Foto: Starsport

Mogu da budu zadovoljni sa žrebom.

Fudbaleri Partizana igraće u šesnaestini finala Lige konferencija protiv ekipe Šerifa odlučeno je na žrebu u Nionu. Partizan je izbegao najjače moguće rivale u vidu Brage, Lacija i Trabzonspora i dobio za rivala ekipu koja je smatrana za zlatnu sredinu.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan će u prvom meču gostovati 16. februara u Tiraspolju, dok će nedelju dana kasnije u Humskoj dočekati šampiona Moldavije.

Crno-beli su 2005. eliminisali moldavskog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali se od tada odnos snaga prilično promenio.

Šerif je pre dve sezone eliminisao Crvenu zvezdu sa Dejanom Stankovićem i zaigrao u Ligi šampiona. Moldavski šampion je u velikoj meri promenio ekipu koja je kasnije u grupnoj fazi savladala i veliki Real Madrid i nalazi se u padu više od godinu dana.

Ove godine su igrali u Ligi Evrope, ali su imali pretešku grupu u kojoj su završili iza Real Sosijedada i Mančester junajteda.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL .

Šerif je u toj konkurenciji osvojio šest bodova i nije bio blizu da prođe grupu. Startovali su pobedom u Nikoziji protiv Omonije sa ubedljivih 3:0, ali je usledila serija od četiri poraza u kojima nisu postigli ni gol. Izgubili su dve u nizu na svom terenu sa po 2:0 od Junajteda i Sosijedada, da bi potom na gostovanjima istim timovima izgubili sa po 3:0.

Na kraju su na svom terenu igrali za to treće mesto protiv Omonije i pobedom od 1:0 završili grupnu fazu sa gol razlikom 4:10.

Rašid Ibrahim Akanbi je bio strelac dva gola u grupnoj fazi, dok su postigli Muhamed Diop i vezista Jaji Atimven.

Moldavski šampion je sastavljen od igrača iz mnogo različitih zemalja, a predvodi ih Viktor Mihajlov koji je došao kao privremeno rešenje nakon što je otpušten Stjepan Tomas iz Hrvatske.

Foto: EPA-EFE/Juan Herrero

Najbolje ocenjeni igrači u Ligi Evrope na osnovu statističkih parametara su im defanzivci što je donekle i očekivano, jer su bili prinuđeni da se brane. Jedan od stubova je štoper izz Bosne i Hercegovine Stjepan Radeljić koji je najveći deo karijere proveo u Osijeku. On najčešće igra u paru sa Kameruncem Gabijem Kikijem, a od bitnijih igrača im se izdvaja vezista Sedrik Badolo uz Brazilca Pernabuka.

Šerif je i u tekućoj sezoni lider u šampionatu  Moldavije sa šest bodova više od Petrokuba i na dobrom su putu da osvoje šestu titulu prvaka u nizu.

Sportski direktor Partizana Ivica Kralj očekuje zanimljive okršaje.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Kao što smo govorili i pre samog žreba, bez obzira koja ekipa dođe, biće sigurno velika borba jer svaka ekipa želi da se plasira u naredno kolo. Protivnik je Šerif, ja sam igrao protiv njih pre dvadesetak godina i dobro smo prošli tada. Znamo da i da su igrali sa Zvezdom u kvalifikacijama i da je u pitanju kvalitetna ekipa. Čekaju nas dva interesantna meča“.

Kralj očekuje i pojačani Partizan.

„Sigurno, imamo tu prednost što nam se vratio Pantić posle osam utakmica, kao i još nekoliko igrača, a sigurno će biti i par pojačanja“.

Ukoliko Partizan uspešno prebrodi prvu prepreku i izjednači uspeh iz prošle sezone, u osmini finala ih čeka duel sa nekom od ekipa koje su kao prvoplasirane iz Lige konferencija obezbedile direktan plasman među 16 najboljih.

U pitanju su: Istanbul Bašakšehir (Turska), Vest Hem (Engleska), Viljareal (Španija), Nica (Francuska), AZ (Holandija), Đurgarden (Švedska), Sivas (Turska) i Slovan (Slovačka).


Parovi šesnaestine finala Lige konferencija

Karabag – Gent

Trabzon – Bazel

Lacio – Kluž

Bodo/Glimt – Leh

Braga – Fiorentina

AEK Larnaka – Dnjepar

Šerif – Partizan

Ludogorec – Anderleht


Žreb za šesnaestinu finala Lige konferencija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar