Foto: EPA-EFE/JON SUPER

Čelnici Mančester sitija veruju da iza grupe od osam klubova koji su podržali zabranu takmičenja "građanima" u Evropi, stoji Arsenal.

Ranije tokom nedelje je objavljeno kako je grupa od osam klubova Premijer lige pokrenula peticiju da se podrži odluka UEFA o dvogodišnjoj zabrani takmičenja za Mančester siti u evropskim klupskim takmičenjima.

Sve se to dogodilo u trenutku kada traje žalbeni proces „građana“ koji su pravdu potražili na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Svi klubovi iz gornje polovine tabele u Premijer ligi, izuzev Mančester sitija i Šefild junajteda, potpisali su zajednički predlog o pristanku na zabranu i u Sitiju kažu da iz nekoliko izvora od poverenja imaju informaciju da je Arsenal bio pokretač peticije.

Iz tabora Arsenala nisu želeli da komentarišu ove navode „Dejli Mirora“,

List takođe prenosi da su čelnici prvaka Engleske veoma ljuti na Liverpul koji je takođe podržao predlog, kao i na Mančester junajted, Čelsi, Totenhem, Lester, Vulverhempton i Barnli.

Oni su veoma ljuti iz razloga što je tim Jirgena Klopa već obezbedio mesto u narednoj sezoni Premijer lige.

Poznato je da je u januaru UEFA izrekla kaznu zabrane takmičenja Sitiju u trajanju od dve godine, zbog lažnog predstavljanja stanja o sponzorskim ugovorima, čime je klub prekršio pravilnik o finansijskom fer-pleju.

Klub je takođe kažnjen novčano, u iznosu od 28 miliona evra, ali su se sa „Etihada“ žalili na odluku.

Kako je sezona u prekidu, teško je verovati da bi Sud u LOzani mogao da razmatra žalbu pre leta, što bi Sitiju dalo manevarskog prostora da zatraži odlaganje primene kazne i dobije dozvolu da se naredne sezone nađe u elitnom takmičenju.

Kako je sada stigla inicijativa klubova iz Premijer lige, koja je prosleđena arbitražnom telu, mali su izgledi da Siti uspe u svojoj nameri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram