Uroš Račić, Foto: Printscreen Youtube

Srpski fudbaler Uroš Račić kaže da mu nije bitno da li će biti starter i hoće li igrati za tim Srbije, jer je u svakoj ulozi spreman da pomogne.

Račić kaže da će „Orlovi“ ići na pobedu u predstojećim susretima sa Luksemburgom i Azerbejdžanom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pokazali smo sa Luksemburgom da smo kvalitetniji protivnik ali ostaje da to potvrdimo. Nadam se da ćemo ući u utakmicu kao i ovde od početka i da ćemo doneti pozitivan rezultat u oba meča“, rekao je Račić na konferenciji u sredu.

Srbija na Luksemburg ide devetog oktobra u 20.45 i gostuje u tom meču, dok će 12. oktobra ugostiti Azerbejdžan u istom terminu.

„Što se tiče pritiska, naravno da osećamo, ali to je pozitivno. Imamo svi zajednički cilj i treba da dobijemo prve dve utakmice da bismo pričali o Portugalu. Mislim da smo pokazali da smo kvalitetni i da možemo igrati protiv svake ekipe na svetu kao i protiv Portugala i nadam se da tamo možemo da dobijemu utakmicu i da prođemo sa prvog mesta u grupi“, kaže Račić.

Uroš veruje da svako koga je birao selektor Dragan Stojković Piksi, ima kvalitet da bude tu i tvrdi da će svi pružiti maksimum. Ne želi da komentariše igru rivala.

„Ne treba da komentarišemo protivničke ekipe, jer kako god da igraju i šta god da se radi, sve to zavisi od nas. Protiv koga god igrali, da li Luksemburga ili nekog drugog, mi treba da radimo ono što se dogovorimo da sve ispadne u najboljem redu“, ističe igrač Valensije.

Apsolutno mu je nebitno da li će biti starter ili će dobiti šansu sa klupe, srećan je, kaže, samim tim što je sa reprezentacijom.

„Prvo, srećan sam što sam tu, nebitno da li počinjem, ili sam na klupi i tribini. Svi koji smo ovde smo kvalitetni, jer, ne bismo bili tu da nije tako. Mnogo puta sam video da se i sa klupe uči štošta, gledam to sa pozitivne strane. Učestvujem i kad sam na klupi i pokušavam da se prilagodim kad uđem da bih pružio maksimum“, priča Račić.

Kada je „lopta“ prebačena na teren kluba, Račić kaže da je Valensija spremna za bolje rezultate nego prošle sezone, a pričao je i o tome kako doživljava ligu bez Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

„Primera kao Primera je jedna od najboljih liga, sigurno da njih dvojica ulepšavaju taj fudbal, nebitno da li u Primeri, ili negde drugde u svetu, ali mislim da ništa to ne menja što se tiče fudbala u Španiji, nastavlja se i bez njih teškim ritmom“, zaključio je Uroš Račić.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijam za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže (PROMO)

BONUS VIDEO: Gol Filipa Kostića protiv Bajern Minhena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar