Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Kairat rezultatom 5:0 (ukupno 6:2) i tako obezbedili plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će odmeriti snage sa Šerifom iz Tiraspolja.

Crvena zvezda je u meč ušla „oslabljena“ jer crveno-beli nisu mogli da računaju na podršku navijača zbog kazne zarađene na meču sa Milanom, no deca koja su se našla na tribinama stadiona „Rajko Mitić“ pokazala su se kao više nego sjajan motiv za izabranike Dejana Stankovića.

PROČITAJTE JOŠ...

Od samog početka crveno-beli su krenuli furiozno, pritisli goste, a inicijativa se, nakon nekoliko solidnih pozicija, isplatila već posle devet minuta. Majstorija Aleksandra Kataija, koji je sa oko 25 metara savršenim udarcem pogodio mrežu gostiju.

Nastavila je Zvezda da pritiska, ređale su se prilike za Mirka Ivanića, Filipa Falka, Luisa Dionija, a upravo je napadač Zvezde u 21. minutu nakon jedne oduzete lopte Aleksandra Dragovića na sredini terena i savršenog pasa spoljnim delom kopačke tu loptu primio grudima, dao sebi for i sa distance pogodio mrežu.

Od tog trenutka Kairat više nije postojao, Zvezda je nastavila da razbija rivala, a trenutak nepažnje u 43. minutu iskoristio je Ivanić, ukrao loptu, iznudio faul, a Katai savršenim slobodnim udarcem pogodio gol za 3:0.

Sam početak drugog poluvremena doneo je i četvrti gol, pošto je Milan Rodić ukrao loptu, uposlio Ivanića koji je lagano realizovao situaciju „jedan na jedan“ i doneo četvrti gol svom timu.

Konačnih 5:0 postavio je Falko, i to nakon što je prvo promašio zicer, a potom iz znatno teže situacije odličnim udarcem levom nogom pogodio suprotni ugao.

Zvezda je ovom pobedom obezbedila mesto u grupnoj fazi Lige konferencija, nalazi se na trijumf od grupne faze Lige Evrope, a ukoliko savlada Šerif iz Tiraspolja, tim sa Marakene će doći nadomak plasmana u Ligu šampiona.

Crvena zvezda – Kairat 5:0 (prvi meč 1:2)

(Katai 9, 43, Dioni 21, Ivanić 49, Falko 56. za Crvenu zvezdu)

Stadion: Rajko Mitić; Sudija: Andris Treimanis (Litvanija); Gledalaca: 21.890

Crvenazvezda: Borjan, Gobeljić (od 57. Gajić), Pankov, Dragović, Rodić, Kanga (od 79. Krstičić), Sanogo, Ivanić, Falko (od 67. Ben), Katai (od 79. Lazetić), Dioni (od 67. Krstović)

Kairat: Ustimenko, Vorgovski, Alip, Dugalić (od 76. Širobokov), Mikanović (od 34. Alikulov), Poljakov, Abiken, Burančijev (od 63. Ulšin), Hovanisjan, Vagner Lav, Šušenačev (od 63. Alveš)

Kraj! 

Pobeda Crvene zvezde 5:0.

90′ Počela je sudijska nadoknada

Meč je produžen za četiri minuta.

87′ Dragović mogao da se upiše

Korner su imali igrači Zvezde sa desne strane, nakon dobrog centaršuta probao je Dragović, ali je lopta otišla zamalo pored gola.

79′ Šansa za Lazetića

Katai je ustupio mesto mladom saigraču, dok je Kangu zamenio Krstičić.

74′ Zvezda kontroliše dešavanja na terenu

Postigli su pet golova crveno-beli, mogli su još nekoliko, ali je je Gajićev šut završio visoko preko gola, dok je Krstović malo po ulasku napravio pravi „dar mar“ po strani, pokušao da centrira ka Benu, ali je osujećen u poslednjem trenutku.

67′ Nove izmene u Zvezdi

Krstović umesto Dionija, Ben umesto Falka.

63′ Menjaju i Kazahstanci

Na terenu su Rikardo Alveš i Andrej Ulšin umesto Šušenačeva i Burančijeva.

57′ Izmena u Zvezdi

Gobeljića je zamenio Gajić.

56′ Falko se upisao, 5:0

Zvezdin Italijan je mogao do gola u 55. minutu, nakon što je „promešao“ odbranu, uspeo da loptu proturi ispod golmana, ali je ona završila u gol-autu. No, odmah su igrači Zvezde osvojili loptu, došli do kaznenog prostora, a Falko sjajnim udarcem pogodio suprotan ugao za peti gol u mreži gostiju.

49′ Novi gol u mreži Kairata, Zvezda vodi 4:0

Ako je dileme bilo, više je nema – Rodić je ukrao loptu na Kairatovoj polovini, uposlio Ivanića, a Zvezdin ofanzivac bez problema zatresao mrežu, 4:0.

Poluvreme

Crvena zvezda vodi 3:0, ukupno 4:2, pa je 45 minuta deli od prolaska dalje.

Crveno-beli saznali rivala u narednoj rundi

Šerif iz Moldavije je pobedom nad Alaškertom od 3:1 došao do ukupnih 4:1 i obezbedio plasman u narednu rundu, gde čeka boljeg iz dvomeča crveno-belih i ekipe iz Almatija.

43′ Zvezda bez trunke milosti – 3:0

Mirko Ivanić je uspeo da iznudi faul na ivici kaznenog prostora, a Katai savršenim udarcem pogodio samu dalju stativu i crveno-belima doneo prednost od tri gola razlike na današnjem meču, dok ukupno crveno-beli vode 4:2.

38′ Dioni mogao da se proslavi

Sjajna akcija Zvezde, uleteo je Francuz, šutirao ali je Ustimenko uspeo da spreči pogodak iz neposredne blizine.

34′ Problem za Kairat

Mikanović se našao na travi, nije bio u stanju da nastavi meč, pa je umesto njega u igru ušao Alikulov.

28′ Velika šansa za Ivanića

Odličan pas Kange u prostor, izašao je Ivanić praktično sam ispred Ustimenka, ali je izblokiran u poslednjem momentu.

22′ Katai mogao da donese 3:0

Centaršut sa desne strane došao je do Kataija na drugoj stativi, Zvezdino krilo je naletelo na loptu, ali je izblokiran, pa je ostalo 2:0.

Gol Dionija

21′ Dioni, 2:0 za Zvezdu

Au, kakva akcija crveno-belih… Aleksandar Dragović je izveo najlepši potez u Zvezdinom dresu i spoljnim delom kopačke pronašao Dionija koji je savršenim udarcem van kaznenog prostora pogodio suprotan ugao. Crveno-beli imaju rezultat koji ih vodi dalje!

18′ Ivanić mogao da poveća

Dobar i snažan šut, ali je pogodio Ustimenka, pa je ostalo 1:0.

Gol Kataija

Šta ovo znači za Zvezdu?

Do ove sezone, crveno-beli bi zbog gola u gostima imali prolaz „u džepu“. No, promena pravila znači i da su crveno-beli golom Katija došli do izjednačenja u ukupnom rezultatu, ali je za prolaz neophodan još jedan gol u mreži tima iz Kazahstana.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

9′ Zvezda vodi!

Loš korner Rodića, lopta je stigla do Kataija koji se namestio, šutirao sa oko 25 metara i pogodio – 1:0 za crveno-bele.

8′ I Rodić oprobao udarac

Nije dobro Zvezdin bek zahvatio loptu sa oko 20 metara, ostalo je 0:0.

Marko Gobeljić; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

6′ Zvezda napala od samog početka

Namestio se Gobeljić, šutirao sa oko 25 metara, lopta je išla ka mreži, ali je Dugalić uspeo da je zakači dovoljo da je skrene u korner. Nakon udarca iz ugla i intervencije odbrane gostiju oprobao je udarac i Kanga, ali je bio neprecizan.

1′ Meč je počeo

Minut ćutanja pred početak meča

Crvena zvezda je u kratkom vremenskom roku ostala bez dve svoje legende – Milana Živadinovića i Ivana Toplaka.

Dobro došli na prenos revanš meča 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Kairata na portalu Nova.rs!

20:16 Zvezdina klupa

Stanković će u igru tokom meča moći da uvede nekog od sledećih fudbalera – Popović, Gajić, Babić, Degenek, Krstičić, Pavkov, Petrović, Lazetić, Ben, Srnić, Bakajoko, Krstović.

20:13 Košarkaški klub Crvena zvezda poželeo sreću fudbalskoj sekciji

20:00 Deca stigla na Marakanu

Ispred stadiona Crvene zvezde nalazi se veliki broj dečaka i devojčica starosti ispod 14 godina koji će bodriti ekipu Dejana Stankovića.

Crvena zvezda - Kairat
Deca pred stadionom Crvene zvezde; Foto: Nova.rs

19:15 Stanković napravio četiri promene

U odnosu na meč u Kazahstanu trener Zvezde je na teren izveo četiri nova fudbalera. Na desnom beku povređenog Milana Gajića zamenio je Marko Gobeljić, što je prvo iznenađenje, umesto Nenada Krstičića šansu je od početka dobio Gelor Kanga, El Fardu Bena zamenio je Fliipo Falko, a u napadu će, takođe iznenađujuće, od prvog minuta biti Luis Dioni. Prvi meč je u špicu započeo Milan Pavkov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar