Trofej Lige šampiona/Foto/EPA/SALVATORE DI NOLFI

Od 12 sati na programu je bio žreb za Ligu šampiona, nakon kog je poznato ko s kim igra u četvrtfinalu, odnosno ko na koga može u polufinalu.

U četvrtfinalu igraće osam timova – Real Madrid, Barselona i Atletiko iz Španije, Mančester siti i Arsenal iz Engleske, Bajern Minhen i Borusija Dortmund iz Nemačke, kao i PSŽ, koji je jedini predstavnik iz Francuske.

Parovi su sledeći: Arsenal – Bajern Minhen, Atletiko Madrid – Borusija Dortmund, Real Madrid – Mančester siti i Pari Sen Žermen – Barselona.

Pobednik četvrtinala 2 (Atletiko – Borusija) igraće protiv boljeg iz duela PSŽ – Barselona. Sa druge strane žreba igraće pobednik meča Arsenal – Bajern i pobednik duela Real – Siti.

PROČITAJTE JOŠ:

Na žrebu nije bilo povlašćenih ekipa, a od ove faze takmičenja mogući su i dueli klubova iz istih zemalja, što do sada nije bio slučaj.

Prvi mečevi četvrtfinala na programu su 9. i 10. aprila, dok su revanši rezervisani za 16. i 17. istog meseca. Prvi dueli u polufinalu biće odigrani 30. aprila i 1. maja, dok su revanši zakazani za 7. i 8. maj. Finale Lige šampiona ove godine igra se 1. juna na čuvenom „Vembliju“.

U ovom trenutku, Mančester siti važi za najvećeg favorita u Ligi šampiona. Odmah iza „građana“ su Real Madrid, Bajern i Barselona, Arsenal je takođe ozbiljan ove sezone, PSŽ ne treba otpisivati, a najmanje šanse daju se Atletiku i Borusiji Dortmund.

Ono što je zanimljivo, jeste da među osam timova u Ligi šampiona nema srpskih fudbalera. Poslednji koji je ispao ove sezone bio je Marko Grujić sa Portom, pošto je Arsenal na penale bio bolji.

Sve o novom formatu Lige šampiona i žrebanja možete pročitati i pogledati OVDE.

PROČITAJTE JOŠ:

Parovi četvrtfinala:

Arsenal – Bajern Minhen

Atletiko Madrid – Borusija Dortmund

Real Madrid – Mančester siti

PSŽ – Barselona

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar