Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Crno-beli su prošli Dunajsku Stredu (2:0) u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija i dobili golmana na duže staze.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je zadržao savršen start sezone i nastavio evropski pohod. Iako rezultat kaže da je bilo lako, našao se na ivici neočekivane drame i potencijalne eliminacije u Slovačkoj.

Da do toga ne dođe pobrinuo se mladi golman Aleksandar Popović koji je izrastao u novog heroja crno-belih.

Partizan je dominirao u prvom meču u Humskoj, samo je čudo spasilo Slovake od katastrofe, a na golu je bio iskusni Vladimir Stojković. Kroz samo nekoliko dana se sve promenilo.

Stojković je napustio Partizan i ostavio navijače u šoku odlaskom u Saudijsku Arabiju kod Vuka Rašovića, a sav teret je odjednom pao na Popovića, koji je povremeno dobijao šansu prošle godine.

Ekipa Aleksandra Stanojevića odigrala je najslabiju utakmicu od početka sezone uprkos pobedi, a 21-godišnji golman sprečio je veliku dramu. Kada je napadač Dunajske Stredu, Zuberu, posle greške odbrane crno-belih izašao sam u najvećoj šansi utakmice, svi su loptu videli u golu. Svi osim Popovića koji je nogama maestralno skinuo zicer i sprečio Slovake da izjednače i vrate se u meč.

Herojstvu mladog golmana tu nije bio kraj. Kada je sudija u finišu utakmice dosudio sumnjiv penal, a svi na stadionu pomislili da će biti drame do kraja, Popović je pročitao udarac Balića, koji nije bio loš, i sjajnom paradom još jednom spasao svoj tim, dok su mu svi poleteli u zagrljaj.

A mladi Popović nije stigao na veliku scenu uz mnogo vatrometa.

Ponikao u redovima Užičke Slobode, već je u najranijim danima nagovesti veliki talenat. Sa svega 16 godina stiže u mlađe kategorije crno-belih, a već dve godine kasnije dobija šansu među seniorima u redovima Partizanove filijale Teleoptik. Tu polako počinje da kuca na vrata prvog tima, a jedno fudbalsko pravilo ga je poguralo na veliku scenu.

Aleksandar Popović, golman FK Partizan; Foto: Srdjan StevanovicStarsport

Partizanu je svakako trebao rezervni golman,a uz to se poklopilo da se Popović uklapa u pravilo o bonusima, odnosno igračima mlađim do 21 godinu koji su morali da budu na terenu u Superligi Srbije. Zato je Popović sve češće dobijao priliku na utakmicama domaćeg prvenstva.

Branio je na ukupno 21 utakmici i primio 12 golova, a na 13 mečeva je uspeo da sačuva mrežu. Ipak, kada god je bilo bitno, kao šro su derbiji protiv Crvene zvezde, između stativa je bio Vladimir Stojković, pa je bilo teško proceniti koliko mladi golma može na velikoj sceni.

Posle ovakve utakmice mladog Popovića, kao da je Stojković znao da iza sebe ostavlja golmana za velika dela.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar