Aleksandar Katai; Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je započela rezultatski loše novu fudbalsku sezonu, a posebno je upečatljiv nedostatak efikasnosti koji su crveno-beli pokazali u prve dve utakmice.

Ekipa Dejana Stankovića je formalno postigla samo jedan gol, ali je i on delo rivala koji su loptu ubacili u sopstvenu mrežu u meču protiv Kairata.

Crveno-beli tako u dva meča nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika, a za 180 minuta nisu uspeli da stvore ni preveliki broj šansi uz tek pet udaraca u okvir gola.

PROČITAJTE JOŠ

Zapravo, u 21. veku se nije desilo da u prve dve utakmice sezone igrači Crvene zvezde ne postignu ni jedan pogodak. U nekoliko navrata kada je u prvim mečevima domaćeg prvenstva, Zvezda i zakazala u napadu, u Evropi nije bilo greške.

Sada je ispalo da je hrvatski štoper Minaković spasao Zvezdu potpunog debakla.

Ono što problem čini dodatno većim jeste situacija u napadačkom delu i najblaže rečeno, sumnjive odluke sportskog sektora u pravljenju ekipe.

Šampion Srbije je u odnosu na prošlu sezonu ostao bez Dijega Falčinelija, a tokom letnjeg prelaznog roka je doveden francuski napadač Lois Dioni.

Dogovoren je i dolazak Ohi Omodžunfa, napadača Norveškog Moldea koji igra sjajno u Norveškoj, ali tek za drugi deo sezone.

Zvezda je tako u novi napad na Evropu i domaće trofeje ušla sa Milanom Pavkovim, Nikolom Krstovićem, Loisem Dionijem i Filipom Falkom.

Problem je u činjenici što Krstović od dolaska u redove šampiona ni izbliza nije pokazao da može da igra na ozbiljnijem nivou, a Pavkov je daleko od ozbiljne forme i on u ovoj fazi karijere može da predstavlja džokera sa klupe.

Foto: FK Crvena zvezda

Dioni je doveden isuviše kasno, verovatno kao iznuđeno rešenje zbog činjenice da je transfer napadača Moldea uprkos pokušajima ostao da se realizuje tek na polusezoni.

Prava misterija je slučaj Filipa Falka, koji je stigao u zimskom prelaznom roku, a za koji je Zvezda platila 1.2 miliona evra. Italijan je muku mučio i sa povredama, ali je prošao kompletne pripreme pred ovu sezonu, samo da bi dobio manje od poluvremena na gostovanju Kairatu.

Ako je protiv Vojvodine Krstović igrao kao bonus igrač, pa tu donekle postoji opravdanje, teško je pronaći razloge za meč protiv Kairata.

dodatan problem leži u činjenici i da je ofanzivni deo veznog reda bio ispod nivoa na startu sezone. Ben deluje neprepoznatljivo, Katai je uprkos trudu nedovoljno efektivan sa loptom u nogama, a ni Ivanić nije bleda senka iz prošle sezone.

To otvara i pitanje odrađenih priprema i tempiranja forme za početak sezone, jer su crveno-beli znali kada moraju da krenu u sezoni.

Činjenica je da nije bilo sreće u žrebu, jer je za ovako ranu fazu Kairat izuzetno težak rival, ali kao da su se u taboru srpskog šampiona previše oslanjali na sreću prilikom izvlačenja kuglica.

Foto: FK Crvena zvezda

Protiv Vojvodine koja se branila, Zvezda je imala inicijativu i stvorila određeni broj prilika, ali je zakazala realizacija. Protiv Kairata smo videli i skoro 45 minuta bezidejne igre.

Zbog novog pravila da gol u gostima ne važi, Zvezda će imati veliki izazov u revanšu jer će za prolaz dalje biti potrebna pobeda od dva gola razlike.

Sa ovakvom efikasnošću puno je razloga za brigu, a loša selekcija napadača bi mogla da se ozbiljno obije o glavu.

Još ništa nije gotovo, ali bi alarmi u ekipi iz Ljutice Bogdana morali da budu upaljeni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar