Young Boys Bern vs Crvena Zvezda Foto:Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Sve zanimljive detalje pročitajte u blogu Nova.rs

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od Jang Bojsa sa 2:0 u Bernu u okviru 5. kola grupne faze Lige šampiona.

Utakmica je rešena već u prvom poluvremenu, pošto je Jang Bojs poveo autogolom Koste Nedeljkovića u osmom minutu, da bi prednost povećao Levin Blum u 29. nakon sjajnog šuta sa ivice kaznong prostora.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je tokom meča stvorila veliki broj prilika, ali se propisno ispromašivala. Najbolje prilike propuštali su Šerif Endiaje, Osman Bukari i Jovan Mijatović.

Crveno-beli su zbog ovog poraza ostali bez Evrope na proleće, pošto će Jang Bojs kao trećeplasirani otići u Ligu Evorpe, dok će Zvezda biti na četvrtom mestu, jer trenutno ima samo bod.

Prvu šansu na utakmici imao je Jang Bojs. Ugrinić je centrirao, Nsame je bio blizu lopte, ali je otklonjena opasnost. Dragović je završio na travi, uhvatio se za nogu, ali nije doživeo tešku povredu.

Zvezda je samo nekoliko sekundi kasnije mogla da povede. Raćopi je loše ispucao loptu, Ivanić je glavom spustio za Endiajea, koji je šutirao iz veoma povoljne situacije, ali je golman odbranio. Samo dva minuta kasnije Hvang je centrirao sa leve strane, a Endiaje je na šest metara od gola bio sam. Međutim, veoma je loše zahvatio loptu.

Young Boys Bern vs Crvena Zvezda Foto:Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Zapretio je i Bukari u narednom minutu, ali je lopta prozujala iznad prečke.

Jang Bojs je poveo nakon kornera, lopta je došla do Benita, koji je šutirao, Glazer je odbranio, ali se lopta od Nedeljkovića odbila u gol.

Najbolja šansa na utakmici viđena je u 24. minutu kada je Bukari dobio loptu u prostor, išao je sam na golmana, ali je dao prejak for u ključnom trenutku i tako se obrukao, jer je Raćopi lagano uhvatio loptu.

Jang Bojs je to kaznio u 29. minutu. Garsija je šutnuo nakon odbijene lopte, ali je izblokiran, pa je Jang Bojs imao korner. Nakon njega je domaćin stigao do gola nakon šuta Bluma. Asistirao mu je Kamara, koji je prethodno prevario dva igrača Zvezde veoma lako, a i Glazer je loše intervenisao.

Young Boys Bern vs Crvena Zvezda Foto:Tanjug/Anthony Anex/Keystone via AP

Domaćin je preko Ugrinića i Niasea pretio do kraja prvog poluvremena, ali trećeg gola nije bilo. Zvezda je pokušala preko Hvanga i Ivanića, ali lopta nije htela u gol.

Jang Bojs je preko rezerviste Kolija zapretio početkom drugog dela, ali je lopta prozujala pored stative.

Jovan Mijatović je dva puta bio blizu lopte nakon centaršuteva Rodića, ali Raćopi opet nije bio ugrožen. Hvang je u 57. minutu pogodio stativu nakon lukavog udarca iskosa, ali mreža se ponovo nije zatresla.

PROČITAJTE JOŠ:

U 61. minutu viđena je još jedna kolosalna prilika za Zvezdu. Bukari je dobio loptu po desnom krilu, pretrčao je igrača i konačno proigrao Mijatovića. Zvezdin napadač je sa deset metara šutirao iz prve, ali je lopta prošla tik pored stative. U narednoj akciji je Lučić šutirao sa distance, ali Raćopi nije morao da reaguje.

U 63. minutu Bukari je dodao loptu do Krasoa, ali je on loše šutirao iz veoma povoljne situacije. Bilo je to slabo, po sredini gola, pa je Raćopi još jednom bio heroj svog tima.

Jang Bojs je u kontrama mogao da stigne do trećeg gola, ali Elia i Nsame nisu bili precizni.

Young Boys Bern vs Crvena Zvezda Foto:Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Zvezda je u 75. minutu bila ponovo veoma blizu gola. Lučić je sjajno proturio loptu do Rodića, koji je iz prve centrirao, a Mijatović je ostao kratak na samo nekoliko metara od gola.

Domaći tim je nakon toga ima dve sjajne prilike. Garsija je sa leve strane zapretio šutom u gol, ali je Glazer izbio loptu. Ugrinić je centrirao iz kornera, lopta je preskočila sve sem Ganvule, čiji šut glavom nije išao u gol.

U poslednjih 15-ak minuta nije bilo velikih šansi, Zvezda je pokušavala da zapreti, ali do gola nije došla.


Jang Bojs – Crvena zvezda 2:0

(Nedeljković autogol 8, Blum 28)

Stadion: Vankdorf. Sudija: Dani Makelie.

Jang Bojs: Raćopi, Blum, Kamara, Benito, Garsija, Monteiro (od 74. Čaiva), Niase, Ugrinić, Maleš (od 46. Koli), Nsame (od 74. Ganvula), Elia. Trener: Rafael Viki.

Crvena zvezda: Glazer, Dragović, Điga, Nedeljković, Rodić, Stamenić (od 59. Kraso), Hvang, Mijailović (od 84. Katai), Ivanić (od 58. Lučić), Bukari, Endiaje (od 46. Mijatović). Trener: Barak Bahar.

Standings provided by Sofascore

JANG BOJS - CRVENA ZVEZDA 2:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare