Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Fudbaleri Bajerna savladali su Pari sen Žermen u Minhenu sa 2:0 (ukupan rezultat 3:0) u revanš meču osmine finala Lige šampiona i tako su izborili novi plasman u četvrtfinale.

Odlučujuće golove postigli su Erik Maksim Čupo-Moting u 61. minutu nakon velikog kiksa odbrane Parižana i Serž Gnabri u 90. minutu.

Od samog starta smo videli visko intenzitet i presing izabranika Kristofa Galtijea, ali im on nije pomogao da stignu do veoma važnog gola.

PROČITAJTE JOŠ

Do 15. minuta velike probleme Bavarcima stvarali su Lionel Mesi i Kilijan Mbape, koji je u 19. minutu imao najbolju šansu u prvom poluvremenu, ali je Jan Zomer tri puta sprečio njegove pokušaje.

Lionel Mesi je ušao u veliku priliku u 25. minutu pošto je dobio loptu u kaznenom prostoru Bajerna, ali je Zomer ponovo na vreme izašao i sprečio Argentinca da postigne gol.

Bayern Munich vs Paris Saint Germain Foto:REUTERS/Kai Pfaffenbach

Bajern je uglavnom čekao svoju priliku iz kontranapada, a prva šansa stigla je u 31. minutu, kada je Džamal Musijala iz okreta u kaznenom prostoru šutirao, ali je Đanluiđi Donaruma bio spreman i odličnom odbranom sačuvao svoju mrežu.

Junak Bavaraca u prvom delu je svakako Matijas De Liht, koji je sa gol linije izvadio loptu u 38. minutu posle pokušaja Vitinje.

Na poluvreme su svakako zadovoljniji otišli fudbaleri Julijana Nagelsmana, i to se pokazalo odmah na startu drugog dela.

Bajern je krenuo po gol koji bi rešio sve i do njega je uspeo da dođe u 51. minutu, ali je on zbog ofsajda poništen.

Bayern Munich vs Paris Saint Germain Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

Čupo Moting je bio precizan, ali je Tomas Miler iz ofsajd pozicije uticao na igru i ometao golmana Đanluiđija Donarumu, te je gol poništen.

Ipak, nisu čekali Bavarci dugo na slavlje, pošto je Čupo Moting postigao gol u 61. minutu nakon velikog kiksa Marka Veratija.

Italijan je izgubio loptu na sredini terena, Tomas Miler je stigao do nje i sjajno je prosledio do Kamerunca koji nije imao težak zadatak.

Francuzi kao da su se predali nakon toga i do kraja utakmice nisu uspeli da dođu do izglednije prilike za gol.

Bajern je drugim golom u 90. minutu, koji je postigao Serž Gnabri, dodao „so na ranu“ Parižanima, koji će ponovo ostati bez trofeja Lige šampiona.


Bajern – PSŽ 2:0

(Čupo-Moting 61, Gnabri 90)

Stadion: Alijanc Arena; Sudija: Danijele Orsato

Bajern: Zomer – Stanišić, Upamekano, De Liht, Dejvis – Kimih, Gorecka – Musijala (od 82. Mane), Miler (od 86. Kanselo), Koman (od 86. Gnabri) – Šupo Moting (od 68. Sane); Trener: Julijan Nagelsman

PSŽ: Donaruma – Markinjos (od 36. Mukijele, od 46. Bitšijabu), Ramos, Danilo – Hakimi, Ruiz (od 76. Zair Emeri), Verati, Vitinja (od 81. Etikite), Mendeš (od 81. Bernat) – Mesi, Mbape; Trener: Kristof Galtije

Bajern - PSŽ 2:0; Totenhem - Milan 0:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar