Još pet dana do kraja letnjeg prelaznog roka, pratite kraj fudbalskih transfera uz Nova.rs
Foto: EPA-EFE/Alastair Grant

Ostalo je još tačno četiri dana do kraja nikad viđenog letnjeg prelaznog roka, 5. oktobra spustiće se zavesa, a do tada sva dešavanja u evropskom fudbalu pratite uz Nova.rs.

Kai Haverc (Bajer – Čelsi, 80 miliona evra, najskuplji transfer leta), Liroj Sane (Mančester siti – Bajern), Artur (Juventus – Barselona), Viktor Osimen (Lil – Napoli), Ruben Dias (Benfika – Mančester siti), Timo Verner (Lajpcig – Čelsi), Miralem Pjanić (Juventus – Barselona), Mauro Ikardi (Inter – PSŽ), Alvaro Morata (Atletiko Madrid, pozajmica u Juventus), Ašraf Hakimi (Real – Inter)…

PROČITAJTE JOŠ

Deset najzvučnijih imena koja su promenila klub ovog leta, bilo je dosta zvučnih transfera, a čeka se još.

Tu su još i prelasci Ben Čilvela, Tijaga Alkantare, Ferana Toresa, Donija van de Beka, Hamesa Rodrigesa…

Ovaj letnji prelazni rok specifičan je po tome što se nije završio na kraju avgusta, već je produžen do 5. oktobra zbog situacije sa koronavirusom i produžetka prošle sezone.

Budite uz celodnevni Nova.rs blog uživo i pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci.

11.00 Partizan promovisao novog napadača

Filip Holender, mađarski reprezentativac, zvanično je postao član Partizana, objavio je klub.

Opširnije u posebnoj vesti.

10.45 Gde će Grujić?

Marko Grujić je odigrao fenomenalnu utakmicu za Liverpul, ali još nije izvesno da li će ostati na „Enfild roudu“.

Za njega su zainteresovana dva tima iz Premijer lige.

Opširnije u posebnoj vesti.

10.00 Dobrodošli nazad!

I dalje ćemo pratiti dešavanja na fudbalskom tržištu.

Još četiri dana do kraja prelaznog roka…

23.25 Arsenal se rešava Ozila

Nekadašnji nemački reprezentativac, koji je prošle sezone u dresu Arsenala upisao svega dve asistencije i više je vremena provodio na tribinama nego u igri, je na izlaznim vratima londonskog kluba.

Arsenal je poručio da čeka ponude, a prema pisanju „Daily star“ menadžer „Mikel Arteta je voljan da se po svaku cenu reši Mesuta Ozila, čija ogromna plata ozbiljno opterećuje klub.

19.30 Lacio dovodi Brazilca iz Mančestera

Lacio je potvrdio – Brazilac Andreas Pereira stigao je u Rim. Očekuje se i da transfer uskoro bude ozvaničen, nakon što u petak prođe lekarske preglede. U Večni grad stiže na pozajmicu iz Mančester junajteda uz opciju kupovine za sumu od 27 miliona evra.

18.54 Reprezentativac Kosova u Premijer ligi

Zvanično: napadač Andi Zećiri prošao je mlađe selekcije Švajcarske, potom se odlučio za reprezentaciju tzv Kosova i sada je novi fudbaler Brajtona, u transferu vrednom 3 miliona funti, koliko je inkasirala Lozana. Potpisao je četvorogodišnji ugovor sa premijerligašem.

18.35 Fulam u razgovorima sa štoperom Sampdorije

Posle tri kola povratnik u Premijer ligu nema ni bod na kontu što je prouzrokovalo intenzivnu potragu za pojačanjem u defanzivi. Prva želja Fulama je štoper Sampdorije Omar Koli. Defanzivac iz Gambije nije među igračima koji su otišli u karantin pred susret sa Fjorentinom, a dobro obavešteni italijanski novinar Fabricio Romano ističe da je razlog jer bi Koli uskoro trebao da otputuje u London.

16.50 Bajern želi Hadson-Odoija

Bajern i Čelsi su započeli pregovore oko prelaska Kaluma Hadson-Odoija na pozajmicu u redove nemačkog giganta, prenosi „Bild“. Novi deo minhenske mašinerije ovog leta postao je Liroj Sane, ali trener Hansi Flik želi još jedno pojačanje na krilu.

16.18 Roma posebno aktivna, stiže pozajmica iz Reala

Vredni su u Večnom gradu i danas se aktivno radi na pojačanjima „Vučice“… Poslednja informacija glasi da će defanzivac Reala Borha Majoral doći u Romu na dvogodišnju pozajmicu. I ovde postoji opcija otkupa, a 23-godišnjak se očekuje sutra na lekarskim pregledima u Rimu.

16.00 Darmijan u Interu, Dalbert u Renu

„Gazeta“ najavljuje da Mateo Darmijan stiže na preglede i da će preći u Inter iz Parme za 2,5 miliona evra. Trener Antonio Konte insistirao je na dovođenju italijanskog defanzivca, koji može da igra kao krilni bek po obe strane i kao treći štoper u liniji.

Sa druge strane, levi bek Inter Dalbert seli se u Ren na pozajmicu vrednu milion i po evra, uz opciju da ga francuski klub otkupi za 12 miliona.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

15.17 Paunović ostao bez pojačanja

Ateltiko Madrid je poslao mlado krilo Rodriga Rikelmea na pozajmicu u Bornmut. Talentovani Španac je bio i na meti Veljka Paunovića, ali je Reding ostao bez pojačanja iz španske prestonice.

14.55 Bivši Zvezdin „Tenk“ u Nišu

Posle ofanzivnog veziste Petra Đuričkovića, dresu Radničkog iz Niša zadužio je defanzivni Aleksandar Kovačević. Nekadaši igrač Crvene zvezde poznat i po nadimku „Tenk“ zbog čvrstine i borbenosti.

“Kada sam dobio poziv Radničkog, nisam mnogo razmišljao da se posle pet godina u inostranstvu vratim u srpski fudbal. Odmah sam prihvatio ponudu. Imam dosta prijatelja u Nišu, tu je Petar Đuričković, s kojim sam igrao u Ksantiju, znam Kojića i Kasalicu”, rekao je Kovačević nakon potpisivanja ugovora. Pored Ksantija i Zvezde, igrao još i za Spartak iz Subotice, Haugesund, poljski Slask i Lehiju.

Foto: FK Radnički

14.20 Roma blizu dovođenja Smolinga

Roma je na korak od potpisivanja ugovora sa Krisom Smolingom iz Mančester junateda. Kako je preneo „Korijere delo Sport“, predstavnici Rome otputovali su u Mančester kako bi ubrzali pregovore o transferu, ali se navodi da će se iskusni defanzivac gotovo sigurno vratiti u Rim. Italijanski klub platiće 15 miliona evra za 30-godišnjeg Smolinga, koji je prošle sezonu igrao na pozajmici u dresu „vučice“. On se, navodno, dogovorio sa upravom Rome o četvorogodišnjem ugovoru i plati od tri miliona evra po sezoni.

13.48 Barselona ima novog defanzivca!

Zvanično: Seržinjo Dest novi je desni bek Barselone u koju dolazi iz Ajaksa. Transfer je vredan 21 miliona evra, plus 5 miliona koliko bi španski velikan mogao da plati na ime bonusa za američkog defanzivca. Dest je potpisao petogodišnji ugovor u kojem je otkupna klauzula od 400 miliona evra.

13.44 Partizan doveo Mađara Holendera

Filip Holender, reprezentativac Mađarske, u narednom periodu nosiće dres Partizana, potvrđeno je za Nova.rs. Kako nam je rečeno, krilni napadač rođen u Kragujevcu stiže na pozajmicu iz švajcarskog Lugana. Detalje pozajmice i potencijalnog transfera opširnije pročitajte u posebnoj vesti – OVDE.

Foto: EPA-EFE/Alessandro Crinari

13.24 Murinjo dovodi pomoć Kejnu

Totenhem je blizu dovođenja napadača Benfike Karlosa Vinisijusa na pozajmicu. Kako su preneli britanski mediji, Žoze Morinjo želi da dovede pomoć Hariju Kejnu i kao dobro rešenje vidi 25-godišnjeg Brazilca.
Vinisijus je prošle sezone postigao 24 gola za Benfiku i ima astronomsku otkupnu klauzulu, ali se bi mogao da se preseli u London za oko 45 miliona evra.

13.09 Milan vrlo aktivan, zvanično stigao 20-godišnji Hauge

Novi fudbaler Milana je 20-godišnji krilni napadač, Norvežanin Jens Peter Hauge, doskorašnji član Bode Glimta. Neobična situacija za evropske velikane, ne i za domaće fudbalske klubove. O čemu se radi više pročitajte – OVDE.

12.50 Paketa prešao iz Milana u Lion

Dosadašnji fudbaler Milana Lukas Paketa potpisao je petogodišnji ugovor sa Lionom, a transfer je vredan 20 miliona evra. Paketa (23) je 2019. godine iz Flamenga prešao u Milan, za koji je odigrao 44 utakmice i postigao jedan gol.

„Stekao sam iskustvo u Milanu, to mi je pomoglo da sazrim. Sada sam koncentrisan na Lion. Ostali Brazilci će mi pomoći, ali nameravam da se uklopim i sa drugima u ekipi“, rekao je Paketa, koji je odigrao 11 utakmica za Brazil i bio je deo ekipe koja je osvojila Kopa Amerika 2019.

„Ovo je veoma važan transfer. Žarko sam želeo da pokažem da možemo da pravimo velike transfere i da budemo konstruktivni u izgradnji budućnosti kluba“, rekao je predsednik Liona Žan Mišel Ola.

Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

12.42 Mančester dovodi pojačanje iz Barselone

Usman Dembele bi mogao da pređe iz Barselone u Mančester junajted. Zvuči prilično neozbiljno da bilo ko dovede „staklenog“ momka, napadača koji usled brojnih povreda ne može da veže pet utakmica u top formi. Ipak, Francuz je sve bliže „Old trafordu“…

12.31 Grujić na raskrsnici, Liverpul ili Herta

Vratio se Marko Grujić u Liverpul posle dve sezone na pozajmici u Herti, odigrao i prvi meč posle gotovo 1.500 dana od prelaska na Enfild. Ipak, mogao bi srpski vezista opet put Berlina, jer je bundesligaš oduševljen kakav utisak je ostavio i nije isključeno da dođe do transfera.

12.23 Iz Arsenala u Madrid

Prethodnih dana se radilo na prelasku borbenog urugvajskog veziste, Lukasa Toreire, iz Arsenala u Atletiko Madrid. Očekuje se da tokom dana stigne u među „jorgandžije“ na pozajmicu.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

12.15 Vlahović nuđen Romi

U fokusu je i Luka Jović, napadač Reala, i do 5. oktobra bi trebalo da napusti Madrid, izvesno na pozajmicu. Pominju se Roma i Mančester junajted, ne i Milan više, a italijanski mediji prenose da je „vučica“ zainteresovana za drugog srpskog špica.

U pitanju je Dušan Vlahović, koji je navodno ponuđen Romi. Detalja nema, ali se zna da Fjorentina ne pristaje na sumu manju od 25 miliona evra, zato je moguća i pozajmica.

12.06 Maksimović u Premijer ligi?

Krećemo od srpskih fudbalera… Trenutno se najviše priča o Nikoli Maksimoviću, koji bi iz Napolija trebalo da pređe u Premijer ligu, a najveće interesovanje pokazao je Vest Hem koji nud 25 miliona evra za reprezentativnog defanzivca. U priči je Fulam, pa bi mogao da postane saigrač sa Aleksandrom Mitrovićem. Maksimoviću ugovor sa Napolijem ističe sledećeg leta.

Nikola Maksimović gubi duel u vazduhu na utakmici u Moskvi
Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

12.00 DOBRO DOŠLI

Dobar dan i dobro nam došli na prvi od pet blogova uživo u kojima ćemo pratiti poslednjih pet dana letnjeg prelaznog roka u fudbalu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram