Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Sve zanimljive detalje pročitajte u blogu Nova.rs

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Mančester sitija na stadionu „Rajko Mitić“ rezultatom 2:3 u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona.

Crveno-beli su tako okončali svoju evropsku avanturu ove sezone, a u grupi G su završili kao poslednji sa svega jednim osvojenim bodom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Građani“ su imali veći posed lopte (70-30), ali je Zvezda na kraju imala više šuteva ka golu rivala (11-10).

Gol za vođstvo Sitija postigao je Miča Hamilton u 19. minutu. U nastavku je prednost povećao Oskar Bob, ali se onda probudila Zvezda. In Bom Hvang je na asistenciju Osmana Bukarija smanjio na 1:2, ali je Siti dobio penal u 85. minutu. Kalvin Filips je lagano pogodio, a Aleksandar Katai je glavom u 92. minutu postavio konačan rezultat.

„Građani“ su upisali svih šest pobeda u grupnoj fazi, Lajpcig je bio drugi sa 12 poena, dok je Jang Bojs otišao u Ligu Evrope sa četiri.

Zvezda je utakmicu otvorila sa idejom da napadne rivala i odigra čak i u visokom presingu. U prvih 15 minuta nije bilo ozbiljnih prilika, ali je Zvezda nekoliko puta bila ispred kaznenog prostora engleskog tima. Međutim, Siti je jednim brzim napadom razbio inicijativu Zvezde. Dobio je Hamilton loptu po desnoj strani, prošao pored dva Zvezdina defanzivca i zakucao loptu u mrežu iznad Glazera.

Foto: STARSPORT

U 27. minutu malo je falilo da beogradski tim dođe do izjednačenja. Kosta Nedeljković je zalomio Griliša, a onda šutirao levom nogom. Lopta je prozujala tik iznad prečke.

Siti je nakon toga imao nekoliko kvalitetnih napada, na drugoj strani je zapretio samo Piter Olajinka, ali golova u prvom poluvremenu više nije bilo.

Veliku šansu Zvezda je imala u 52. minutu. Bukari je centrirao Endijajeu, koji je uhvatio volej, ali je Ortega sjajno odbranio. U nastavku akcije je sa 20-25 metara pokušao Kanga, ali je golman Sitija opet bio uspešan.

Nešto kasnije videli smo sumnjivu odluku sudije. Filips je izgubio loptu u opasnoj zoni, ali je sudija za minimalan kontakt svirao faul. Olajinka bi imao stopostotnu šansu da se to nije desilo.

U 62. minutu Zvezdina odbrana kao da nije postojala. Bob je dugo vukao loptu i mnogo lako prošao kroz odbranu Zvezde, te bez problema matirao Glazera.

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Jovan Mijatović je u samo tri minuta imao dve velike prilike. Najpre je pokušao sa distance, a onda je pogodio i stativu, nakon što mu je Bukari podelio dobar pas.

Konačno, u 76. minutu Zvezda je nagrađena za agresivnost. Zvezda je ukrala loptu blizu sredine terena, Hvang i Bukari su razmenili dupli pas, a onda je Zvezdin vezista precizno šutirao sa desetak metara, te Ortega nije imao šansu da odbrani.

Foden je ubrzo imao šansu da poveća prednost Sitija, nije uspeo, ali jeste Filips sa penala u 85. minutu. Điga je srušio Hamiltona, tako što ga je vukao za dres. Hamilton je pre toga prošao kroz dvojicu, što takođe nije smelo da se desi.

Mijatović je u 87. minutu ponovo pogodio stativu sa svega nekoliko metara, ubrzo nakon toga je mogao da bude i penal za Zvezdu, ali je naknadno sviran ofsajd.

Foto: STARSPORT

Međutim, u nadoknadi vremena videli smo novu dramu. Bukari je dobio loptu u prostor, mogao je da doda, ali je odlučio sam da završi akciju. Imao je dobru poziciju na oko 15 metara od gola, ali mu je šut izblokiran. Posle kornera je skočio Katai na centaršut Hvanga i zatresao mrežu.

Zvezda je do kraja utakmice pokušala da stvori neku ozbiljnu priliku, ali joj Siti to nije dozvolio.

U okviru iste grupe, Lajpcig je sa 2:1 savladao Jang Bojs. Šeško i Forsberg su pogađali za domaćina, dok je Koli bio jedini precizan za švajcarski tim. 


Crvena zvezda – Mančester siti 2:3

(Hvang 76, Katai 90+1 – Hamilton 19, Bob 62, Filips 85)

Stadion: Rajko Mitić, Srbija. Sudija: A. Agajev.

Crvena zvezda: Glazer, Điga, Spajić (od 65. Rodić), Dragović, Nedeljković (od 78. Kabić), Mijailović, Hvang, Kanga (od 57. Katai), Bukari, Olajinka (od 57. Lučić), Endiaje (od 57. Mijatović). Trener: Barak Bahar.

Mančester siti: Ortega, Luis, Stouns (od 86. Ake), Akandži, Gomez, Filips, Kovačić (od 75. Susoho), Nunješ, Bob, Griliš (od 46. Foden), Hamilton. Trener: Pep Gvardiola.

Standings provided by Sofascore

CRVENA ZVEZDA - MANČESTER SITI 2:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare