Foto: AP Photo/Christophe Ena

Velika bura digla se posle jedne sudijske odluke.

Tomas Kvjatkovski, sudija zadužen za VAR, sklonjen je sa dužnosti u predstojećoj utakmici Lige šampiona između Real Sosijedada i Salcburga, dan pošto je imao glavnu reč u dodeljivanju jedanaesterca fudbalerima Pari sen Žermena u nadoknadi vremena, u utakmici protiv Njukasla (1:1).

PSŽ je u Parizu u osmom minutu nadoknade vremena izjednačio na 1:1 protiv Njukasla golom Kilijana Mbapea iz jedanaesterca. Lopta je pogodila u grudi fudbalera Njukasla Tina Livramenta, a zatim ga je udarila u ruku, a glavni sudija Šimon Marčinjak je posle intervencije VAR-a dosudio penal.

PROČITAJTE JOŠ

Marčinjak je prošle sezone sudio finale Lige šampiona, kao i finale Svetskog prvenstva sa Kvjatkovskim u timu. Posle sporne situacije u toj utakmici, on je prvobitno dozvolio da se igra nastavi, ali ga je VAR sudija savetovao da pogleda snimak na monitoru pored terena, pa je naknadno dosudio penal.

Komisija UEFA sastavljena od poznatih trenera i bivših igrača u aprilu navela je da ne bi trebalo da bude dosuđen prekršaj za penal ako se lopta prethodno odbila od tela fudbalera, a posebno kada lopta ne ide ka golu.

UEFA je odbila da komentariše situaciju sa „Parka prinčeva“, u skladu sa odlukom da ne raspravlja o odlukama na terenu. Rezultat je direktno uticao na šanse Njukasla da se plasira u osminu finala Lige šampiona.

U Grupi F Borusija Dortmund je prošla u osminu finala kao prva i ima 10 bodova. Pari sen Žermen ima sedam, a Njukasl i Milan po pet bodova.

Za prolaz u osminu finala Njukasl mora da pobedi Milan na svom terenu 13. decembra, a da PSŽ ne pobedi u Dortmundu u utakmicama poslednjeg kola grupne faze.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Stadion Dubočica u Leskovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar