Foto: TANJUG/AP Photo/Antonio Calanni

Fudbaleri Intera iz Milana ubedljivo su savladali najvećeg rivala u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona sa 2:0.

Golove za ekipu Simonea Inzagija su postigli Edin Džeko u osmom i Henrik Mkhitarijan u 11. minutu.

Sve je krenulo sjajno po „neroazure“, koji su posle kornera stigli do početne prednosti kada je Džeko majstorski smestio loptu u mrežu Majka Manjona.

PROČITAJTE JOŠ

Sjajno je reagovao reprezentativac Bosne i Hercegovine i vrhunskim volejom je doveo svoju ekipu u vođstvo. Nije dugo trebalo „neroazurima“ da dupliraju prednost, pošto je Henrik Mkhitarijan u 11. minutu bio precizan nakon šuta koji je došao iz sjajnog kontranapada.

Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Milan je u tim trenucima bio na kolenima i umalo je već u 16. minutu Inter stigao do tri gola prednosti, ali je šut Hakana Čalhanoglua završio na stativi.

Vezista Ismail Benaser se povredio u 18. minutu i trener Milana Stefano Pioli je već tada morao da napravi prinudnu promenu, a umesto Alžirca na terenu je bio Žunior Mesijas.

Igrači šampiona Italije su uputili prvi šut ka golu protivnika u 30. minutu, i to je pokušao Davide Kalabrija da uradi na spektakularan način. Petom je šutirao, ali je lopta prošla tik pored leve stative.

Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Lautaro Martinez je pao u 31. minutu u kaznenom prostoru Milana, oborio ga je Fikajo Tomori, ali je prvobitnu odluku da se Interu dosudi penal poništio VAR.

Milan se konačno probudio u 41. minutu i tada je vršio veliki pritisak na fudbalere Intera. Borba na sredini terena je neverovatna, a Pioli je već tada poslao nekoliko igrača na zagrevanje.

Sa tribina je ovaj meč posmatrao i srpski teniser Novak Đoković koji je poznat kao veliki navijač Milana.

Znatno bolje je započeo Milan drugo poluvreme i Brahim Dijaz je šutom sa distance probudio navijače na „San Siru“. Žunior Mesijas je u 51. minutu izbio sam pred golmana Intera Andrea Onanu, ali je loše šutirao i njegov udarac je završio daleko pored desne stative.

Foto: TANJUG/AP Photo/Antonio Calanni

Priliku da završi meč imao je Džeko u 53. minutu kada je promašio možda i najveću šansu na meču. Izašao je jedan na jedan sa Manjonom, ali je Francuz uspeo da odbrani.

Najveća pretnja ka golu Intera u nastavku meča bio je šut Sandra Tonalija u 64. minut, ali je on završio samo na desnoj stativi.

Do kraja se Inter uspešno branio, dok Milan nije uspeo da stvori bolju priliku. Revanš meč biće odigran na istom stadionu 16. maja od 21 čas.


Drugo poluvreme u toku: Milan – Inter 0:2

(Džeko 8, Mkhitarijan 11)

Stadion: San Siro; Sudija: Hesus Gil Manzano (Španija);

Milan: Manjon – Kalabrija, Kjer (od 60. Tšau), Tomori, T. Ernandez – Krunić, Tonali – Salemakers (od 60. Origi), Benaser (od 18. Mesijas), Dijaz – Žiru; Trener: Stefano Pioli

Inter: Onana – Darmijan, Ačerbi, Bastoni – Damfris, Mkhitarijan (od 62. Brozović), Čalhanoglu, Barela, Dimarko (od 70. De Fraj) – Martinez, Džeko (od 70. Lukaku); Trener: Simone Inzagi


Milan - Inter 0:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar