Foto: EPA-EFE/AIDAN CRAWLEY

Čelnici UEFA traže rešenja kako da završe prekinutu sezonu u evropskim klupskim takmičenjima, a poslednji predlog je da se to uradi u avgustu.

Sezona je prekinuta zbog pandemije koronavirusa, sve je neizvesno po pitanju toga kada će se sve nastaviti, kako u nacionalnim prvenstvima, tako i u preostalom delu takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Jedan od poslednjih predloga je da se preostale utakmice odigraju u jednom bloku od tri nedelje u avgustu mesecu.

Po ovom predlogu, timovi koji su izborili plasman u završnicu evropskih klupskih takmičenja bi bili oslobođeni obaveza u novoj sezoni u nacionalnim šampionatima u tom periodu.

PROČITAJTE JOŠ:

Naravno, sve ovo podrazumeva da se prekinuta prvenstva završe u junu i julu mesecu, kako bi avgust bio slobodan za završnicu u elitnim takmičenjima UEFA.

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin je odbacio mogućnost da se takmičenja završe u septembru ili oktobru.

„To je nemoguće, septembar i oktobar ne dolaze u obzir. Čekamo dalji razvoj situacije u ovom užasnom trenutku za Evropu i ceo svet. Mislim da je i dalje bolje igrati mečeve bez publike i gledati ih na TV-u, nego da ih uopšte nema. Ljudi žele da bude fudbala, to donosi pozitivnu energiju i nadamo se da će to biti juli ili avgust“, rekao je nedavno Čeferin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram