Foto: REUTERS/Stephane Mahe

Pretposlednjeg dana prelaznog roka nismo videli velike transfere, ali deluje da je sve spremno da poslednjeg dana fudbalski svet protrese još neka velika bomba.

PROČITAJTE JOŠ...

U centru pažnje je pokušaj Real Madrida da dovede Kilijana Mbapea, a informacije se menjaju iz sata u sat. Prvo je objavljeno da je Real poslao ponudu od 200 miliona, koliko je cena koju je tražio francuski klub, da bi ubrzo posle toga stigla vest da je tim iz Madrida odustao.

Pojedini insajderi smatrajau da je dogovor ipak moguć poslednjeg dana prelaznog roka pa se sa nestrpljenjem očekuje kako će se priča završiti.

U međuvremenu je iz Francuske lansirana informacija da je Real postigao dogovor sa mladom zvezdom Rena, Eduardom Kamavingom koji je bio velika želja PSŽ-a, a potvrde o pregovorima su stigle sa nekoliko strana.

Od fudbalera iz Srbije je u centru pažnje bio Filip Kostić čije velika želja da pređe u Lacio treba da bude ralizovana do kraja prelaznog roka.

Crvena zvezda je i definitivno ozvaničila ono što se priča danima pa je Rišairo Živković postao novi igrač šampiona Srbije.

U Engleskoj je vest dana da je Lids oborio klupski rekord i doveo Danijela Džejmsa iz Mančester junajteda.

23:15 – Real otima igrača PSŽ-u

Kako je sve dalje realizacija transfera Mbapea u Real Madrid, Španci su pronašli alternativu i to u igraču koji je bio velika želja PSŽ-a. Supertalentovani Eduardo Kamvinga iz Rena bi trebalo da pređe u Real za oko 30 miliona evra. Informacija je prvo stigla od novinara „Kanala plus“, da bi priču o pregovorima potvrdio i pouzdani američki „Atletik“

22:44 – Vest Hem dovodi veliko pojačanje iz Ajaksa

Holandski mediji izvještavaju kako će argentinski reprezentativac Nikolas Taljafiko preći iz Ajaksa u Vest Hem za 12 miliona evra. Bio bi to nastavak velike ofanzive londonskog kluba na tržištu nakon što je dogovorio i prelazak Nikole Vlašića.

22:11 – Vilijan napustio Arsenal

Gotova je saradnja Vilijana i londonskog kluba. Nakon uspešne karijere u Čelsiju, u Arsenalu nije bilo ni približno slično. On će kao slobodan igrač potpisati ugovor sa Korintijansom i tako se vratiti u domovinu.

21:43 – Legenda Votforda promenila klub

Ikona kluba Troj Dini će posle 11 godina zameniti dres Votforda za dres Birmingema.

21:15 – Propao transfer Adema Lajijća u PAOK

Srpski reprezentativac nije uspeo da se dogovori sa grčkim PAOK-om oko visine ugovora i detalja, pa se spekuliše se da bi karijeru mogao da nastavi u nekom od klubova  na Bliskom istoku. Prema informacijama grčkih medija, PAOk je nudio 3 miliona evra za potpis ugovora i platu, ali Ljajiću uslovi nisu odgovarali.

Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

20:45 – Hrvat pojačao Dormund

Hrvatski štoper Marin Pongračić koji igra u Volfsburgu je na pragu prelaska u Borusiju Dortmund nakon što su ga kamere snimile da ulazi u trening centar da potpiše ugovor. Hrvata publika u Srbiji pamti iz mečeva Crvene zvezde i Salcburga.

20:15 – Bomba u Engleskoj

Danijel Džejms će u Lids za 28 miliona evra iz redova Mančester junajteda. To je rekordan transfer ekipe Marsela Bjelse.

19.15 – Kabak u Noriču, ništa od Torina

Štoper iz Turske, Ozan Kabak je potpisao ugovor sa Noričom. Liverpul u kojem je proveo prošlu sezonu nije želeo da ga otkupi od Šalkea, a pominjalo se i interesovanje Torina. Ipak, Turčin će sledeće sezone obući dres „kanarinaca“.

18:45 – Real odustao od Mbapea

Prema informacijama „Skaj sporta“, ekipa iz Madrida je odustala od dovođenja Mbapea, jer je istekao njihov rok koji su dali PSŽ-u za izjašnjavanje. Sa druge strane, pojedini insajderi tvrde da je sve otvoreno jer i dalje pregovarači Reala pokušavaju da ubede vlasnike iz Katara.

18:16 – Jokanović dobio pojačanje

Konor Hurikejn će narednu sezonu provesti na pozajmici u Šefildu. Na njega Aston Vila ne računa u Premijer ligi, pa će biti odlično pojačanje za ekipu Slaviše Jokanović.

17:45 – Zvezda potvrdila, Živković je crveno-beli

Zanimljivim video-snimkom potvrđen je dolazak brzonogog ofanzivca iz Holandije, Rišaira Živkovića:

„Srećan sam što sam potpisao za Crvenu zvezdu. Sada kada je sve završeno, ne mogu da skinem osmeh sa lica i da dočekam da zaigram. Mislim da se sve ovo dešava u pravom trenutku moje karijere. Očekujem da osvojimo titulu, da budemo što bolji u Ligi Evrope i da pomognem timu što je više moguće“, rekao je Živković nakon potpisanog ugovora sa Zvezdom.

17:14 – Filip Kostić uspeo da izdejstvuje transfer

Mučio se, bojkotovao, tražio, borio i izborio – krilo reprezentacije i Ajntrahta ide u Lacio.

17:00 – PSŽ traži 200 miliona, Real daje 200 miliona

Kraj sage je blizu – sem ako neka od ove dve ekipe u poslednjem trenutku ne odluči da se povuče iz pregovora. Ipak, zasad, izgledi su da Kilijana Mbapea od dresa „kraljevskog kluba“ dele sati.

16:52 – Vilijan London menja Sao Paulom

Sjajni brazilski fudbaler Vilijan, koji je u karijeri nastupao za Šahtjor, Čelsi i Arsenal, uz kratku epizodu u dresu Anžija iz Mahačkale, karijeru će nastaviti u Korintijansu, klubu u kom je započeo seniorsku karijeru, pre nego što je 2007. stigao u Ukrajinu. Vilijan je odbio ponudu Liona kako bi se vratio u domovinu, gde 33-godišnji fudbaler i planira da završi karijeru.

16:42 – Živković definitivno u Zvezdi

Crveno-beli su dogovor sa Holanđaninom srpskog porekla potvrdili pitanjem – „Lale u avgustu?“

15:53 – Sabicer definitivno u Bajernu

Ono što je bilo najavljeno potvrđeno je od strane novinara Fabricija Romana, Marsel Sabicer je prošao lekarske preglede, klubovi dogovorili uslove, on se dogovorio sa Bajernom… Ostalo je samo da bude finalizovana papirologija pre nego što Bajern potvrdi transfer.

15:48 – Mbape želi u Real, PSŽ želi 200 miliona

Ponovio je Kilijan Mbape želju da ode u Real iz Madrida, ali je i PSŽ ponovio svoju želju da za Mbapea dobije 200 miliona evra. Sad je „lopta“ na strani Reala. Transfer još uvek nije propao, sve je otvoreno, rasplet bi trebalo da usledi u narednim satima.

15:17 – Barsa – Totenhem – Arsenal

Barselona pregovara sa Totenhemom oko prodaje svog beka Emersona timu iz Londona. Spominjalo se da bi mogao put Katalonije Serž Orije, ali su u Barseloni odbacili tu mogućnost. Umesto njega, Barsa želi Ektora Beljerina iz Arsenala.

13:25 – Čelsi ne pušta Hadson-Odoija

Fudbaler Čelsija je izrazio želju da ode negde gde će imati prilike da redovno igra, zainteresovana je bila Borusija iz Dortmunda, ali su „plavci“ odbili da ga puste jer nemaju dovoljno dobru rezervnu opciju kao zamenu za 20-godišnjeg krilnog fudbalera. Situacija bi mogla da se promeni ukoliko bi Saul ipak dobio dozvolu Atletiko Madrida da Španiju zameni Londonom.

13:20 – Zvanično – Srđan Babić više nije fudbaler Crvene zvezde

Sada već bivši štoper crveno-belih u nastavku sezone nosiće dres Almerije, španskog drugoligaša, za kog će igrati kao pozajmljen fudbaler. U ovom španskom drugoligašu saigrač će mu biti Umar Sadik, nekada napadač Partizana.

12:39 …sa druge strane Topčiderskog brda štoper odlazi

Srđan Babić je nakon pozajmice dobio šansu u ekipi Dejana Stankovića, ali nije uspeo da se izbori za ozbiljniju ulogu, pa se preselio na klupu. Prema saznanju Mozzart sporta, Babić bi trebalo da ode put Španije, gde je za njegove usluge zainteresovana Almerija, ekipa koja nastupa u Segundi, a za koju igra Umar Sadik, bivši napadač Partizana.

12:32 Na jednu stranu Topčiderskog brda štoper stiže…

Aleksandar Stanojević bi trebalo do kraja prelaznog roka da dobije pojačanje u poslednjoj liniji, i to u vdu bivšeg igrača crno-belih. U Humsku bi, prema informacijama do kojih je došao Mozzart sport, trebalo da se vrati Nemanja Miletić. Fudbaler koji pokriva pozicije štopera i desnog beka slobodan je igrač nakon što je raskinuo ugovor sa Al Raedom iz Saudijske Arabije, pa bi trebalo da dođe u Humsku kao slobodan igrač.

12:24 Junajted se odriče Lingarda

Džesiju Lingardu nije izgleda suđeno da zaigra sa svojim idolom. Naime, tek nakon što je stigao Kristijano Ronaldo, Lingard bi mogao da ode sa Old Traforda. Za njega je zainteresovan Vest Hem, klub u kom je igrao prošle sezone na pozajmici.

12:20 Ronaldo prošao lekarske preglede

I ta formalnost je završena, Kristijano Ronaldo je uspešno prošao lekarske preglede, pa više nema prepreka za njegov prelazak u redove Mančester junajteda. Tu informaciju potvrdio je novinar Fabricio Romano. Takođe, Romano je otkrio i da će Ronaldova plata u određenoj meri zavisiti i od velikog broja dodataka uključenih u ugovor Portugalca sa timom sa Old Traforda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare