Foto: REUTERS/Molly Darlington

U dobrom raspoloženju fudbaleri Crvene zvezde dočekuju poslednji meč grupne faze Lige šampiona, koji će igrati danas od 18.45 protiv Mančester sitija na stadionu "Rajko Mitić".

Porazom Partizana od Radničkog iz Niša (2:1), crveno-beli su preuzeli prvo mesto u Superligi Srbije, ali su već u petom kolu ispali iz elitnog evropskog takmičenja. Sa druge strane, Siti je obezbedio prolaz u narednu rundu i sa maksimalnim učinkom (15 bodova) dolazi u Beograd.

Siti je imao težak ispit protiv Lutona u Premijer ligi neposredno pred meč sa Zvezdom i pobedom od 2:1, posle preokreta, prekinuo je seriju od četiri utakmice bez trijumfa u domaćem prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je to veoma bitan rezultat za ekipu trenera Pepa Gvardiole, koji je već bio koban po crveno-bele na Marakani. Mnogi zaboravljaju da je legendarni Španac nekada bio sjajan fudbaler.

Foto: REUTERS/Phil Noble

Igrao je za Brešu, Romu, ali je najveći trag ostavio u Barseloni, gde se kasnije proslavio i kao trener. U sezoni 1996/1997. Gvardiola je sa Barselonom srušio snove navijača crveno-belih u šesnaestini finala Kupa pobednika kupova. Katalonci su ukupnim rezultatom 4:2 slavili u dvomeču i tako se plasirali u osminu finala.

Španac je odigrao svih 180 minuta tog dvomeča, a teren je delio sa pravim fudbalskih legendama. Među njima su bili čuveni Brazilac Ronaldo, Robert Prosinečki, Hristo Stoičkov, Loran Blan, Luis Enrike, Đovani, Luis Figo, a sa klupe ih je predvodio legendarni Ser Bobi Robson.

Foto: REUTERS/Molly Darlington

Sada Gvardiola sa klupe deli lekcije rivalima, njegovi „građani“ su u Mančesteru slavili sa 3:1, iako je Zvezda povela pred sam kraj prvog poluvremena golom Osmana Bukarija. To je ujedno bio i najbolji meč crveno-belih ove sezone u Ligi šampiona, što dovoljno govori koliko je ova ekipa na kraju razočarala.

Ipak, meč će sada izgledati totalno drugačije, jer oba tima imaju dosta problema sa povredama. Za Siti neće igrati prva zvezda Erling Holan, dok u redovima šampiona Srbije neće biti Mirka Ivanića.

Moguće je i da će trener Barak Bahar promeniti izgled postave zbog toga i nije isključeno da meč startuje mladi Jovan Mijatović, jer letošnje pojačanje Šerif Endijaje i dalje ne blista.

Foto: REUTERS/Phil Noble

Azerbejdžanski arbitar Alijar Agajev određen je za glavnog sudiju ovog duela. Agajev je već jednom dolazio u Srbiju, i to zbog meča TSC – Frajburg u Ligi Evrope (3:1 za Nemce). Takođe, delio je pravdu i na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija u novembru 2017. godine, kada je Srbija savladala Austriju sa 3:1 na gostovanju.

„Građani“ su doputovali u Srbiju juče tokom popodnevnih časova, a Gvardiola je odlučio da njegova ekipa ne trenira na stadionu „Rajko Mitić“. Trening su odradili u Mančesteru, nakon čega su krenuli put Beograda.

Možda je to bila i malo neočekivana odluka Španca, koji teško da je želeo da sakrije karte pred duel sa Zvezdom, već možda da sačuva pulene od umora pošto meč nema rezultatski značaj za prolaz dalje.

Foto: REUTERS/Phil Noble

Zanimljivo je i to što će na „Marakani“ biti samo navijači Crvene zvezde, pošto su gosti iz Engleske jednostavno odlučili da ne dođu na meč.

„Očekuje nas drugačija utakmica. Igraćemo protiv Mančester sitija, možda i najboljeg tima na svetu. Moramo da iskoristimo dobar trenutak, verujemo da će stadion biti pun. Želimo da završimo takmičenje u grupnoj fazi sa dobrim rezultatom“, rekao je trener crveno-belih Barak Bahar.


LIGA ŠAMPIONA

Grupa G, 6. kolo

C. zvezda – Mančester siti 18.45

Lajpcig – Jang Bojs 18.45


Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Al-Hilal – Al-Tavon 2:0 (Mitrović)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar