Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Reprezentaciju Srbije u nedelju očekuje najveći izazov ove godine i utakmica generacije na gostovanju protiv ekipe Portugala kojoj prethodi meč sa Katarom u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Naš tim bi pobedom izborio plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, dok bi u slučaju poraza morao da se izbori preko komplikovanog baraža.

Situacija bi mogla da nam olakša i Republika Irska koja bi eventualnom pobedom nad Portugalom omogućila Srbiji da i sa nerešenim rezultatom zauzme prvo mesto.

Srbija će pre toga odigrati i prijateljski meč protiv Katara u četvrtak od 18.00 časova u Beogradu.

Očekivanja pred odlučujuću utakmicu na konferenciji za novinare će izneti selektor Dragan Stojković Piksi i defanzivac Stefan Mitrović.

Piksi je prvo odgovarao na pitanja o formaciji za meč protiv Katara i izboru igrača.

„Bližimo se kraju kvalifikacija. Ostale su još dve utakmice, protiv Katara i Portugala. Dve različite utakmice po važnosti. Meč sa Katarom je takmičarski nevažan, ali želimo da nastavimo u ritmu kako smo počeli kvalifkacije i igramo lep fudbal i ostvarimo pobedu“, rekao je Stojković.

 

On je najavio neke promene u timu.

„Pošto nema rezulatskog pritiska, šansu će dobiti igrači sa manjom minutažom i možda zaigra tim koji ne očekujete“, rekao je Stojković.

On je najavio i Luku Jovića u ekipi.

„Jović će igrati, ostaje da vidimo da li kao starter ili sa klupe. Mi nemamo rezervni tim. Ja odlučujem ko će igrati, ali su svi jednako važni“.

Stefan Mitrović se osvrnuo na stil igre naše ekipe.

„Od kako je Stojković došao na mesto selektora, naglasio je da je bitno da igramo napadački fudba, ali da je važno i da ne primimo gol i nastavimo pobednički niz“, rekao je Stefan Mitrović.

Selektor Srbije je potvrdio odsustvo dva bitna igrača.

„Nažalost, Filip Đuričić i Darko Lazović su morali da napuste ekipu i trening centar zbog povrede. Međutim, moj posao je da pronađem rešenje. Ne vidim Ristića kao igrača koji bi mogao da pokrije desnu stranu. Što se tiče zdravstvenog stanja ostatka tima ono je ok i igrači su spremni“, rekao je Stojković.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

 

Na pitanje da li mmeč  sa Katarom može da pruži priliku nekom igraču da se izbori za mesto u ekipi protiv Portugala, Mitrović je najavio maksimalnu borbu.

„Ne sumnjam da ćemo pobediti tu utakmicu i otići u pravoj atmosferi u Portugal. Mislim da smo se svi dosadašnjim igrama preporučili selektoru i da svi imamo jednake šanse da se izborimo za mesto u timu“.

On se nada velikoj podršci navijača.

„Pobeda u meču protiv Katara bi nam donela dobru atmosferu pred Portugal. Mislim da smo dosadašnjim igrama zaslužili podršku navijača i očekujem dobru posetu u četvrtak“, rekao je Mitrović.

Selektor Srbije se osvrnuo i na prvi meč sa u Mađarskoj.

„Rezultat je bio nebitan u tom meču, meni je bilo bitno način na koji smo pobedili i na koji smo igrali“.

On se ne brine za motivaciju svoje ekipe.

„I da ne budu motivisani za meč sa Katarom, baš me briga, To nije problem“, bio je kratak Stojković.

Mitrović smatra da neće biti problema u meču sa Katarom.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijam za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (Promo)

„Problema može biti samo ako ne uđete ozbiljno u meč. Mi ćemo igrati motivisano sa željom da pobedimo“.

On je istakao da ih ne zanima meč Portugala i Republike irske.

„Znamo da igraju utakmicu, ali nas to ne zanima. Ispratićemo rezultat, ali mi gledamo sebe da se mi maksimalno pripremimo. Ne treba previše da nas opterećuje šta će oni uraditi protiv Irske, znamo šta moramo da uradimo u nedelju“, jasan je bio Mitrović.

Sa njim se složo i selektor Srbije, ali je istakao da bi voleo da vidi pobedu Iraca.

„Šta očekujem. Bilo bi idelano da Irska pobedi Portugal, što nije nemoguće. Pogledaćemo tu utakmicu, a šta bi drugo mogli i da radimo. Generalno, ne očekujem ništa specijalno. Što je rekao Stefan, nama smo mi najbitniji, to ne menja ime protivnika. Mi smo u fizičkom smislu u Beogradu, ali smo u psihološkom u Lisabonu. To ne možemo da promenimo. Zato je bitno da na pravi način  odigramo utakmicu sa Katarom. Da to bude dobar trening. Želimo da se niko ne povredi i da svi budu na raspolaganju za Portugal“, rekao je Stojkovič.

BONUS VIDEO Ne znam šta će presuditi, ali ne očekujem motivisanijeg Ronalda

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare