Foto EPA-EFE/PETER POWELL

Ludo veče u Ligi šampiona

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Atletiko Madrid sa 1:0 u prvom meču četvrfinala Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Pobedonosni gol postigao je Kevin De Brujne u 70 minutu susreta.

Atletiko je ceo meč bio u podređenom položaju, Siti je napadao i to se na kraju isplatilo, te će u revanš ući sa minimalnom prednošću.

U drugom meču večeri, Liverpul je bio bolji od Benfike sa 3:1 u Lisabonu.

Golove za goste postigli su Ibrahima Konate u 17. Sadio Mane u 34. i Luis Dijaz u 88. minutu. Strelac za domaće bio je Darvin Nunjez u 49. minutu.

Liverpul je diktirao tempo tokom prvog poluvremena, a pored dva gola velike šanse su propustili Mohamed Salah i Nabi Keita.

U drugom poluvremenu priča je bila drugačija, Nunjez je dao nadu svom timu, koji je nakon gola zaigrao još bolje. Ređali su domaći šansi, ali nisu mogli do gola. Liveprul je iskoristio svoju šansu pred kraj meča i uvećao prednost pred revanš u Engleskoj.

Što se tiče meča u Mančesteru, u prvom poluvremenu nije bilo mnogo šansi, ali je svakako opasniji rival bio Siti. Atletiko je u četvrtom minutu pokušao putem brze kontre da dođe do vođstva, ali je Ljorente u završnici napravio faul u napadu.

Nakon toga, ređale su se šanse za Siti, ali nijedna nije bila stopostotna. Šut Kansela je bio izblokiran, a „građani“ su konstantno bili u presignu.

Laport je pokušao glavom nakon kornera, a u 14. minutu igrači Sitija su tražili penal, ali je sudija pokazao da se Silva podigne nakon pada u šesnaestercu.

Sa distance se oprobao i Gundodan, kao i Rodri, ali su njihovi pokušaji osujećeni. Atletiko je pokazao zbog čega važi za jednu od najboljih defanzivnih ekipa na svetu, jer Siti nikako nije mogao da nađe prolaz do gola.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Poslednju šansu u prvom delu za „građane“ imao je Stouns, čiji je šut završio iznad gola. Atletiko je prvi deo završio bez šuta ka golu domaćina.

Drugo poluvreme Atletiko je otvorio sa nekoliko kontri, ali su sve bile bezopasne.

Siti je nastavio da igru svoju igru, šanse su se ređale kao na traci, a De Brujne je konačno pogodio mrežu Jana Oblaka u 70. minutu na asistenciju Fodena.

Imao je Belgijanac još dve šanse, ali su ga Oblak i Stefan Savić sprečili da dođe do drugog gola.

Pred kraj utakmice, Korea je pogodio loptom Griliša koji je ležao na zemlji nakon faul, umalo nije izbila tuča, ali je sudija smirio strasti. U završnici nije bilo velikih prilika.

U drugom meču večeri viđena su dva potpuno različita poluvremena. Liverpul je u prvom diktirao tempo i stvarao šanse, a do dva gola prednosti stigli su preko Konatea i Manea.

Foto: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

U drugom delu Benfika je pokazala zube i zaigrala bolje, a Nunjez je dao nadu svom timu golom u 49. minutu.

Portugalski tim je od tada još bolje zaigrao, ali nije uspeo da dođe do izjednačenja. To je kaznio Luis Dijaz golom dva minuta pred kraj regularnog dela.

U nadoknadi vremena Fabinjo je zbog povrede morao van terena, a Žota je propustio stopostotnu priliku za gol i još ubedljiviju pobedu „redsa“.

Revanši se igraju za sedam dana, a domaćini će biti Atletiko Madrid, odnosno Liverpul.

Mančester siti – Atletiko Madrid 1:0

(De Brujne 70)

Stadion: Etihad, Mančester. Sudija: Ištvan Kovač.

Mančester siti: Ederson, Kanselo, Ake, Laport, Stouns – Gundogan, Rodri, De Brujne – Silva, Sterling, Marez. Trener: Pep Gvardiola.

Atletiko Madrid: Oblak, Lodi, Mandava, Savić, Felipe, Vrsaljko – Koke (od 60. De Pol), Ljorente (od 60. Kunja), Kondogbija – Grizman (od 60. Korea), Žoao Feliks. Trener: Dijego Simeone.

Benfika – Liverpul 1:3

(Nunjez 49 – Konate 17, Mane 34, Dijaz 88)

Stadion: Da Luž, Lisabon. Sudija: Manzano J.

Benfika: Vlahodimos, Grimaldo, Vertongen, Otamendi, Žilberto – Everton, Tarabt, Vajgl, Silva – Nunjez, Ramos. Trener: Verisimo N.

Liverpul: Alison, Robertson, Van Dajk, Konate, Aleksander Arnold – Tijago, Fabonjo, Keita – Diaz, Mane, Salah. Trener: Jirgen Klop.

Mančester siti - Atletiko Madrid 1:0