Evro
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO

Usled pandemije koronavirusa UEFA je dovela u pitanje svoju ideju da se naredno Evropsko prvenstvo održi u 12 gradova širom Starog kontinenta.

Nepredviđene okolnosti primorale su Evropsku fudbalsku uniju da kontinentalnu smotru odloži za 2021. godinu, a kako pandemija u većini evropskih zemalja ne jenjava, dovodi se u pitanje i ideja da se takmičenje održi u 12 različitih gradova, otkriva „Dejli Mejl“.

PROČITAJTE JOŠ

Inicijalna ideja UEFA bila je da mečevi svake grupe budu odigrani u različitim gradovima Evrope, a domaćini bi bili London, Minhen, Rim, Baku, Sankt Peterburg, Bukurešt, Amsterdam, Dablin, Bilbao, Budimpešta, Glazgov i Kopenhagen.

Jedinstven poduhvat doveden je u pitanje, a u prvom planu su Bilbao i Rim. Metropole evropskih zemalja najugroženijih koronavirusom trenutno su na velikom testu i svakodnevno se bore za stotine ljudskih života, pa je organizacija takmičenja u okviru grupne faze Evropskog prvenstva potpuno u drugom planu.

Iako će Evro biti organizovan tek naredne godine, izvori britanskog lista ističu da su ljudi iz FS Španije i FS Italije izrazili sumnju u prethodno određeni koncept takmičenja, a da dilema postoji i u vrhu UEFA.

Predstojeće Evropsko prvenstvo trebalo bi da bude prvo koje će se održati širom Starog kontinenta. Prethodno su tri kontinentalne smotre organizovane u po dve države: 2000. u Belgiji i Holandiji, 2008. u Austriji i Švajcarskoj i 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram