Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ubedljiva pobeda Partizana.

Fudbaleri Partizana savladali su Javor u Ivanjici u prvom meču Superlige Srbije rezultatom 4:0.

PROČITAJTE JOŠ...

Od samog početka meča izabranici Ilije Stolice zaigrali su ofanzivno protiv povratnika u elitni rang srpskog fudbala, a u prvih 12 minuta imali su dve dobre prilike, no Slobodan Urošević nije uspeo da glavom zatrese mrežu rivala, dok je Aleksandar Filipović sa peterca veoma loše zahvatio loptu, pa je ostalo 0:0.

Ipak, u 21. minutu zatresla se mreža Javora, i to nakon veoma lepe akciej tima iz Humske. Dobio je loptu na ivici kaznenog prostora, namestio se, raspalio i prelepo pogodio.

Tim iz Ivanjice je u nastavku meča prvo preko Eliomara u 34. minutu mogao do izjednačenaj, ali je golman gostiju Nemanja Stevanović uspeo da loptu izbaci u polje pre nego što je Svetozar Marković intervenisao, da bi nakon toga Luka Luković bio viši u skoku od Filipovića, Stevanović bio savladan, ali je udarac otišao preko prečke.

Drugo poluvreme započelo je burno, pošto je u 56. minutu Partizan tražio penal nakon što se Rikardo našao na travi, ali najstrože kazne nije bilo, zatim je u 60. minutu upravo RIkardu poništen pogodak zbog faula koji je prethodno napravio Samed Baždar, ali su igrači Ilije Stolice ipak do kraja meča uspeli da promene rezultat.

Prvo je u 68. minutu Bibars Natho na prelep način nakon povratnog pasa Kvinsija Meniga pogodio dalji ugao, da bi u 76. minutu Baždar ispravio grešku zbog koje je pogodak Rikarda poništen i lepu akciju svog tima krunisao golom, prvim u dresu kluba iz Humske.

Konačan rezultat postavio je Rikardo sa penala u drugom minutu sudijske nadoknade.

Na kraju, 4:0 za priželjkivan početak sezone tima iz Humske.

Javor – Partizan 0:4 (0:1)

(Petković 21, Natho 68, Baždar 76, Rikardo 90+2)

Stadion: Gradski (Ivanjica); Sudija: Miloš Milanović

Javor: Velimirović – Dolmagić (od 72. Salihović), Obradović, Petrović, Grabež – Nikolić, Marčić, Eliomar (od 57. Kembel), Gojković (od 64. Ivelja) – Luković (od 64. Maletić) – Gigić (od 64. Oduenji)

Partizan: Stevanović – Filipović, Marković (od 84. Vujačić), Saničanin, Urošević – Zdjelar, Andrade (od 84. Šehović, Natho (od 72. Lutovac) – Menig (od 72. Terzić), Petković (od 57. Baždar), Rikardo

Standings provided by SofaScore LiveScore

Superliga Srbije, 1. kolo

Petak

Voždovac – Novi Pazar 1:0 (1:0)

(Hajdin 43)

Subota

Čukarički – TSC 1:4 (0:1)

(Spasojević 53 – Antonić 35, Stojić 55, Banjac 60, Stanojlović 90+1)

Javor – Partizan 0:4 (0:1)

(Petković 21, Natho 68, Baždar 77, Gomeš 90+3 penal)

Mladost Lučani – Spartak 1:1 (0:1)

(Bojović 68 penal – Bijelović 40)

Nedelja

20:00 Crvena zvezda – Radnički Niš

20:00 Radnik – Mladost GAT

20:00 Vojvodina – Napredak

Ponedeljak

20:00 Kolubara – Radnički Kragujevac

Javor - Partizan 0:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare