serija promašaja Srbije, užasna realizacija

Izašao je Kocić ispred Cipuna, ali je mlako šutirao i tako propustio najveću šansu na utakmici. Još nekoliko dobrih prilika nismo iskoristili i tako smanjili zaostatak za Ukrajinom.

22′ Velika šansa za Srbiju, Tomić je morao do gola

Krenula je Srbij ana sve ili ništa i promašila veliku šansu. Tomić je na stativi skrenuo loptu, ali je umesto u mrežu poslao pored stative. Šteta

20′ Ovo je potpuna katastrofa Srbije – 0:4

Sve se raspalo. Čeernijavski je iz okreta uputio solidan šut, ali se ovoga put aMomčilović nije proslavio i sada Ukrajina ima ogromnu prednost.

15′ Katastrofa, treći gol Ukrajine – 0:3

U jeku inicijative Srbije ukrajina je došla do velike prednosti. Sjajno je Abakšin reagovao na tri metra od gola i skrenuo projektil svog saigrača u mrežu Momćilovića. Ovo je već ozbiljan zaostatak našeg tima.

13′ Velika ofanziva Srbije, čudesne odbrane Cipuna

Pršić posle finte pronašao Aleksića u idealnoj sitauciji, ali se nije snašao. Nekoliko sjajnih pokušaja Ramića i Tomića je Cipun sjajno odbranio.

9′ Kakva šansa, Srbija nema sreće

Neverovatno, Srbija nema sreće. Posle odličnog poteza Pršića, igrač Ukrajine sa linije izbacuje loptu u kroner. Sve veći pritisak Srbije. Odmah je usledila i dobra šansa za Kocića, ali je njegov projektil prohujao pored stative.

6′ Ne, ne, ne – autogol Vasića, situacija sve gora – 0:2

Izvela je Ukrajina korner, a oštru loptu na tri metra ispred gola je Vasić nespretnom intervencijom poslao u svoju mrežu

5′ Momčilović briljantan na golu, Tomić uputio bombu

Farenjuk je uputio projektil pod prečku, ali brani sjajno srpski golman. Uzvratio je sjajno i Tomić, ali je golman bio na visini zadatka. Ramić je potom pokušao po drugi put, deluje da se Srbija oslobađa pritiska.

4′ Sjajan udarac Ramića

Konačno je naš tim zapretio posle serije konfuznih poteza. Ramić je po levoj strani došao u poziciju za šut i umalo uspeo da iznenadi golmana Ukrajine.

Gol kojim je ukrajina povela sa 1:0

2′ Goool! Ukrajina šokirala Srbiju – 0:1

Krenula je Ukrajina u napad od starta i već u drugom minutu došla do prednosti. Svarič je promašio prvu priliku, ali je u drugoj šansi bio neumoljin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare