Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca podelili su bodove u duelu šestog kola Superlige Srbije pošto je meč završen rezultatom 1:1.

Gol za crveno-bele postigao je Mirko Ivanić u 83. minutu, dok je za Radnički izjednačio Luka Zorić u 86. minutu.

PROČITAJTE JOŠ

Deluje da je velika vrućina uticala na ovaj rezultat, pošto su se u prvih 15 minuta fudbaleri oba tima izuzetno teško kretali po terenu.

Prva je zapretila u 3. minutu Zvezda preko Aleksandra Kataija, dok je Radnički odgovorio kada je Stefan Čolović u 15. minutu sjajno centrirao, a Luka Zorić šutirao glavom pored gola.

Foto: Starsport

Trener Radničkog Dejan Joksimović morao je da izvrši dve prinudne promene u prvom poluvremenu, ali nešto zanimljivije od toga nismo videli u prvih 45. minuta.

Borba se uglavnom vodila na sredini terena, dok su gol šanse bile samo misaona imenica i to do polovine drugog dela.

Zvezda je imala inicijativu na početku drugog poluvremena, ali je sve nagoveštavalo da nas očekuje slična borba kao i u prvih 45 minuta.

Najbolju priliku za crveno-bele imao je Katai u 56. minutu, kada je posle kornera ostao sam na petercu, ali je njegov udarac uspeo da odbrani golman Stojan Leković.

Radnički je sedam minuta kasnije imao dve izuzetno dobre prilike, pošto se Miloš Vidović posle akcije po desnom boku našao u šansi utakmice, ali je na oko sedam metara loše zahvatio loptu i poslao je pored gola.

Nekoliko sekundi pre toga isti igrač je imao veliku priliku, ali je prebacio gol posle dobrog dodavanja Evandra.

Činilo se da do kraja meča nećemo videti bolje prilike, ipak, Mirko Ivanić se pobrinuo da ne bude tako.

Samo šest minuta na terenu bilo mu je dovoljno da prekine uspavanku i udarcem sa levog boka u dalji ugao pod samu prečku donese vođstvo gostima.

Foto: Starsport

Ipak, Evandro je glavom spustio loptu za Zorića koji je u 86. minutu rutinski postigao gol i izjednačio.

Zvezda je nakon ovog meča ostala na prvom mestu Superlige Srbije sa 96 bodova, dok je Radnički na osmom mestu sa 42 boda.


PLEJ-OF, 36. KOLO

Subota

Radnički Kragujevac – Crvena zvezda 1:1

(Ivanić 83 – Zorić 86)

Nedelja

17.00 Voždovac – Čukarički

19.00 Vojvodina – Partizan

21.00 Novi Pazar – TSC Bačka Topola


Radnički Kragujevac – Crvena zvezda 1:1

(Ivanić 83 – Zorić 86)

Stadion: „Čika Dača“ Kragujevac; Sudija: Nikola Đorđević;

Radnički Kragujevac:  Leković – Miličić, Ivanović, Mitrović, Pecelj – M. Vidović, Zorić (od 90+1. U. Vidović) – Čolović, Vidosavljević (od 27. Srnić), Jovanović (od 46. Evandro) – Mulunović (od 74. Maksimović); Trener: Dejan Joksimović;

Crvena zvezda: Vasiljević – Spajić (od 66. Eraković), Milunović, Leković (od 46. L. Nikolić) – Mitrović (od 46. Mituljikić), Kangva, Mijailović, Rodić (od 66. Azarov) – Mijatović (od 78. Ivanić), Katai – Rakonjac; Trener: Miloš Milojević;


Radnički Kragujevac – Crvena zvezda 1:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare