Foto: Screenshot/Instagram erikbotheim

Bode Glimt pobedio je Romu sa 6:1 u trećem kolu Lige Evrope, a junak trijumfa bio je napadač Erik Bothajm. Norveški napadač je do pre samo nekoliko dana bio totalni anonimus u svetu fudbala, a sada će njegovo ime svi upamtiti, pogotovo Žoze Murinjo.

Bothajm je u pobedi svog tima učestvovao sa dva gola i tri asistencije, a mreža Ruija Patrisija bila je napunjena do vrha. Roma je posramljena, a portugalski stručnjak je doživeo najteži poraz u trenerskoj karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Norvežanin je uz pomoć svojih saigrača „naterao“ Murinja da svoje „drugopozivce“ javno prozove, rekavši da nisu dovoljno kvalitetni kako bi se takmičili na tom nivou.

Ipak, ništa ovo nije došlo slučajno. Kada pričamo o Bothajmu treba znati da je to fudbaler koji je u mlađim kategorijama u Norveškoj bio rame uz rame sa jednim od najboljih napadača današnjice Erlingom Holanom. Mnogi fudbalski stručnjaci vodili su debate oko toga ko će od njih dvojice napraviti veću karijere, a neretki odgovori išli su u prilog napadaču Bodea.

Dvojica napadača se znaju još od 12. godine i od tada su bili „ljuti“ rivali, ali i prijatelji van terena. O tome najbolje svedoči njihova rep pesma koju su snimili pre nekoliko godina.

Ono što takođe potvrđuje Bothajmov kvalitet je podatak da je kao 11-godišnjak išao na probu u Barselonu, koja ga tada nije htela. Sa 15 godina debitovao je u dresu Lina, a ubrzo nakon toga ga je kupio i najbogatiji norveški klub Rosenborg.

Tamo nije dobio pravu priliku da se pokaže u najboljem svetlu, o čemu svedoči podatak da je do prošle godine uspeo da sakupi samo 500 minuta u dresu Rosenborga.

Dok je on grejao klupu, Holan je tresao mreže u Moldeu i Salzburgu, a zatim je stupio i na najveću fudbalsku scenu u dresu Borusije Dortmund. Sudeći po brojkama i golovima, njom će još dugo vladati.

Ipak, Bothajm nije odustajao, čak ni kada je ostao bez kluba. Na Holanov nagovor, pojačao je Bode i to mu se višestruko isplatilo.

„Holan mi je rekao da idem u Bode Glimt, da je to najbolji klub za moj razvoj“, istakao je Bothejm koji je u rukama trenera Kjetila Knutsena od pupoljka postao cvet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erik Botheim (@erikbotheim)

Na svom kontu ove sezone ima 18 golova i osam asistencija, a interesovanje za njega će dodatno porasti nakon pruženih partija u Ligi Evrope.

Bode je nakon pobede nad Romom nadomak plasmana u nokaut fazu pošto je prvi u grupi sa sedam bodova, dok je Roma druga sa šest. Proleće u Evropi značilo bi dodatna prilika za Bothajma da se „dobro proda“.

To bi išlo u prilog obema stranama. Bode bi dobio dobar novac i priliku da gradi tim za naredne godine, a Erik šansu kakvu evidentno zaslužuje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erik Botheim (@erikbotheim)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erik Botheim (@erikbotheim)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erik Botheim (@erikbotheim)

BONUS VIDEO: Poštar iz Pavlovaca o sprecifičnom poklonu za Novaka Đokovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar