Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Velika senzacija na startu Lige šampiona.

Dinamo iz Zagreba napravio je senzaciju i na startu Lige šampiona pobedio Čelsi rezultatom 1:0.

PROČITAJTE JOŠ

Strelac pobedonosnog gola bio je Mislav Oršić u 13. minutu posle sjajnog kontranapada.

Čelsi je imao inicijativu, pa r solidnih šansi, ali je mogao Dinamo i do ubeljivije pobede da Kepa i prečka nisu sprečili udarac Stefana Ristovskog.

Čelsi je krenuo ofanzivno od samog starta i delovalo je da će brzo slomiti otpor Dinama.

Prvo je Sterling imao priliku kada je izblokiran, a naknadno je dosuđen ofsajd, ali bi gol da je postignut verovatno važio jer se na snimku videlo da je sve bilo čisto.

Usledila je i šansa za Obamejanga, ali se Gabonac umesto na udarac odlučio na asistenciju i omogućio odbrani Dinama da interveniše

I onda je u jeku inicijative tima iz Londona usledio šok. Sevnula je kontra Dinama u kojoj se našao Oršić. Fudbaler domaćih je pobegao Fofani, izdržao duel i majstorskim potezom savladao Kepu za veliku radost navijača na Maksimiru.

Do kraja prvog poluvremena je Dinamo imao dobar pokušaj sa distance kada je sjajno tukao Ademi, ali je Kepa skrenuo loptu u korner.

Probao je tim iz Londona u završnici posle jedne gužve, ali nije bilo ozbiljnije šanse.

Krenuli su izabranici Tomasa Tuhela u ofanzivu u nastavku i postigli gol posle pet minuta. Obamejang je bio strelac, ali je bio u evidentnom ofsajdu. Tada su Zagrepčani primirili Čelsi i dobro se branili, a malo je falilo da u 56. minutu povedu sa 2:0.

Opalio je Ristovski sa skoro 30 metara pravi projektil, a Kepa je loptu nekako skrenuo do prečke i sprečio pogodak.

Čelsi je do kraja pritiskao i  tražio gol za izjednačenje, a najbliži je bio izjednačenju u samom finišu.

Džejms je pogodio stativu, a u nastavku akcije je Liaković dv aputa skinuo zicere i sačuvao Dinamo koji je ostvario senzacionalnu pobedu.

U drugom meču prvog kola u istoj grupi. Salcburg od 21.00 dočekuje Milan.

Dinamo Zagreb – Čelsi 1:0 (1:0)

Strelci: Oršić 13

Stadion: Maksimir, Sudija: Ištvan Kovač

Dinamo Zagreb: Livaković, Perić, Šutalo, Moharami (od 76. Laurotsen), Mišić, Ljubičić, Ivanušec, Ademi (od 88.Baturina) , Ristovski, Oršić (od 76. Špikić), Petković (od 90+8 Drmić).

Čelsi: Arizabalaga, Aspilikueta (od 46. Zijeh), Fofana, Kulibali, Čilvel (od 71. Kukurelja), Kovačić (od 59. Žoržinjo), Maunt, Džejms, Sterling (od 75. Pulišić), Obamejang (od 59. Broja), Haverc

Dinamo - Čelsi 1:0, Borusija - Kopenhagen 3:0