Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan slavi rezervistu Nikolu Štulića. Golobradi napadač ušao je u igru u 58. minutu, da bi u 86. slomio otpor žilavog Čukaričkog i doneo crno-belima važnu pobedu u derbiju 17. kola Superlige Srbije 1:0 (0:0).

Crno-beli su na jedvite jade uspeli da savladaju Čukarički, a meč u Humskoj je u potpunosti opravdao naziv derbija.

PROČITAJTE JOŠ

Mirovale su mreže u prvom poluvremenu, gde je bilo šansi, ali ne ne peviše onih pravih da bi se zatresla mreža Stojkovića ili Petrovića.

Nastavak je doneo pregršt izmenam, i upravo one su uslovile da dođe do promene rezultata. Mladi 19-godišnji Nikola Štulić, kojeg su mnogi očekivali kao startera u meču 17. kola Superlige zbog činjenice da je Filip Holender pozitivan na koronavirus, dok je Bajbek povređen, morao je da čeka šansu od Stanojevića, i dočekao je u 58. minutu.

Ušao je umesto Filipa Stevanovića, da bi u 86. minutu odlično reagovao na asistenciju Sejdube Sume, te je između dvojice čuvara Čukaričkog uspeo da pošalje loptu u mrežu i da donese Partizanu tri velika i važna boda za ostanak u šampionskoj trci sa Crvenom zvezdom.

Lider Superlige ima 44 bodva, Partizan je drugi sa 38, ali uz meč više. Trećeplasirana Vojvodina ima 36, a Čukarički 29 bodova.

Partizan vezao pet pobeda pod vođstvom novog trenera Aleksandra Stanojevića, dok Čuka ne zna za poraz na sedam mečeva zaredom.

Veliki problem za crno-bele je izostanak napadača, jer Filip Holender ima koronu, Žan Kristof Bajbek još nije spreman posle povrede, dok je van stroja i Lazar Marković.

„Možete da imate pet, šest povređenih igrača, imamo veliki fond, nego je problem što su svi na istoj poziciji. Stvarno je to problem, samo da preguramo ovu godinu nekako“, rekao je Stanojević, između ostalog, u najavi derbija kola u Humskoj.

Superliga Srbije, 17. kolo

Subota

Vojvodina – Mačva 1:0 (1:0)

(Mrkajić 32)

Partizan – Čukarički 1:0 (0:0)
(Štulić 86)

Nedelja

Inđija – Spartak 13

Radnik – Proleter 14

Javor – TSC 14

Mladost Lučani – Novi Pazar 14

Zlatibor – Crvena zvezda 16

Ponedeljak

Backa Palanka – Metalac 13

Rad – Radnički Niš 13

Petak

Napredak – Voždovac 3:1 (1:1)
(Marinković 30, Melunović 81p, 90 – Pantović 18)

Foto: Printscreen/Sofascore/Partizan

Meč između Partizana i Čukaričkog možete da pratite iz minuta u minut uz Nova.rs.

Partizan – Čukarički 1:0 (0:0

Stadion: Partizana. Bez gledalaca. Sudija: Lazar Lukić. Strelac: Štulić u 86. minutu.

Partizan: Stojković – Miljković (od 46. Lutovac), S. Marković, Banjak, Obradović (od 82. Urošević) – Šćekić, Zdjelar – F. Stevanović (od 58. Štulić), Natho (od 57. Suma), Jojić – Asano.

Čukarički: Petrović – Ćirković, Šapić, Ostojić, Kamenović – Kovač (od 83. Puškarić), Mijailović – Pantić (od 62. Savić), Kajević (od 77. Vidosavljević), Birmančević – Ndijae (od 46. Eze).

KRAJ MEČA!

Partizan je upisao novu pobedu i zaostaje šest bodova za liderom Zvezdom uz meč više.

90′  – TRI MINUTA JE PRODUŽEN MEČ

88′ – ŽUTI ZA EZEJA

Posle faula u vazdušnom duelu sa Lutovcem, napadač Čukaričkog je zbog prigovora zaradio javnu opomenu.

86′- GOOOL! PARTIZAN POVEO

Suma je prošao po levoj strani i centrirao, a Štulić se našao na pravom mestu i između dvojice čuvara Čukaričkog uspeo je da pošalje loptu u mrežu.

Prvi gol Štulića u seniorskoj konkurenciji.

83′ – MENJA I ČUKARIČKI

Rešio je trener Đorđević da pojača malo defanzivu u poslednjih 10 minuta, uključujući i zaustavno vreme. Izašao je Stefan Kovač, ušao Darko Puškarić.

82′ – STANOJEVIĆ OPET MENJA

Pozicija za poziciju, izašao je levi bek Ivan Obradović, a ušao Urošević.

77′ – SUMA ZAPRETIO

Snažno je iz velike udaljenosti iz prekida pokušao Suma, ipak lopta je išla direktno u golmana Petrovića.

76′ – FAUL ZA PARTIZAN, IZMENA ČUKE

Nepropisno je zaustavljen Suma, a to je trener gostiju iskoristio da uvede Vidosavljevića umesto Kajevića.

75′ – ČETVRTI KORNER ZA ČUKARIČKI

Savić je levom nogom direktno iz kornera s desne strane pokušao da iznenadi Stojkovića, koji se nije dao prevariti već je loptu poslao ponovo u korner.

72′ – ČUKARIČKI LEPO KOMBINOVAO

Kovač za Kajevića, Kajević petom ka Ezeu, ali je njegov šut izblokiran i Čukarički će dobiti korner.

67′ – GUŽVA U PETERCU „BRĐANA“

Mogao je Partizan do gola da je neko od ofanzivaca bio prisebniji posle lopta koje je bila zaglavljena ispred golmana Petrovića.

62′ – MENJA I ČUKARIČKI

Danilo Pantić, nekadašnji fudbaler Partizana napustio je igru, umesto njega je ušao Savić.

59′ – OBRADOVIĆ ZAPRETIO

Lukavo je Ivan Obradović s leve strane pokušao da iznenadi golmana Petrovića, ali je lopta otišla tik iznad prečke.

57′ – DVOSTRUKA IZMENA PARTIZANA

Aleksandar Stanojević odlučio je da izvede iz igre Natha i Stevanovića, a da na teren pošalje Sumu i Štulića.

53′ – LOŠ POKUŠAJ KOVAČA

Čukarički je imao priliku da zapreti Stojkoviću iz prekida, loptu je s desne strane ubacio Kajević, ona se odbila do Kovača koji je slabo šutirao.

48′ – KAKVA ŠANSA ZA ČUKARIČKI

Mogli su gosti do prednosti u Humskoj, ali je Veljko Birmančević slabo šutirao i Stojković je uspeo da mu odbrani udarac.

46′ Počelo je drugo poluvreme – uz izmene

Po jedna izmena na obe strane u pauzi, ušao je Lutovac umesto desnog beka Partizana Miljkovića, dok je Eze zamenio napadača Čukaričkog Ndijaea.

45′ POLUVREME

Dosta buke na obe strane, faulova, prigovora, ali ne i golova, pa je u Humskoj 0:0.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

40′ FAULOVI NA SVE STRANE

Igra se baš agresivno… Padaju i jedni i drugi usled oštrih faulova, na terenu si i Obradović, i Kovač, prethodno su Zdjelar i Ndijae imali žestok sudar posle kojeg je vezista Partizana dobio žuti karton.

37′ Odlična prilika za Čuku

Velika šansa… Kamenović se našao u prilici iskosa sa leve strane, ali nije najbolje šutirao iz dobre pozicije, pa je lopta završila pored bliže stative.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

30′ Pokušao i Natho

„Bomba“ Natha, raspalio je po loptu sa nekih 17-18 metara i otišla je nekih metar pored gola Petrovića.

23′ BANJAK!

Velika šansa za Makija Banjaka! Posle kornera sa leve strane, prošla je lopta kroz trojicu gostujućih igrača i došla do štopera Partizana kome je golman Petrović ukrotio šut sa tri-četiri metra.

20′ Jojić probao iz kornera

Posle veoma uzbudljivog početka, prilično miran ritam u Humskoj. Sredinom prvog dela probao je Miloš Jojić direktno iz kornera sa leve strane, ali je loptu poslao pored bliže stative.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

15′ UMALO AUTOGOL

Glavnu ulogu od početka ima Danilo Pantić… Sada je neoprezno vratio loptu golmanu Petroviću i umalo zatresao sopstvenu mrežu, ali je lopta otišla ipak u korner.

8′ Pantić na travi, Partizan greši

Prilično nepovezano igraju crno-beli od početka, a na meti oštrog faula našao se i Danilo Pantić, vezista Čukaričkog, a bivši igrač Partizana.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

1′ POČELA JE UTAKMICA!

I umalo da Čukarički povede posle manje od 30 sekundi… Smušena je bila odbrana Partizana, loptu je u peterac ubacio Danilo Pantić, ali su Banjak i Obradović uspeli da sačuvaju mrežu.

16.02 PROBLEM SA MREŽOM

Kasni početak utakmice, jer je problem sa mrežom jednog gola, odnosno šipkom na travi koja je drži, pošto se odvojila od stative.

15.37 Ko je na klupi?

Šansu sa klupe Partizana čekaju: N. Stevanović, Vujačić, Ostojić, Urošević, Smiljanić, Lutovac, Pavlović, D. Stojković, Suma, Jović, Štulić. Među rezervnim igračima Čukaričkog su: Belić, Tošić, Stevanović, Rakonjac, Vidosavljević, Šarić, Puškarić, Savić, Bosnić, Lukić, Eze.

15.29 Natho „desetka“

Stanojević se odlučio za standardnu formaciju, u odbranu se vratio Banjak, a Bibras Natho igraće na poziciji „desetke“, iako je trener Partizana najavio da mogu zajedno na terenu da budu i on i Sejduba Suma. Ipak, to se od početka neće dogoditi, a najistureniji u domaćem timu biće Takuma Asano.

15.20 DOBRO DOŠLI

Dobar dan i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo ovaj put pratiit meč 17. kola Superlige između fudbalera Partizana i Čukaričkog.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar