Foto: EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

Nekoliko evropskih velikana nalazi se pod istragom zbog kršenja "Finansijskog fer-pleja".

UEFA istražuje 20 timova zbog nepoštovanja „Finansijskog fer-pleja“ za sezonu 20-21. Očekuju se sankcije i već se govori o 10 klubova, uključujući PSŽ, Marsej, Inter, Romu, Juventus i Barselonu.

Juventus i Barselona su u sudskom postupku protiv UEFA zajedno sa Real Madridom zbog osnivanja Superlige.

PROČITAJTE JOŠ

Kako prenosi „Tajms“, sankcije za PSŽ i Olimpik iz Marseja mogle bi da budu ekonomske prirode, dok bi italijanski klubovi i Barselona mogli da trpe oštrije kazne koje bi mogle da dođu do eventualnih zabrana za evropska takmičenja.

Ova sezona će biti poslednja po postojećim pravilima Finansijskog fer pleja. Od 2023. UEFA će uvesti novi sistem klubovima ograničenim na trošenje procenta svojih prihoda na plate igrača, transfere i naknade agenata

Ograničenje će biti 90% do 2023. godine, 80% do 2024. i 70% od 2025. godine.

Finansije klubova će se proveravati u različito vreme tokom godine dok su u evropskom takmičenju.

Sa druge strane, mediji u Francuskoj navode da bi sankcije mogle biti drastične i za PSŽnije ispoštovao jednu od osnovnih tačaka finansijskog fer-pleja u poslednje tri godine i kao takvom najviše telo evropskog fudbala dalo mu je rok od tri godine da ponovo ispravi i prilagodi brojke i troškovi se prilagođavaju u odnosu na ono što unesete.

Francuski list „Ekip“ pisao je je o deficitu za svaku od poslednje tri godine od preko 30 miliona evra, što je okolnost koja se mora odmah promeniti.

Kako saznaje „Marka“, timu Mesija i Mbapea preti opasnost od finansijskih i, što može biti ozbiljnije, sportskih sankcija.

BONUS VIDEO Fudbaleri Bajerna se obrukali, promašili prazan gol

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar