Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Partizana savladali su Voždovac rezultatom 4:0 u meču 3. kola Superlige Srbije i tako došli do treće pobede na isto toliko mečeva u domaćem šampionatu.

Partizan je, nakon nešto laganijih desetak minuta, u 11. minutu došao do vođstva. Sjajno je Bibras Natho pronašao Rikarda Gomeša koji je izašao sam ispred golmana Voždovca, šutirao, pogodio, ali je pogodak prvo poništen zbog ofsajda.

Ipak, usledila je provera VAR sistema i preinačenje odluke za 1:0.

PROČITAJTE JOŠ...

Nastavio je Partizan da napada, pa je Šćekić imao jednu šansu glavom koju nije iskoristio, ali nakon pasa Živkovića za Filipa Holendera i centaršuta mađarskog reprezentativca Šćekiću nije preostalo ništa drugo već da zakuca loptu u mrežu i crno-belima donese 2:0.

U nastavku prvog poluvremena mogao je Nemanja Jović da se proslavi, ali je dve odlične šanse završio slabim šutevima koji su završili pored gola.

Tek što je počelo drugo poluvreme Partizan je stigao do 3:0, pošto je Holender sa par metara nakon dobre akcije svojih saigrača samo ubacio loptu u mrežu, da bi konačnih 4:0 postavio Danilo Pantić savršeno izvedenim slobodnim udarcem nakon 70 minuta igre.

Kako su do kraja meča sačuvali svoju mrežu, crno-beli su tako nastavili savršen niz, pošto na prvih pet mečeva ne samo da su slavili pet puta, već su postigli 13 golova uz nijedan primljen.

Od toga u Superligi imaju gol-razliku 10-0.

Izabranike Aleksandra Stanojevića u četvrtak očekuje izuzetno težak zadatak, i to u vidu gostovanja ruskom Sočiju u sklopu kvalifikacija za plasman u Ligu koferencija, pa nema sumnje da je jedna ovakva partija bila više nego potrebna u cilju sticanja dodatnog samopouzdanja pred utakmicu u Rusiji.

Superliga Srbije, 3. kolo

Partizan – Voždovac 4:0 

(Rikardo 11, Šćekić 22, Holender 53, Pantić 70)

Sudija: Milan Mitić; Stadion: „FK Partizan“,

Partizan: Stevanović, Živković, Ostojić, Vujačić, Urošević, Zdjelar (od 61. Smiljanić), Šćekić, Holender (od 61. Milovanović), Natho (od 46. Pantić), Jović (od 46. Pavlović), Rikardo (od 61. Lutovac)

Voždovac: Preković, Lasickas, Mijailović, Milović, Hajdin (od 61. Ivezić), Purtić, Milojević, Bogdanović, Milosavljević, Pantović (od 61. Perošević), Vujnović

Standings provided by SofaScore LiveScore

Superliga Srbije, 3. kolo

Nedelja

Čukarički – Metalac 2:1 (1:0)

(Jovanović 45+1, Savić 53 – Šarić 76)

Partizan – Voždovac 4:0 (2:0)

(Rikardo 13, Šćekić 22, Holender 53, Pantić 70)

Ponedeljak

19:00 TSC – Kolubara

Petak

Proleter – Novi Pazar 2:2 (0:1)

(Tomović 49, Ortiz 57 – Aganspahić 18, Dimić 47)

Napredak – Radnički 1923 1:0 (0:0)

(Rašo 61. ag)

Subota

Spartak – Crvena zvezda 1:3 (1:2)

(Pankov 26 autogol – Ivanić 5, Ben 41, Krstović 90)

Radnik -Radnički Niš 1:1 (1:1)

(Milovanović 3 – Škrbić 20)

Odloženo

Mladost – Vojvodina

Kraj! 

Pobeda Partizana 4:0.

90+1′ Poništen gol Lutovcu

Partizan je mogao do petog gola, ali je Lutovac bio u nedozvoljenoj poziciji kada je pogodio mrežu Voždovca.

85′ Partizan sve bliži pobedi

Crno-beli drže loptu, pitanje pobednika je davno rešeno

77′ Voždovac ne postoji na terenu

„Zmajevi“ se gotovo ništa ne pitaju na terenu, Partizan diktira sve što se dešava, a pa je jedino pitanje kojim rezultatom će biti završena utakmica.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

70′ Prelep gol Pantića

Slobodan udarac je dosuđen nakon faula Bogdanovića nad Pantićem, a vezista crno-belih sjajnim udarcem doneo 4:0 svom timu.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

61′ Izmene u oba tima

Smiljanić, Lutovac i Milovanović zamenili su Zdjelara, Rikarda i Holendera. Kod Voždovca na terenu su Perošević umesto Pantovića, odnosno Ivezić umesto Hajdina.

59′ Rikardu poništen gol

Odlična akcija igrača Partizana, razmenili su nekoliko pasova u kaznenom prostoru na jedan dodir, Rikardo je ostao sam ispred praznog gola, pogodio, ali je poništen zbog ofsajda.

53′ Holender pogodio, Partizan vodi 3:0

Odličnu akciju izveli su preko desne strane, a centaršut po zemlji Holender je lako sa par metara sproveo u mrežu, pa crno-beli imaju tri gola viška.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Partizan čuva dva gola viška. Stanojević je napravio dve izmene – Pantić i Pavlović su zamenili Jovića, odnosno Natha.

Kraj prvog poluvremena

Partizan vodi 2:0.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

45′ Po šansa na obe strane 

Voždovac je preko Milosavljević imao priliku, ali je njegov udarac otišao preko gola. Sa druge strane, Živkovića je „povukla“ lopta, pa je sa distance uputio udarac koji nije bio dovoljno precizan. Poslednju priliku za Voždovac u prvom poluvremenu imao je Vujnović, ali je Stevanović bez problema ukrotio njegov šut.

41′ Jović neprecizan

Odlično je dobio loptu, namestio se mladi fudbaler Partizana na desetak metara od gola Voždovca, šutirao, ali je ostalo 2:0 pošto je bio neprecizan.

30′ Zamalo treći gol u mreži Voždovca

Prelepu akciju odigrali su igrači Partizana, Nathov pas bez gledanja za Uroševića, potom je bek crno-belih probao da uposli Jovića, ali je Mijailović uspeo da ga izblokira.

22′ Šćekič ovog puta precizan, Partizan vodi 2:0

Odlična akcija crno-belih, Nathov pas na desno krilo, sjajan centaršut, pa je Šćekiću preostalo samo da zakuca loptu u mrežu.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

18′ Šćekić poslao loptu preko gola

Centaršut Natha iz kornera pokušao je Šćekić da prosledi u gol, ali je loše zahatio loptu glavom, pa je ona završila daleko od Prekovića.

11′ Rikardov gol poništen zbog ofsajda, pa priznat nakon intervencije VAR

Nathov pas u prostor doveo je Rikarda u poziciju da zatrese mrežu, napadač crno-belih je iskoristio priliku i zatresao mrežu Voždovca. Njegov gol prvo je poništen, ali je nakon intervencije iz VAR sobe koja je potrajala nekoliko minuta doneta odluka da pogodak ipak bude priznat.

7′ Šansa za Voždovac

„Zmajevi“ su prvi pripretili, pošto je Pantovićev centaršut išao ka petercu, ali je Urošević uspeo da otkloni opasnost pre nego što je lopta stigla do nekog od igrača u crvenoj opremi.

1′ Utakmica je počela

Partizan igra u crnoj opremi, dok je Voždovac na teren izašao u crvenoj kombinaciji.

Dobro došli na prenos meča 3. kola Superlige Srbije između Partizana i Voždovca na portalu Nova.rs!

20:53 Crno-beli bez Stojkovića

Kapiten Partizana je napustio Humsku i otišao u Saudijsku Arabiju, a šansu na golu je dobio Nemanja Stevanović.

20:48 Partizan u naletu

Crno-beli su od početka sezone ne samo bez izgubljenog boda kako na domaćoj, tako i na evrosceni, pošto su pored Vojvodine i Proletera dva puta savladali ekipu Dunajske Strede iz Slovačke u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu konferecija (1:0 u Beogradu, 2:0 u Slovačkoj).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar