UEFA
Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Čelnici UEFA demantovali su da je Svetska organizacija zatražila da fudbal "stane" na 18 meseci zbog pandemije koronavirusa, ali neki šampionati ipak neće biti dovršeni, kao što je prvobitno najavljeno iz Evropske kuće fudbala.

Čovečanstvo prolazi kroz pakao zbog virusa Covid-19 i jasno je da se sve odrazilo i na sport.

Na zvaničnom sajtu UEFA u utorak je u toku dana pušteno saopštenje da domaća prvenstva pod obavezno budu finiširana. Ipak, ta odluka je danas dorađena, i u nju je implementirana jedna nova, bitna, stavka.

PROČITAJTE JOŠ

„Dajemo snažnu preporuku da se domaća prvenstva i kupovi dovedu do kraja, iako je razumljivo da će biti nekih posebnih slučajeva. Sa tim u mislima, UEFA trenutno priprema smernice vezane za predstavnike u evropskim kupovima za države koje neće moći da odigraju do kraja prvenstvo ili kup“.

I čelnici UEFA su primorani da menjaju stavove i zahteve pred nevidljivim neprijateljem, te neće sva prvenstva širom Evrope biti odigrana do kraja.

Podsetimo, nakon što su Belgijanci „odsvirali“ kraj sezone, proglasivši Klub Briž za prvaka, iz Evropske kuće fudbala stigla je reakcija uz napomenu da zemlje koje ne budu završile prvenstvo, njihovi klubovi neće imati izlaz u Evropu. Kasnije su i Holanđani odlučili da ne igraju do kraja.

Koronavirus nametnuo je UEFA dodatne probleme, ali je sigurno da fudbal neće stati 18 meseci, odnosno do kraja 2021. godine. Naprotiv, očekuje se da se narednog meseca opet igra u Nemačkoj, kasnije i Engleskoj, Italiji, Španiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar