Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Fudbaleri Bajerna razbili su Barselonu sa 3:0 u meču poslednjeg, 6. kola Lige šampiona i sa svih šest trijumfa prošli u nokaut fazu.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako je na početku Barselona bila nešto bolja, bar kada je u pitanju posed lopte i boravak na protivničkoj polovini, ubrzo je Bajern preuzeo sve konce igre, ali su do gola čekali sve do 34. minuta, kada je Rober Levandovski centrirao, a Tomas Miler glavom doneo 1:0.

Devet minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0 nakon prave „bombe“ Liroja Sanea, koji je sa oko 20 metara praktično pocepao mrežu tima iz Katalonije.

Moglo je da bude 3:0 početkom drugo poluvremena, kada je Sane promašio nepromašivo, nakon odlične lopte Dejvisa, ali je katastrofalno šutirao, pa je lopta završila u rukama već posrnulog Maksa Ter Štegena.

Ipak, stigli su do trećeg gola preko Musijale na asistenciju Dejvisa u 62. minutu.

Kako je i Benfika bila ubedljiva protiv Dinama iz Kijeva i rutinski slavila sa 2:0, iz grupe E dalje će Bajern kao prvi, Benfika kao druga, dok će Barsa u Ligu Evrope po prvi put u istoriji, a Dinamo Kijev završiti evropski nastup.

Barselona će tako po prvi put nakon 20 godina završiti takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona, a Katalonci će na proleće debitovati u Ligi Evrope.

U grupi F Mančester junajted je atraktvnom golom Grinvuda stigao do vođstva protiv Jang Bojsa, ali su Švajcarci uspeli da se vrate u meč i golom Rijedera poravnaju te vrate nadu da mogu do preokreta i Lige Evrope. Ipak, meč je okončan rezutlatom 1:1, pa će Junajted kao prvi u Ligu šampiona, Jang Bojs okončati evropski nastup, dok će odluku o drugoplasiranom dati Atalanta i Viljareal u meču koji je pomeren na četvrtak zbog snega. Pobednik će nastaviti put u Ligi šampiona, poraženi u Ligi Evrope, a u slučaju remija, Španci će ostati u eliti.

U grupi G, Lil je sa 3:1 bio bolji od Volfsburga i potvrdio prvo mesto, dok je Salcburg pobedom nad Sevijlom obezbedio osminu finala Lige šampiona. Španci će u Ligu Evrope, a Nemci ostaju bez Evrope. Ranije, Juventus je u ludoj završnici obezbedio prvo mesto ispred Čelsija, dok je Zenit prešao u Ligu Evrope.

Grupa E

Bajern – Barselona 3:0 (2:0)

(Miler 34, Sane 43, Musijala 62)

Stadion: Minhen arena; Sudija: Ovidiju Hategan (Rumunija)

Bajern: Nojer, Pavar, Upamekano, Sule (od 77. Nijanzu), Dejvis (od 71. Ričards), Toliso (od 60. Roka), Musijala, Miler, Koman (od 71. Sar), Sane, Levandovski (od 77. Tilman)

Barselona: Ter Štegen, Lengle, Pike, Đordi Alba (od 31′ Mingeza), Ronald Arauho, Serhio Buskets, F. De Jong (od 73. Puig), Gavi, Dembele (od 73, Kutinjo), Dest (od 46. Niko Gonzales), Depaj

Benfika – Dinamo Kijev 2:0

(Jaremčuk 16, Žilberto 22)

Grupa F

Mančester junajted – Jang Bojs 1:1

(Grinvud 9 – Rider 42)

Atalanta – Viljareal – odloženo

Grupa G

Salcburg – Sevilja 1:0 (0:0)

(Okafor 50)

Volfsburg – Lil 1:3 (0:1)

(Stefen 89 – Jilmaz 11, David 72, Gomes 78)

Grupa H

Juventus – Malme 1:0 (1:0)

(Kin 18)

Zenit – Čelsi 3:3 (2:1)

(Klaudinjo 38, Sardar Azomun 41, Ozdojev 90+4 – Verner 2, Lukaku 62, Verner 85)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kraj!

Ubedljiva pobeda Bajerna.

77′ Čudo se dogodilo, Levandovski nije dao gol

U 77. minutu ga je zamenio Tilman, dok je Nijanzu ušao umesto Sulea.

73′ Lil definitivno potvrdio prvo mesto

I treći gol su postigli igrači francuskog kluba, strelac je Anhel Gomes na asistenciju Ikonea.

71′ Lil sve bliži pobedi, vodi 2:0

Dejvid je 18 minuta pre kraja pogodio za dva gola viška francuskog tima protiv Volfsburga i gotovo sigurnu potvrdu prvog mesta.

62′ Bajern vodi 3:0, VAR priznao Musijalin gol

Lako je probio Dejvis po levom boku, uputio centaršut ka sredini gola, Musijala sproveo loptu u gol. Nakon VAR provere gol je priznat, pošto je lopta bila u igri kada je Dejvis centrirao. Tačnije, njen izuzetno mali deo – dovoljno da pogodak bude priznat.

60′ Što bi rekao Zvonko Mihajlovski…

…dok je lopta u vazduhu, da vidimo ko ide gde pola sata pre kraja.

U grupi E, Bajern će kao prvi u nokaut fazu Lige šampiona, praćen Benfikom, dok će Barselona sa bodom manje od Portugalaca u Ligu Evrope. Dinamo je odavno završio svoju misiju u Ligi šampiona.

U grupi F odluka će biti doneta u četvrtak, pošto je meč između Atalante i Viljareala odložen za četvrtak. Zasad, poznato je samo da Mančester junajted drži prvo mesto, dok će za drugo biti dosta borbe, pošto će u direktnom duelu odlučiti ova dva tima. Takođe, do treće pozicije može i Jang Bojs, ukoliko savladaju Junajted u Engleskoj.

U grupi G, dalje prema trenutnom rezultatima idu Lil i Salcburg, dok će Sevilja u Ligu Evrope, a Volfsburg kući. Još 30 minuta…

 

Gol Liroja Sanea za 2:0

Gol Tomasa Milera za 1:0 za Bajern

50′ Okafor pogodio protiv Sevilje, Salcburg vodi iz prve prilike na meču

Fudbaleri Salcburga mogu da se pohvale stopostotnom realizacijom, pošto je Noa Okafor odlično odreagovao nakon centaršuta Adejemija sa levog krila i loptu sproveo u mrežu za 1:0.

47′ Bajern propustio šansu da dotuče Barselonu

Lako su došli do gola tima iz Katalonije, mogao je Sane da postigne šesti gol u Ligi šampiona, ali je nakon odličnog povratnog pasa očajno zahvatio loptu pa je, umesto u praznu mrežu, loptu poslao pravo u ruke Ter Štegena koji se nalazio na zemlji.

45′ Poluvreme na svih pet mečeva

Trenutno, Bajern vodi sa 2:0 protiv Barselone, Benfika protiv Dinama iz Kijeva istim rezultatom, Mančester junajted je primio gol od Jang Bojsa, pa je sad 1:1, Lil vodi sa 1:0 protiv Volfsburga, dok u Salcburgu nema golova na meču Austrijanaca i Sevilje.

43′ Još gora situacija za Barselonu, Bajern na 2:0

Sane pogodio za 2:0, i to fantastično – „zakucao“ je loptu u gol, Ter Štegen nije mogao ništa.

Kad smo kod kombinacija… Kome je šta potrebno da bi prošao?

U grupi E, Barselona će proći dalje u koliko uspe da napravi preokret, čak i ako Benfika ne ispusti dva gola viška protiv Dinama iz Kijeva na svom terenu.

U grupi G, možda i najinteresantnijoj rezultatski, šansu za prolaz imaju sve četiri ekipe. Da ne komplikujemo previše – ko pobedi, ide dalje. Ukoliko obe utakmice budu nerešene, u nokaut-fazu će Lil i Salcburg, a Sevilja u Ligu Evrope.

U grupi F, koja će biti odlučena najkasnije zbog odložene utakmice Atalanta – Viljareal, jedino je izvesno da Jang Bojs ne može do nastavka u Ligi šampiona. Junajted je definitivno prvi, šta god da bude na kraju utakmice sa Jang Bojsom, Švajcarcima je potrebna pobeda kako bi došli do mesta u Ligi Evrope, dok će Viljareal i Atalanta igrati za prolaz u narednu rundu u direktnom duelu, nakon što je meč u Bergamu odložen.

34′ Potop Barselone, Bajern vodi

Bio je u dobroj poziciji Levandovski ali je zastao, to su iskoristili igrači Barselone i stigli ga. Ipak, Poljak je uspeo da centrira, Miler skočio i sjajno šutirao za 1:0. Kako i Benfika vodi protiv Dinama iz Kijeva sa 2:0 (drugi gol dao Žilberto u 22. minutu), Katalonci su sve bliži selidbi u Ligu Evrope.

31′ Alba morao da napusti igru

Povređen je defanzivac Barselone, umesto njega u igri je Mingez.

Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Zvanično – nema fudbala u Bergamu

Atalanta je potvrdila da je UEFA donela odluku da u Bergamu ne bude održana utakmica zbog snažnih snežnih padavina, pa će duel poslednjeg, 6. kola F grupe između Atalante i Viljareala biti odigran u četvrtak, 9. decembra u terminu koji odredi UEFA.

16′ Loše vesti za Barselonu, Benfika vodi

Najgore moguće vesti dobila je Barselona, pošto je Benfika stigla do prednosti protiv Dinama iz Kijeva golom Jaremčuka u 16. minutu utakmice. To znači da će Benfika, ako ostane ovakav rezultat, dalje.

Golčina, nema šta 

Au, kakav gol Grinvuda! Dobio je centaršut, bacio se i u padu uhvatio volej. Atraktivno i svrsishodno – Junajtedu vođstvo, Grinvudu TV špice!

11′ I Lil stiže do prednosti

Turski napadač Burak Jilmaz zatresao je mrežu Volfsburga za 1:0.

9′ Vodi Mančester u Švajcarskoj

„Crveni đavoli“ su stigli do prednosti protiv Jang Bojsa pogotkom Grinvuda.

5′ Drama u Kataloniji

Serhio Buskets je prvo napravio faul na 18 metara od gola svog tima, ali se iskupio hrabrom intervencijom, pošto ga je lopta nakon šuta Sanea pogodila u glavu. Pao je Španac kao pokošen, ali je nakon kraće pauze uspeo da se oporavi dovoljno da se vrati u igru.

1′ Odložen početak utakmice u Bergamu

U Italiji pada sneg, pa je sudija Entoni Tejlor doneo odluku da početak meča bude pomeren. Još uvek nije poznato kada će on biti nastavljen.

Dobro došli na prenos mečeva 6. kola grupne faze Lige šampiona u grupama E, F i G na portalu Nova.rs!

BONUS VIDEO Vuletić: Kako su prodati Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar